תראה. אם במנוע אתה מתכוון לפיתוח מנוע למשחקים
פשוטים בסגנון ברייקאווט או ספייס אינביידרס - אז כן זה יתן מושג איך משחקים עובדים, אבל שוב, רצוי לפני זה לקרוא קצת על תכנות של משחקים, ולא לרוץ וישר לעשות משהו - כי אולי תפספסו המון עקרונות שחשובים לפיתוח משחק, כמו למשל גיים לופ. ושהגרפיקה מתבססת על הקוד, ולא הקוד על הגרפיקה(כמו למשל שבמנועים פיזיקליים, העולם של הפיזיקה נפרד מהעולם של הגרפיקה) הבעיה מתחילה כשמתחילים לפתח דברים מורכבים מידיי. אם אתה עושה את זה להנאתך, כתחביב, אין עם זה בעיה. אבל עם בסופו של דבר אתה רוצה להגיע לתוצר, או שאתה עושה את זה כי אתה רוצה "לקדם את התעשיה בארץ". אז תרד מזה, אתה מאריך לך את הדרך לחינם. אני אתן לך דוגמה, במשחק שאני מפתח עכשיו, אני משתמש במנוע מוכן. מישהו עבד על המנוע הזה במשך כמה שנים(אומנם בזמן הפנוי, אבל הוא הגיע לתוצאה מרשימה ביותר). ובנוסף אני מעלה לו רעיונות של מה להוסיף למנוע ואיך לעשות אותו יותר נוח לשימוש. הבנאדם עובד על המנוע כבר כמה שנים, והוא עדיין רחוק מלסיים לעבוד עליו. כמו המנוע הזה, יש עוד הרבה מנועים, וככה זה יהיה עם עוד הרבה מנועים נוספים. העניין הוא שאם מישהו כבר התחיל לעבוד על מנוע רציני, למה צריך להוסיף עוד ועוד? הרי הבעיה שלנו היא לא שחסרים מנועים, אלא שחסר תוכן למשחקים. המנוע זה חלק חשוב מהמשחק - אבל הוא לא הכל. ומשום מה כולם נתפסים דווקא לעניין של המנוע. אתה מפתח מנוע, יוני מפתח מנוע, ווגמסטר מפתח מנוע ונדמה לי שעוד כמה חבר'ה כאן מפתחים מנועים משלהם. רק אל תשכחו למה אתם מפתחים את המנועים האלה