בניית מחיצת גבס

• פותח הנושא lag5
  • פורסם בתאריך

lag5

New member
בניית מחיצת גבס

שלום,

אני רוצה להוסיף קיר גבס קטן במטבח כדי להסתיר את המקרר,
1. איך נכון לבצע את הקדיחה בריצוף כדי לתפוס את הפרופילים?
2. איך נכון להגביה את הגבס מהרצפה כדי למנוע מגע עם מים?
3. עם איזה חומר רצוי להדביק את הפאנלים?

תודה.

lag5

New member
ושאלה נוספת

ראיתי במספר אתרים שממליצים לעשות שפכטל על הקיר לפני הצביעה.
&nbsp
האם באמת נחוץ? הקיר הרי ישר לחלוטין ומוכן לצביעה לא?

חן 1111

Active member
על המשטח החלק של הקיר לא צריך, אם אין בו פגמים.

צריך שפכטל בחיבורים, על הברגים, ובכל מקום שיש שריטה או פגם כלשהו. המטרה סך הכל היא שכל הקיר יהיה חלק.

creth11

New member
מנסיוני הדל

לא קודח בריצוף - את תעלת הפח מדביק לריצוף עם RTV שיהיה קל להסיר במיקרה הצורך ( מה אם בעתיד יהיה מקרר שונה קצת במידה ??)
את הגבס מניח על חתיכות דיקט 5 לפני החיבור כדי שיהיה רווח למילוי RTV וגם מים מהריצפה לא יטפסו פנימה.
איזה פאנלים אתה רוצה להדביק לאן ? לוחות גבס מבריגים עם בורג קודח לתוך פרופיל הפח המשמש שלד כך שראש הבורג שוקע קצת פנימה ובסוף עם שפכטל ממלאים ומיישרים את כל שקעי הברגים והרווחים בין הלוחות ועל זה סיד לפחות 2 שכבות.

רשר

Well-known member
מנהל
נכון להרים את לוח הגבס אך עם פיסת גבס

כדי להרים לפחות 1 ס''מ שירחיק באמת ממים

ברמת עקרון מחיצת עץ 'נוטפדר' תתפוס פחות עומק ובהתקנה נכונה תשמשנה הקורות כנישות לקישוטים

חן 1111

Active member
לגבי הקידוח ברצפה, מספיק חור אחד

בחלק הקדמי של הקיר. בחלק האחורי הפרופיל שעל הקיר יחזיק את זה. ואפשר כמו שכתבו גם בלי קידוח, אלא עם דבק כגון סופר 7, אבל אז צריך לחכות שיתקשה לפני המשך העבודה.
אפשר להגביה עם חתיכת גבס שתהיה מונחת מתחת ובסוף שולפים אותה. אני בדרך כלל לא מגביה בכלל. סומך על הפנלים והרובה שימנעו חדירת מים.
פנלים אפשר להדביק כמעט עם כל דבק - קלסימו/פרופילה דליל, דבק קרמיקה, סופר 7 או סיליקון, וגם עם החומר של השפכטל.

lag5

New member
תודה רבה על התשובה, לגבי הקידוח בריצוף

איך הכי נכון לעשות אותו מבלי לפגוע בריצוף (לפוצץ אותו)?
אי אפשר לקדוח בחיבורים שבין הריצוף כי יש מיקו מסוים שהקיר חייב להיות בו.

רוני1955

Active member
קידוח בריצוף

הכי נכון לקדוח בחיבור. אין דבר כזה שאי אפשר. בין האריחים יש מרווחי שתי וערב. קדח בזה שהכי קרוב לקצה. לא חייב להיות ממש בקצה.

YHS

New member
לקדוח בריצוף היכן שצריך

להתחיל עם מקדח בטון בקוטר קטן, 3-4 מ"מ ולעלות בקוטר. לא להפעיל לחץ גבוה על המקדחה.

חן 1111

Active member
כמו שכתב רוני, הקידוח לא חייב להיות ממש בקצה.

כך שיש אפשרות לבחור במיקום שיש בו חיבור. אם לא ניתן בשום אופן, אז תקדח באמצע. גם לא נורא. אם זה קרמיקה, אז הכי טוב מקדח חץ. גם מקדח בטון רגיל יהיה טוב, וקידוח רגיל כמובן, בלי רטט. תתחיל בקוטר קטן, ובכל מקרה מספיק קוטר 6, ודיבל 6 ובורג 4.5.

creth11

New member
אם נחזור לשאלה המקורית אז איני מציע לך לקדוח בריצוף בגלל

שאותו קיר הוא זמני ומאוד ייתכן שצריך יהיה להזיזו או להורידו בעתיד עקב שינויים במיטבח או אפילו מקרר חדש גדול יותר ואז תחפש פיתרון להיפטר מהחורים בריצוף.
כיוון שזה קיר דקרוטבי לא מופעל עליו שום כוח ואין צורך לחזק אותו בצורה קיצונית אין סכנה שיזוז או ייפול מספיק הדבקה טובה של הפס התחתון לריצוף למניעת תזוזה וחדירה של מים או רטיבות ובעתיד יהיה קל להזיז או להסיר את התוספת.

Nirwood

New member
מחיצת גבס ע"פ התקן

הסד"פ מתייחס לבניה בתקן (לא "הדבקות" למינהן שהוצעו כאן ע"י אנשים אחרים).

1. תחילה אתה קודח חורים בקוטר 8 מ'מ עם מקדח מתכת במסלול התחתון, אתה מניח אותו עם פלס על קו הרצפה ומסמן אץ החורים עם עיפרון.

2. אתה קודח בקרמיקה עם מקדח חץ ייעודי לקרמיקה בקוטר 8 מ'מ, לאחר הקידוח אתה מכניס דיבלים שמתאימים לגודל 8 מ'מ, ואז אתה מבריג את הברגים (כמובן גודל 8).

3. חוזר על הפעולה עם המסלול שצמוד לקיר.

4. חשוב למקום ניצב בדיוק באמצע על מנת שיספק תמיכה לקונסטרוקציה.

5. במידה ואתה עובד עם לוחות 4 פאזות, ניתן לאחר הפינה משתנה להחליק עם שפכטל אמריקאי רק בקצוות ובנקודות הברגים, במידה ואתה לא עובד עם פאזות מומלץ לבצע החלקה על כל הקיר אחרת יהיו בקצוות עיוותי טיח.

6. שיוף עם נייר זכוכית 180, יישום נוסף של שפכטל, ניקוי עם מפוח, בונדרול, צבע ב2 שכבות.

*אם אתה עובד עם פנלים, אין צורך במסטיק אקרילי בתחתית הגבס מהסיבה הפשוטה - הפנלים מגינים עליו מרטיבות.
מומלץ לעבוד עם גבס ייעודי לרטיבות או חסין אש (לבחירתך...).

בהצלחה.

רוני1955

Active member
איזה שטויות אתה כתבת כאן.

חור 8 מ"מ? למה? מניח על הרצפה עם פלס? ואם הרצפה עקומה אתה מפלס? ממש לא. אתה מצמיד לרצפה בכל מקרה. לא צריך פלס. בריצפה, למה 8 מ"מ? עושים עם 6, ולא צריך יותר מזה. גם אם נניח זה דיבל 8, שמים שם בורג בקוטר קטן יותר, מכסימום 6. הפנלים, עם כל הכבוד, לא יאטמו לנצח. תמיד רצוי להגביה את הלוחות לפחות 10 מ"מ מעל הרצפה.
אם אתה כבר טוען להיצמדות לתקן, אז יש כמה דברים ששכחת. למשל, אסור שיהיה מגע בין המסלולים לרצפה, הדיבלים חייבים לעבור דרך המסלול והכתף שלהם מעליו, וחייבים להדביק פס ספוג על המסלול.
דרך אגב, לגבי התקן. לאיזה ת"י התכוונת? אשמח לדעת כדי שאוכל להסתכל בו.

Nirwood

New member
שטויות של אנשי מקצוע...

תופתע,
פעם גם אני הייתי טיפש ועבדתי עם ברגי 6 ממ לעבודות גבס, עם הזמן הבנתי שהם פשוט לא חזקים מספיק.
מהיכרות די עמוקה עם קבלן עבודות פנים מאוד גדול שעובד המון בגבס, הוא אמר לי שהתקן היא עבודה עם ברגי 8 ממ עם דיבל סמוי.

מאז שהתחלתי לעבוד בשיטה הזאת הקונסטרוקציות הרבה הרבה יותר חזקות.

וריבונו של עולם, מה ההבדל בין 6 ל 8 מקדח שעולה עוד כמה שקלים? ברגים שעולים עוד כמה אגורות?
-למה לחסוך בזה??

הפלס נועד בשביל שהמסלול יהיה ישר ולא עקום (כלי אופציונלי לא הכרחי).

ברגי 8 ממ עם דיבל סמוי הרבה הרבה יותר חזקים מברגי דפיקה 6 ממ שהמון חאפרים משתמשים בהם.

למען האמת עם תגובות כמו שלך אני לא מופתע שתקרות גבס קורסות על אנשים.

רוני1955

Active member
דיברת על תקן.

מה מספר התקן? אל תצא בהצהרות "עבודה לפי התקן", בלי לעמוד אחרי מה שאתה אומר. "קבלן אמר לי" זו תשובה לא רצינית. גם החכמולוג שענה אחריך, ואמר ששנינו טועים, לא מסתמך על שום תקן וגם שולף דברים מהמותן.
לשניכם, על איזה מספר ת"י מדובר?
ודרך אגב, לא רק היית טיפש. מי שמגיב כמוך, לא יודע לענות כמו שצריך ומתחיל עם קללות, הוא לא חכם במיוחד.

Nirwood

New member
אתה בחור בן 59 עם מוח של נער בן 15...

ואתה הראשון שהתחיל עם השפה הלא ראויה אז אל תטיף לי על זה, תבדוק את עצמך קודם.

אני לא אקדיש את הזמן הפנוי שלי בשביל לחפש ציטוט מהתקן, אבל אני בטוח סומך הרבה יותר על מילה של קבלן גבס גדול שעושה פרויקטים ממשלתים בעלות של מליוני שקלים וחייב לעבוד ע"פ התקן המחמיר ביותר.

*מה שבטוח שבתקן אתה לא תראה המלצה על שימוש בברגי 6ממ או שימוש בדבקים במקום בברגים (כמו שחלק מהאנשים כאן הציעו).

creth11

New member
לא כדאי לירוק לבאר שאתה שותה ממנה - הישקעת באתר ואתה בתחילת

דרכך
אינך מספק איכות בגישתך כאן ולא אמינות לשם שאתה מנסה לבנות
אתה לא מוציא עצמך חכם בדיון ולטובתך פשוט היתעלם ועבור הלאה
אתה הורס לעצמך

Nirwood

New member
אני כאן כדי לעזור לאנשים...

לא בשביל לפרסם את האתר שלי,
שים לב שאני בניגוד להמון אנשים כאן, אף פעם לא תמחרתי עבודות או ניסיתי לפנות לאנשים בהודעות פרטיות.

מי שרוצה להקשיב לעצות שלי - שיהנה.

ואיך בדיוק אני יוצא לא חכם בדיון הזה? - בזה שאני היחידי שנתן כאן הוראות איך לבצע עבודה תקינה?

האא נכון, שכחתי.

הכי קל לעשות חצי עבודה - אחרי הכל, אנחנו ישראלים, לא?

רוני1955

Active member
אתה התחלת

אתה כתבת "לפי התקן". תביא את התקן שאתה מסתמך עליו, ואל תטפס גבוה מדי. אם אתה לא יודע מה אומר התקן, אל תכתוב "לפי התקן", אלא לפי "מישהו אמר לי". ואם אתה לא יודע מה התקן, איך אתה יודע מה לא אראה שם? אה, נכון, "קבלן גבס גדול" אמר לך.
לגבי השפה, אני לא התחלתי לקלל. אני כתבתי שאתה כתבת שטויות. וזה עדיין נכון.

למעלה