בניית משחק פלטפורמה

החאמוס

New member
זה בסדר,שכן שלי ישאיל לי את הספר (יאי)

אוקיי תודה רבה לכולם! מהיום אני מתחיל ללמוד C++,איך לבנות מנוע משלי ואיך לתנכת ויזואלית. אני מקווה שתוך שנה-שנתיים אני כבר אוציא בטא למשחק שלי - יש לי כבר רעיון שיחסית קל לממש אותו. מממ סך הכל אין לי בעיה להשקיע,אם אני אדע לתכנת כל פרט ופרט במשחק אז אני פשוט אשב עליו חודשים ואתכנת o_O תודה - אפשר לנעול או מה שעושים.

De-Panther

New member
הו. הו. הו! אל תנסה לחשוב על לבנות מנועים לבד

העניין הזה פשוט לא נגמר אם המטרה שלך היא לפתח משחק מסוים - תשתמש במנועים קיימים(מה הקטע של כולם בפורום הזה לפתח מנוע משל עצמם?) אם אתה רוצה לפתח אותו לבד, ללמוד לתכנת לא יספיק לך. תקרא גם ספרים על עיצוב משחקים(Game Design) ותצתרך אולי גם לעשות את הגרפיקה... העניין הוא כזה, למה אתה רוצה לפתח משחק? בתור קריירה או בתור תחביב? אם בתור תחביב, יש לך אפשרות לעשות מודים. או שאתה יכול להשתמש בסוגים שונים של כלים פשוטים(כמו גיימייקר או משחקי פלאש קטנים) אם בתור מקצוע, אז תמצא תחום שאתה יותר מתחבר אליו. ותעשה מודים, או שתעבוד עם מנועים מוכנים אחרים

somebodddy

New member
לבנות מנוע למשחק זה כמו לבנות עפיפון לפסטיבל

עפיפונים. נכון, אתה יכול לקנות עפיפון בחנות, אבל זה פשוט לא יהיה אותו הדבר. חוץמזה, בניית מנוע מלמדת אותך המון על פיתוח משחקי מחשב. אני ממליץ לכל מי שרוצה להיכנס לתחום, אפילו אם בהמשך הוא מתכוון להשתמש במנועים מוכנים, לבנות מנוע למשחקים הראשונים שלו. אפילו אם זה יהיה מנוע ממש פשוט שיכול להריץ מקסימום משחק יריות נגלל. אף אחד לא מצפה כאן מאף אחד לבנות מנוע שיגרום לחברה מVALVE לבצע התאבדות קבוצתית.

De-Panther

New member
תראה. אם במנוע אתה מתכוון לפיתוח מנוע למשחקים

פשוטים בסגנון ברייקאווט או ספייס אינביידרס - אז כן זה יתן מושג איך משחקים עובדים, אבל שוב, רצוי לפני זה לקרוא קצת על תכנות של משחקים, ולא לרוץ וישר לעשות משהו - כי אולי תפספסו המון עקרונות שחשובים לפיתוח משחק, כמו למשל גיים לופ. ושהגרפיקה מתבססת על הקוד, ולא הקוד על הגרפיקה(כמו למשל שבמנועים פיזיקליים, העולם של הפיזיקה נפרד מהעולם של הגרפיקה) הבעיה מתחילה כשמתחילים לפתח דברים מורכבים מידיי. אם אתה עושה את זה להנאתך, כתחביב, אין עם זה בעיה. אבל עם בסופו של דבר אתה רוצה להגיע לתוצר, או שאתה עושה את זה כי אתה רוצה "לקדם את התעשיה בארץ". אז תרד מזה, אתה מאריך לך את הדרך לחינם. אני אתן לך דוגמה, במשחק שאני מפתח עכשיו, אני משתמש במנוע מוכן. מישהו עבד על המנוע הזה במשך כמה שנים(אומנם בזמן הפנוי, אבל הוא הגיע לתוצאה מרשימה ביותר). ובנוסף אני מעלה לו רעיונות של מה להוסיף למנוע ואיך לעשות אותו יותר נוח לשימוש. הבנאדם עובד על המנוע כבר כמה שנים, והוא עדיין רחוק מלסיים לעבוד עליו. כמו המנוע הזה, יש עוד הרבה מנועים, וככה זה יהיה עם עוד הרבה מנועים נוספים. העניין הוא שאם מישהו כבר התחיל לעבוד על מנוע רציני, למה צריך להוסיף עוד ועוד? הרי הבעיה שלנו היא לא שחסרים מנועים, אלא שחסר תוכן למשחקים. המנוע זה חלק חשוב מהמשחק - אבל הוא לא הכל. ומשום מה כולם נתפסים דווקא לעניין של המנוע. אתה מפתח מנוע, יוני מפתח מנוע, ווגמסטר מפתח מנוע ונדמה לי שעוד כמה חבר'ה כאן מפתחים מנועים משלהם. רק אל תשכחו למה אתם מפתחים את המנועים האלה

החאמוס

New member
לפי מה שהבנתי מכם

מנוע הוא מה שמאפיין את המשחק שלי ונותן לו חיים,ככה שהוא צריך להיות מותאם לרעיונות שלי וכנראה גם אני צריך לבנות אותו. אולי לא הבנתי נכון,ואולי אני פשוט יכול להוריד מנוע גראפי או כל מנוע אחר? בכל אופן אני בונה את המשחק בתור תחביב,לא ממש תחביב כי אני רוצה להשקיע אבל ממש לא בתור מקצוע. אני יודע מה אני רוצה לבנות (במשחק). אגב מישהו נתן קישור להורדת מנועים מוכנים (אני חושב שלהורדה),אז אם אפשר להוריד אותם אני לא מוצא את ההורדה. מישהו יודע איך אפשר להוריד מנוע מוכן? תודה מראש.

somebodddy

New member
מנועים מוכנים הם בדרך כלל מאוד כלליים

ככה שאתה יכול להתאים אותם לרעיונות שלך בעצמך, אחרי שאתה לומד איך להשתמש בהם.

למעלה