בנייה עצמית של יכטה 2
ו. אתר הבניה כפוף לאפשרויות של הבונה. אם אתה מתגורר בבית דירות משותף צריך למצוא אתר מתאים שלא יהיה רחוק ויאפשר עבודה מסודרת עם בית מלאכה קטן בצמוד. חובהמספר כלים חשמליים טובים, כגון, משור שולחן, משור סרט, שתי משחזות זוית שאחת בעלת סיבובים נמוכים, שתי מקדחות טובות, משור אנכי טוב, מקצוע טוב, משור דיסק טוב, Shaper/רוטר טוב. אני בניתי בחצר ביתי בקידמת הבית בסמוך למדרכה. ח. אם בחרת בפיברגס, דע לך שהקטע החשוב ביותר בבנית הגוף הוא התבנית. התכניות שתקבל, ברובן מתייחסותלבנית התבנית וחובה לבצע זאת בדייקנות רבה. מאחר והבניה היא לא מסחרית, התבנית היא תבנית זכר, כלומר בונים כשהתחתית כלפי מעלה. בעבודת הפיברגלס בסירות יש שתי שיטות בסיסיות. האחת Double Skin , כלומר למינציה בעובי מסויים, אחר כך הדבקה של ליבה ושוב למינציה בעובי מסוים. השיטה יקרה ולוקחת יותר זמן. הליבה חייבת להיות מחומר שאינו סופח מים ומשתמשים בדרך כלל בחומר יקר הנקרא Airex . בשיטה השניה שהיא Single Skin משתמשים בבסיס בפיברגלס מיוחד הנקרא C Flex שאותו מספיגים בשרף מיוחד שתכונתו ייבוש איטי ואחרכך למינציה רגילה. ה סי פלקס הוא בעל תכונות שנותנות חוזק אורך רב מאוד ואפשר להשמש בו בתבנית זכר בלבד. שטת הבניה של סירות קו ייצור היא שונה ותוצאתה היא של סינגל סקין באיכות ירודה בהרבה. כשהתחילו לבנות בפיברגלס סברו כל המומחים שאורך החיים של חומר זה יהיה 25 שנים. בשנת 2000 יצא לי לבדוק סירה אמריקאית מפיברגלס בדוברובניק בת 40 שנה. הפיברגלס היה כחדש מתחת לצבע, ללא פגם וללא ירידה באיכותו. זה בלמינציה ידנית. ואותו דבר היה בחיבורי המחיצות לגוף. ט. עלויות. על הסעיף הזה נפלו מרבית המקרים של הפסקות הבניה. חובה לתכננן תקציבית את הפרוייקט, למרות שזה קשה על פני פרק זמן ארוך, אבל אפשרי לערוך מסגרת תקציבית דולרית בסיסית. יש מספר מרכיבים שצריך לקחת בחשבון. אם אתה רוצה להיות קבלן של עצמך ולקחת בעלי מלאכה לכל העבודות, שכח מהפרוייקט. כמות הייצור של רכיבים שונים Custom Made היא כל כך גדולה שהעלויות תהיינה גדולות מידי. מי שהולך לפרוייקט כזה צריך להיות מסוגל לעשות בעצמו כ – 80% מהעבודה לפחות. אני נתתי החוצה את האוברול על המנוע המשומש שקניתי וחלק מעבודות הניירוסטה, שלהן לא היו לי כלים ולא כדאי היה לי לקנות אותם. בסופו של דבר בחישוב הסופי אני יכול לסכם שאם לא אתייחס לעלות שעות העבודה, אם הייתי קונה סירה כזו במספנה מיוצרת באותם חומרים שבהם השתמשתי הייתי משלם פי 3 . לגבי סירת פס ייצור באותו אורך הייתי משלם פי שניים. י. ציוד ואספקה. גם כאן אפשר ליפול. צריך למצוא ספק מתאים אחד או שניים לציוד ואיבזור, אחרת תלך לאיבוד. בשעתו ההבדל במחירים בין הספקים בהם השתמשתי בחו"ל לבין אלה שבארץ היה כפול פלוס. היום הפערים הצטמצמו. כמו כן הנושא הלוגיסטי של היבוא. לי לא היתה בעיה, אבל מי שלא מתמצא בנושא ואין לו קשרים צריך לתת על זה את הדעת. הנושא של תורן ואבזריו השונים זה נושא מיוחד ושווה מיכרז בין היצרנים השונים. ההבדלים מדהימים ומגיעים ליחס של 2.5 לאחד על אותן הספסיפיקציות, אותם הפרופילים ואותם החומרים. יא. משך הזמן הדרוש לבניה. זה מרכיב משתנה בהתאם ליכולת והזמן העומד לרשותך. אם תעסוק רק בזה משך הזמן יוכל להיות כ 4 שנים. אם תעסוקבזה בשעות הפנאי תכפיל פלוס את משך הזמן הזה. אני התחלתיבקצב רצחני ובתוך שנה ו4 חודשים סיימתי את הגוף (ללא ספון וקבינה). אבל הייתי עסוק 20 שעות ביממה כולל עבודתי הרגילה וזה היה בלתי אפשרי לכולם. ואז עשינו דיון כולל בבית והחלטנו להוריד את הקצב וגם להנות מהחיים האחרים. הפלגות, טיולים, חופשות, עזרה לילדים בלימודים, עבודות אחרות בבית וכו'. יב. קניית ידע. זה אחד החלקים היפים בפרוייקט כזה. אתה נתקל במספר רב של בעיות ונושאים שצריך להתמודד עמם. צריך לחפש חומר עיוני/מעשי,ללמוד, לתכנן, לשרטט, לצלם מרכיבים שונים בסירות אחרות, להסתכל בסירות אחרות בהיבטים שונים. כל זה מקנה בסופו של דבר כמות גדולה של ידע שאינו הולך לאיבוד, ואף אחד לא יכול לקחת אותו ממך. זה שלך וזה כיף. אילן מאירסון 24 לינואר 2004