בניית מחיצת גבס

• פותח הנושא lag5
  • פורסם בתאריך

Nirwood

New member
בא לי לחפש את התקן רק בשבילך...

הבעיה היא שזה לא כל כך פשוט.

בכל אופן, אני סומך על המילה שלו, מדובר בבחור מאוד אמין עם רקורד של מאות עבודות ואפס תקלות.

אשמח אם תקרא את ההודעה הראשונה שלי בשרשור, ותפרט לי מה "שטויות" שם לדעתך, זה מאוד מסקרן אותי.

creth11

New member
2 שניות בגוגל והרי מצורף לך התקן כאן

https://portal.sii.org.il/heb/standardization/teken/?tid=301066f9-3f67-427c-8ef6-d1fb35f09402
אם הייתה רציני ולומד את התחום שאתה מנסה לחיות ממנו אזי כבר מזמן היה לך את התקן המלא (מחירו אפסי)
יש גם המלצות יצרני הלוחות גבס וכ"ו
מציע לך לעיין קצת באתרי המיתחרים שלך ולראות איך בונים אתר שמעיד על בעליו וכולל הנחיות יצרני חומרי הגלם תקנים מתאימים מהארץ והעולם דבר שגם יעיד עליך שקראת ואתה יודע מה אתה מוכר ולא סתם מצטט דיברי "קבלן גדול" דבר המעיד על בורותך בתחום העיסוק שלך
תתחיל להישתמש גוגל ולנצל את זמנך הפנוי ללמוד את התחום ולהכיר את אתרי המיתחרים ובהתאם לשפר את אתרך
כאן כפי שכתבתי לך קודם אתה רק מקלקל לעצמך ומראהרדידות וחוסר ידע
בהצלחה
גילוי נאות
אני אומנם מהנדס אבל לא בתחום הבניה וניגזרותיו

Nirwood

New member
מדובר בעלות של מאות שקלים...

וזה מצחיק שאתה טוען שאני לא רציני, בעוד שאתה ממליץ כאן לאנשים לבצע עבודות גבס באמצעות הדבקת מסלולים ולא הברגתם.

אם יש לך גישה למסמכי התקן, אני ושאר החברים בפורום נשמח לדעת מה התקן לשימוש בברגים.

creth11

New member
אתה ממשיך להפגין חוסר רצינות וחוסר הבנה עד כדי גיחוך

נסה להבין
זה לא התחום שלי ואין סיבה שאשיג עבורך תקנים
אצלי במישרד הארון מלא תקנים ונהלים בתחום העיסוק שלי (כתבתי כבר שזה לא בתחום הבניה)
זה התחום שלך !! או שלא תספר על תקן או שישיה התקן בידך ! פשוט לא ??
זה שהייתהפועל אצל איזה חאפר לא יעשה אותך בעל מיקצוע ולא מבין גדול, אתה רוצה להיות או להראות רציני ? תתחיל להשקיע בידע שלך.
סה"כ הראיתי לך שקצת רצון וכלום מאמץ אפשר למצוא הכל, רצונך בתקן ? פנה לספריית מכון התקנים.
רצונך בידע ? תתחיל לחפש בגוגל באתרים של גדולים ורציניים ממך קרא ולמד , אתה רק מבזבז את זמנך ומיתבזה כאן.
אצלי הגבס אפילו לא תחביב שים לב שהיתחלתי את כתבי ב " מנסיוני הדל ...." איני מציג עצמי לא כידען בתחום לא מנוסה ולא בעל מיקצוע ואפילו לא אתר שמנסה לייחצן אותי בתחום.
מבטיח לך שלא אטרח לחפש עבורך דבר מעבר ל אותם 2 שניות בגוגל להראות לך שקל וניתן להשיג תקנים אם יש ואתה תמשיך מי כאן לאן שתירצה.
עיניין הברגים לא כזה מעניין אותי כדי לדון איתך בו (רמז - יש לי ניסיון של יותר מ 30 שנה בתעשיה בתור מהנדס מכונות ובעיקר בתיכנון )
לסיום שוב נותר לי להציע לך לא להוסיף דבר שמקלקל לך ולא אוסיף

Nirwood

New member
סייג לחוכמה שתיקה...

1. אתה טוען שהייתי "פועל אצל חאפר" מבלי להכיר אפילו את הרקע שלי (דבר שנחשב ללשון הרע).

2. אתה ממליץ לאנשים לבצע עבודות בניה לא תקניות מבלי שלך יש ידע או ניסיון בתחום.

*ואני יכול להמשיך, אבל באמת שיש לי דברים חשובים יותר לעשות בזמן הפנוי שלי.

באמת שאין לי רצון להמשיך את הדיון הזה, אם היה לך ידע בסיסי בבניה היית יודע שבורג בקוטר גדול יותר תמיד יספק חוזק מבני חזק יותר - גם אם התקן ממליץ על בורג בקוטר נמוך יותר (למרות שבדיון הנוכחי אין אסמכתא לכך מאף אחד).

בישראל מרבית הבניה לא עומדת בתקן, מכיוון שאין פיקוח או אכיפה, וגם בגלל שאנשי מקצוע רבים יודעים לבנות בצורה סבירה ככה שאין תקלות (הרי בדר"כ נהוג לתחקר תאונות רק לאחר שהן קורות).

אני עברתי להשתמש בברגי 8 ממ מהיום שקבלן גבס שלמיטב ידיעתי עובד ע"פ התקן, המליץ לי לעבוד ככה.

והנושא סגור מבחינתי.

אז עד שאתה או מישהו אחר כאן לא יציג אסמכתא שמנגדת את מה שכתבתי באמת שהדיון נגמר מבחינתי.

חן 1111

Active member
אם אתה מתעקש על ברגי 8 מ"מ, בוא נעשה חשבון קטן

החוזק לגזירה של בורג 6 מ"מ הוא משהו כמו 2 טון, לפחות טון וחצי. אני מניח שהיית קודח לפחות 3 ברגים ברצפה שלא לדבר על הקירות, אז יש לנו כוח של איזה 6 טון. גם אם נניח שיש מצב שכוח כזה יפעל על הקיר, הוא היה מפורר את הגבס, קורע את הפרופילים ותולש את הריצוף לפני שהוא היה גוזר את הברגים.
עכשיו, ברגי 8 מ"מ הם בערך פי 2 יותר חזקים. אתה בטוח שצריך את החוזק הזה?
וחוץ מזה אולי תסביר איך מכניסים בורגי 8 מ"מ לדיבלים 8 מ"מ?

Nirwood

New member
מבחינתי שאנשים יעבדו גם עם ברגי 4 ממ...

אני לא בא להטיף כאן לאף אחד, שכל אחד יעבוד בצורה שנראת לו.

אני רק יודע ש8 ממ עושים את העבודה מעל ומעבר, האם יש כאן שאלה של "אוברקיל" בקטע של חוזק? - יכול להיות שכן, לא בדקתי...האם זה רע? - לעולם לא.

אני מעדיף שהקונסטרוקציות שאני בונה יהיו חזקות מדיי, מאשר עם רמות חוזק בינוניות.

בעניין שאלתך האחרונה הכוונה היא לדיבלים שמתאימים ל8 ממ (זה בדרך כלל מה שתקבל בכל חנות לחומרי בניין כשתבקש דיבלים מותאמים לברגי 8 ממ).

אגב,
מהיכרות עם השטח:

יצא לי מספר פעמים לבצע עבודות פינוי והריסה לקראת הכנת תשתית חדשה, ובלא מעט מקרים נתקלתי בקונסטרוקציות פח שמחוברות עם ברגי 6 ממ דיבל דפיקה (לצערי, עדיין המון אנשים עובדים ככה).

ומרוב שהקונסטרוקציה הייתה חלשה, יכולתי פשוט למשוך את המסלול, וכל הדיבל נעקר ביחד עם הבורג.

לחשוב שישנם קבלני גבס שבונים ככה תקרות גבס, זה פשוט מזעזע ומפחיד.

מנגד, אני לא מכיר אדם שמסוגל לתלוש עם הידים קונסטרוקצית פח שבנויה עם ברגי 8 ממ.

חן 1111

Active member
לגבי תקרות אתה צודק מכיוון ששם מדובר בחוזק לשליפה

שהוא די נמוך אם הדיבלים והברגים לא מתאימים.
אבל גם בתקרות, הכוח שפועל על כל בורג הוא די נמוך כך שגם שם לא צריך להגזים.
בקיר, ברגע שהוא עומד, הכוח היחיד שיכול לפעול הוא דחיפה הצידה, כלומר גזירה. למעשה היה מספיק אפילו לקדוח חור של 4 מ"מ ולתקוע מסמר 4 מ"מ בלי שום דיבל. ברור שבמשיכה של הפרופיל זה יצא, אבל כל זמן שהקיר עומד הוא יציב.
לגבי למה לא חזק מדי, כי אולי פעם ירצו לפרק את זה וחבל שיישארו ברצפה סתם חורים גדולים מדי. בגלל זה רצוי כמה שפחות, וכמה שיותר קטנים.

creth11

New member
לתיקרה הכי חשוב ליבחור את סוג הדיבל הנכון, כוח שליפה הוא

בעיקר תלוי בהתאמת הדיבל כי כוח קריעה של הבורג יהי לרוב חזק בכמה סידרי גודל מכוח השליפה של הדיבל
לכן שוב לא הקוטר חשוב אלה יותר התאמת הסוג של הדיבל לסוג התיקרה, כוח השליפה לדיבל יקבע את כמות הדיבלים הנידרשת למטר מרובע תיקרה.
אין דין תיקרה כמו קיר או ביכלל קירון דקורטיבי.
הערה למי שיודע לפתוח קטלוג דיבלים ולבחור לפי היישום הנידרש.
המומחים שיודעים רק לקנות דיבל לפי קןטר יכולים לדלג על ההערה הלא חשובה הזו.

Nirwood

New member
ניתן לקדוח על קו הפוגה...

מה שיאפשר בעתיד תיקון.

בכל אופן, אני מניח שחלק ניכר מהאנשים שמשפצים לא מתכננים לבצע הריסה עתידית או להשאר עם ריצוף קיים, ולכן זה פחות רלבנטי.

למקרה שזה מעניין אותך - מהיכרות עם פקח בניה, התקרה שקרסה לפני מספר חודשים הייתה בנויה משלד פח של ברגי 6 ממ עם דיבל דפיקה.

הסיבה שהתקרה קרסה היא מכיוון שהתשתית לא חוברה בצורה מספיק חזקה לתקרת הבטון, ולכן בכל פעם שמישהו פתח וסגר את דלת הלובי, התקרה ספגה זעזוע.

עם הזמן הברגים נחלשו ולא יכלו לשאת משקל הגבס, ויום אחד הכל התמוטט.

אני מכיר עוד לפחות 2 מקרים בהם התמוטטה תקרת גבס רק שזה כמובן לא הגיע לתקשורת (ודווקא מדובר בקבלנים גדולים).

זה מה שקורה שקבלנים מעדיפים לעבוד עם קבלני המשנה הזולים ביותר.

למעלה