בניית מעלית

שו אלת

New member
בניית מעלית

אימי מתגוררת בבנין ישן בן 3 קומות בקומה א'. בבנין 6 דירות - 2 דירות בקומה. הדיירים בקומה 3 רכשו את 2 הדירות בקומה ורוצים עכשיו לבנות מעלית. אימי קיבלה בדואר פניה מהעיריה לגבי בניית מעלית ועליה להגיש התנגדות תוך 14 יום אם אינה מסכימה. אימי אינה מעונינת בבניה. הבנין מורכב מ-2 בנינים כלומר 2 כניסות ומסתבר שבכל כניסה חתמו 4, כאשר בכניסה שאימי מתגוררת, השכן שמעונין לבנות חותם בעצם פעמיים מכיוון שברשותו 2 דירות, הדיירים בקומה 2 חתמו והדיירים בקומה 1 לא. שאלה: אימי מבוגרת ואין לה כח לבלגן שזה יעשה. מלבד זאת הלובי של הבנין ישתנה, יצטרכו לחתוך את המדרגות, להקים חדר מכונות (?). מה היא צריכה לעשות, איך להתנגד, מה לכתוב, האם הדייר שברשותו 2 דירות מחוברות נספר באמת כ-2 קולות בענין, האם עליה לקחת עו"ד כדי להגיש התנגדות ? כל מידע יתקבל בברכה.

למה להתנגד ../images/Emo35.gif

המעלית משביחה את ערך הדירות (לדעתי גם בקומה א') ואם מדובר באשה מבוגרת זה גם יכול להקל עליה מאוד את החיים ... מה גם שהיא אינה חייבת להשתתף בעלות ההתקנה אלא רק בעלות האחזקה השוטפת. החוק מאפשר לבעלי הדירות שברשותם 2/3 מהרכוש המשותף לקבל החלטה על התקנת מעלית. לפי מה שכתבת נראה לי שאין לאמך נימוקים מספקים להתנגדות, ואני מעריך שהסיכויים שהתנגדות שלה תתקבל מנמוכים למדי. סע' 59ו לחוק המקרקעין עוסק בהתקנת מעלית: (א) בעלי דירות שבבעלותם שני שלישים מהדירות בבית המשותף, רשאים להחליט באסיפה הכללית על התקנת מעלית ברכוש המשותף, אם נתקיימו תנאים אלה: (1) ניתן לקבל היתר בניה להתקנת המעלית לפי חוק התכנון והבניה; (2) ניתן להתקין את המעלית באופן שלא יהיה בו כדי לגרום פגיעה מהותית בדירות האחרות או בחלקן, ברכוש המשותף או בחזות הבית. (ב) (1) בעלי הדירות המחליטים על התקנת המעלית ישאו בהוצאות התקנתה, ורשאים הם להסכים כי רק מקצתם ישאו בהוצאות כאמור; (2) בעלי הדירות בקומת הקרקע לא ישאו בהוצאות התקנת המעלית, אף אם הם נמנים עם המחליטים להתקינה; (3) כל בעלי הדירות יהיו חייבים להשתתף בהוצאות החזקתה והפעלתה של המעלית; (4) התשלומים שבהם ישאו בעלי הדירות לפי סעיף קטן זה, יהיו בהתאם ליחס שבין שטח רצפת כל דירה לבין שטח הרצפה של כל הדירות שבעליהן נושאים באותם התשלומים. (ג) (1) בעלי הדירות רשאים לקבוע, בתקנון מוסכם, כי הוראות סעיף זה לא יחולו עליהם; (2) אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מהוראה מיוחדת הקיימת בתקנון מוסכם בדבר התקנת מעלית; (ד) (1) ההוראות בפרק ו' סימן ד' יחולו על הדיון לפי סעיף זה בפני המפקח, בשינויים המחוייבים. (2) המפקח רשאי להורות על ביטול החלטה שהתקבלה לפי סעיף זה, על שינויה או על התנייתה בתנאים, לרבות בפיצוי, הכל כפי שימצא לנכון. תשובות: 1) בהתנגדות יש לכתוב את הנימוקים ואת הנזקים שיגרמו לה כתוצאה מהתקנת המעלית ... לדעתי עו"ד טוב יכול להגדיל מעט את הסיכוי שההתנגדות תתקבל, אבל בטח לא להבטיח את זה. 2) אם הדייר בעלים של 2 דירות, משלם כפול ועד בית, למה שלא יספרו אותו כ-2 קולות? בגלל שהדירות מחוברות? מה גם שעל פי החוק נראה שאין חשיבות למספר בעלי הדירות שמחליטים אלא רק לחלקם ברכוש המשותף.

שו אלת

New member
לא ברור לי -

תודה. יש כאן משהו שלא ברור לי: כתבת, "מה גם שהיא אינה חייבת להשתתף בעלות ההתקנה אלא רק בעלות האחזקה השוטפת" מה שנאמר זה שיהיה מפתח והיא לא תוכל להשתמש במעלית. אתה אומר שהיא לא צריכה לשלם על ההתקנה ותוכל להשתמש ? זה מעוגן בחוק ? בקיצור, המצב הוא שיהיה הרבה רעש ובלגן בזמן העבודות ואחר כך היא לא תוכל להשתמש ועדיין תצטרך לשלם על אחזקה שוטפת. או שאני טועה ? ועוד שאלה: הבנין מורכב משתי כניסות ונחשב בנין אחד. היו דרושות חתימות גם של הכניסה השניה למרות שהמעלית לא תשרת אותם. האם גם הם ישלמו אחזקה ??? הרבה תודה

הבהרות ...

כתבתי "מה גם שהיא אינה חייבת להשתתף בעלות ההתקנה אלא רק בעלות האחזקה השוטפת" כי זה למעשה מה שכתוב בחוק, ראי סע' 59(ב)(1) ו-50(ב)(3) לעיל. בפסיקה נקבע שלא סביר לשלול את אפשרות השימוש ממי שמשלם את עלות האחזקה השוטפת ... אבל לכל מקרה המאפיינים היחודיים שלו וקשה לדבר בהכללה. בקובץ המצורף תוכלי למצוא פסק דין בנושא דומה ... בסע' 59(ב) " ... ורשאים הם להסכים כי רק מקצתם ישאו בהוצאות כאמור" - אולי עדיף במקום להתנגד להצטרף בתנאי שיוסכם כי הדירות בקומה א' אינן משלמות את הוצאות ההתקנה או משלמות סכום סמלי בלבד? |הדגש

למעלה