בניית מזקקת עראק

LI ART

New member
בניית מזקקת עראק

משהו מכיר תרשים לבניית מזקקת עראק ביתית. אשמח לקבל הכוונה לבניית מזקקה קטנה.

hectic

New member
על הדרך

תחפש גם חנות שמוכרת מקלות הליכה ומשקפי שמש אופנתיים. זיקוק ביתי לא רק שהוא אסור, הוא גם מאוד מסוכן ויכול לגרום לעיוורון. לא חבל לאבד את הראיה בשביל עראק?

LI ART

New member
אתה יכול להסביר יותר

למה הוא אסור? וע"י מי? מה עיניין העיוורן לזיקוק ?

MidNight Flame

New member
ענייני מתנול ואתנול...

בתהליך הזיקוק מופרש גם המתנול ורעלנים שבזיקוק מקצועי מסננים אותם החוצה ובזיקוק ביתי זה קצת בעייתי, כמו כן בזיקוק מקצועי יש גם מעבדה שבודקת את רמות החומר במשקה ומאחר שבבית זה בלתי אפשרי רצוי שלא תזקק כי רמת המתנול למשל יכולה להיות גבוהה ולהרוג אותך.

LI ART

New member
איך מתבצע התהליך של הזיקוק

ובאיזה שלב ישנה הסכנה? האם לא מדובר במערכת סגורה שבסוף מוציאה נוזל? האם משהו מכיר הסבר מקיף ותרשימים בנושא

MidNight Flame

New member
ניסיון לענות

הזיקוק מתבצא די דומה לתהליך הטפלת מים, שלב הסכנה הוא הנוזל היוצא ואכן מדובר במערכת סגורה, הבעיה היא בנוזל עצמו.

LI ART

New member
תודה על התשובות

בכל מקרה בשיחה עם הוריי,סיפרו לי כי בארץ מוצאם משפחתם עשו עראק נענע במשך עשרות שנים וגם כיום חלקם עושים בארץ. שסיפרתי לגבי העיוורון -לא זכור להם שום מקרה. מכאן אולי אני מסיק כי התהליך שלהם היה פחות מסוכן או שהיו ברי מזל. בכל מקרה בכל חיפושיי ברשת האינטרנט לא ניתקלתי בתרשימים של מזקקות ביתיות (רציתי להראות להוריי ע"מ לדעת אם גם בהליך זה הם השתמשו) אני עדיין מחפש מידע בנושא,אז למי שיש קישורים מורחבים בנושא אשמח מאוד. עד היום יצרתי ליקרים ביתיים בשיטת ההשרייה כעת אני מתעניין בזיקוק. ושוב תודה לעוזרים

MidNight Flame

New member
אכן קיימת שיטה של זיקוק מתאנים...

הבעיה היא שבארצנו הקטנטונת זיקוק מכל סוג שהוא הוא אסור וכמו שאתה מבין גם מסוכן (יש עוד סכנות שלא דיברנו עליהם כמו הסכנה שתפוצץ לעצמך את הבית אבל זה שולי). חיפושיך באינטרנט כנראה לא מוצלחים כי בזמנו כשאני חיפשתי מידע, הופנתי לאתר מאוד מקצועי עם המון ידע על זיקוק, פשוט ירדתי מהרעיון עקב תסבוך העניין.

LI ART

New member
מה התסבוך שהתכוונת ?

מהאיסור (לשם השעשוע אני מנסה לחפש איך בדיוק זה מופיע בחוק) או מהסכנה . או מהשלבים הטכניים. אם ידוע לך על האתר שציינת ,אשמח לקבל קישור אליו.

MidNight Flame

New member
התסבוך קיים בכל השלבים,

מילא החוק שלא ניתן ממש לאכוף אלא אם כן הכמויות מסחריות, אבל הסכנות הכרוכות והשלבים הטכניים הלא כל כך פשוטים... אין לי את האתר כבר המון זמן, מצטער.

LI ART

New member
אמשיך לבדוק

כנראה שאצטרך לתחקר את משפחתי בשיטת הטילטול ואולי אצליח. בכל מקרה תודה על התשובות

avilike

New member
תשובה ( אחת ולתמיד )

זיקוק מתבצע ע"י חימום הנוזל לטמפרטורות מסוימות וקירור האדים לאחר מכן. אלכוהול כפי שאתה מכיר אותו הוא תוצר תסיסה, הבעיה היא שאינו תוצר יחידי. גם אם אתה משתמש בחידקיים יעודיים ( יין למשל ) עדין הם מיצרים מתנול ( רעל ) כתוצר לוואי ואתנול ( כתוצר עיקרי ). עכשיו הבעיה בזיקוק היא שא. ריכוז האלכוהול במוצר הסופי גבוהה בהרבה מחומר הגלם ולכן גם ריכוז הרעל ( אתנול ושאר חומרי לוואי אחרים של ריאקצית התסיסה ) וגם שנקודת הרתיחה של מתנול ( 64.7 ) נמוכה מאתנול )78.3 ) כך בתחילת החימום ובסיומו יש יותר מתנול באדים. משום כך מזקקות מקצועיות מזקקות שום את ההתחלה והסוף ולב הזיקוק ( האמצע ) נשאר כפי שהוא. ועכשיו תקשיב טוב. א. מזקקות מקצועיות מחילות מדי לחץ *אמינים* ומקצועיים ומדי טמפרטורה ומכשירים לקביעת אחוזי אלכוהול ( פשוט אך מדוייק יעלה 400-500 ש"ח ) ושאר שטוייות הכרחיות על מנת ליצור אלכוהול *איכותי* כמובן שלחומר הגלם מלחתחילה השתמשו בשמריים יעודיים על מנת לתת תוצאה טובה ביותר. ב. אפילו אז יש ריכוז מסויימת של אתנול בתוצר ולכן יש לך את כל מותגי הפרימיום שמתהדרים בכל מיני תהליכי טיהור. עכשיו יבוא איש *חכם* ויגיד סבא של הבאבא שלי הלך על גחלים ולא מת ונשאלת השאלה א. לא מת אבל בריאותו נפגע והדרדרה עם הזמן זה נחשב? ב. אולי הוא היה מאוד מוכשר ומנוסה ( כולם ניסו רק בצורה דרוויניסטית אילו שעשו הרע *במיעוטו* חיו זמן רב מספיק להמשיך בכך ) ג. היה לו הרבה מזל? להזכירך פעם גם היו יולדים לבד ולא בבית חולים ועדין אבות אבותייך חיו ( אז מה אם רבים מהם מתו ) פעם היו מרדימים בניתוחים עם אתר פעם לא היו מחטאים פצעים או נותנים אנטיביוטיקה. ולסיכום גם אם המשפחה שלך או השכנים היו *סופר* מקצועיים אני בספק עם התוצר היה עומד בסטנדרטים ה*חוקיים* של היום ולבטח ללא מכשור מתאים ומקצועי כך שבמקרה הטוב (אם תנסה ) תקבל מוצר שייתן לך כאבי ראש וידפוק לך את הגוף עם הזמן (יכול להיות שלו תרגיש, יכול להייות שרק *קצת* אתה באמת רוצה להמר על כישוריך כחובב בלי מכשור מקצועי? ) ובמקרה הרע תשאר עוור או תמות ( עיין ערך תקופת היובש בארה"ב וזיקוק ביתי )

avilike

New member
תיקון

שמרים לא חיידקים כנראה יש יותר מידי מתנול במקלאן אלגנסיה ששתיתי

LI ART

New member
תודה רבה על ההסבר המפורט

כנראה שאשאר בשלב זה עם יצור הליקרים בלבד

avilike

New member
ועוד משהו

יכול אדם לבוא ולהגיד : " אבא שלי נהג חמישים שנה ומעולם לא עשה תאונה והוא מאוד מקצועי " ( מה שיכול להייות נכון ) זה עדיין לא אומר שיותר לאדם זה לנהוג כיום מבלי לעבור טסט ולקבל רישיון. מכיוון שכשאתה מזקק אתה נוטל אחריות על הבריאות שלך ושל הסובבים אותך ( או שותים את מעשה ידייך ) הרשויות המתאימות צריכות לוודא שאתה אכן עומד בסטנדרטים הקיימים מבחינת הידע והן מבחינת המכשור. יתכן ובני משפחתך רכשו ידע נרחב והשתמשו במכשור מקצועי לאותה תקופה אבל א. לך כרגע אין את זה ב. גם אם היה אתה צריך לעמוד בסטנדרטיים החוקיים!

amircn1

New member
נכון...

קודם כל זה אסור ויותר חשוב, זה מסוכן לך ולסביבה שלך לשואל השאלה המקורית: אני אישית לא הייתי מציע לך להתעסק עם זה !

למעלה