בניית תוכנה בפלאש

בניית תוכנה בפלאש

אהלן אני רוצה להתייעץ אתכם לגבי בניית תוכנה שאני מתלבט אם עדיף שהיא תרוץ מהרשת או מדסקטופ. העדיפות היא לסביבת רשת, השאלה היא איזה מגבלות זה יוצר מבחינת: 1. משאבי מעבד 2. יכולות GUI 3. תחזוקה, תכנות נכון, המשך פיתוח ויצירת גרסאות בקלות 4.יכולת ריצה על מכשירים ניידים בגרסה משלהם 5. מודולריות של רכיבי התוכנה 6. יכולת לשנות עיצוב. פחות או יותר כמו סקינים 7. יכולת לעבור מגרסת רשת לגרסת דסקטופ באיזה סביבת פיתוח אתם ממליצים להשתמש?

yoe66

New member
יש כל כך הרבה השלכות

כשלעניות דעתי אף אחת מהן לא רלוונטית צריכה להיות החלטה עקרונית איך עדיף להפיץ לפי זה להמשיך הלאה יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהדרכים על רגל אחת: פלאש בדפדפן יעבוד על כל הפלטרפומות, לא יעבוד על טאבלטים ואוי פון פלאש בדפדפן מאוד מעמיס על המעבד המרת הפלאש לתכנה exe לא תעבוד על פלטפורמות שאינן חלונות כל עוד התכנה שבונים איתה זה פלאש המעבר בין רשת למקומי קל יחסית כשעובדים ברשת יותר מסובך לשמור נתונים שמעבר למשחק בודד כמו ניקוד גבוה שמות משתמשים רשומים וכו

כמה שאלות

א. פלאש מעמיס בעצם היותו פלאש או בתלות במה שמריצים בו? האם משהו שרץ בדפדפן בפלאש סוחב משמעותית יותר מעבד מאשר אם הוא היה ממומש בתוכנה במחשב? ב. שמירת נתונים לאורך זמן, זה כבר עבודת מסד נתונים. איך היכולת של פלאש בעבודה מול מסד נתונים. ג. עד כמה קל לתכנת בפלאש? האם אפשר לכתוב בו קוד טוב, כלומר קריא, OO, נוח לתחזוקה ולהמשך פיתוח? ד. מה האלטרנטיבות לפלאש?

yoe66

New member
אני מציע לך להתייעץ בפורום של תכנות

ולא בפלאש מן הסתם שם ידעו לתת לך תשובות כלליות יותר אם תרצה פרטים ספציפיים על פלאש תתייעץ פה

PHP?

אני כבר 7 שנים לא מתכנת אז אני לא מעודכן אבל איך אפשר לבנות תוכנה אינטראקטיבית עם סקריפט שרת. אני חושב שההתלבטות היא בעיקר פלאש או סילברלייט

pulse11

New member
פלאש ניתן לייצא ל-AIR

הדרך הנכונה היא לבנות פרוייקט בפלאש-בילדר ולדאוג ליצור פרוייקטים לקימפול ל-AIR ול-WEB. מבחינת גרסאות, שינוי בעיצוב, מודולריות וכן הלאה, אין שום קשר לאיך אתה מייצא את זה. קח בחשבון של-AIR יש הרחבות ותמיכה טבעית בעבודה מול מערכת ההפעלה: גישה ל-FILESYSTEM, התקנה כאפליקציה וכן האלה. למעשה אפשר לדמות אותה לאפליקציה שרצה על דוט-נט: צריך AIR מותקן על המחשב כדי שזה ירוץ, אבל זה לא אמור לעצור אותך כיוון ש-AIR קיים לאנדרואיד, פי-סי ומק. כמו כן ניתן גם לקמפל כאפליקציית OBJC עבור מכשירי IOS.

pulse11

New member
כן. פלאש די מקבילה למה שאפשר לעשות עם JAVA

פלאש רצה בסביבת JIT דומה לזו של JAVA אבל לעומתה לא ניתן לבצע THREADS אלא באופן ידני ומסורבל, להוציא THREADS של הדפדפן (קריאות לרשת ואירועים אסינכרוניים טבעיים אחרים). בכל אופן, התשובה היא כן.

למעלה