עלית עלי...
זה בדיוק מה שאני עושה...וכותב בפורום מזה זמן
כדי להסביר שהעובדה ש"כולם" עושים את זה, אולי תבהיר עד כמה לא נכון מה ש"הרוב" עושה.
הבו שלי כשהיה בן 16 חזר יום אחד הביתה ואמר שהוא רוצה טרקטורון ליום הולדתו "כי לכולם יש"...
ה-"כולם" הזה היה חברו הטוב שאביו, מרוב נכסים שהיו לו ועניינים, לא התייחס לעובדה שהבן שלו פרא אדם והתוצאה הייתה ששבועיים אחרי שקנו לו את הטרקטורון שכמובן לא היה לו רישיון...הילד נהרג בהתהפכות שלו (ז"ל) והבן שלי הבין מייד ש"כולם" זה לא דוגמא לכלום ותלה פוסטר ענק בחדרו בו רואים נער בודד עולה על דיונה ענקית לבד שעליה עקבות של הרוח בלבד וכתוב למטה: "תמיד מצא/הקם את הדרך...(הנכונה)...אף פעם אל תלך בדרך שהתוו אחרים (גם אם הרוב הולכים בה".
זה נכון לכל אחד שקצת מבין מה הוא עושה, חושב לפני שעושה ושואל אם לא יודע.
זה בזבוז כסף לתכנן קירות הפרדה בין בתים כי משלמים עליהם אגרה נוספת (בלי שיש חיוב לכך בכלל...), צריך לבנות אותם ואז מבקשים ממהנדס לתכנן שכמובן כדי לקחת אחריות על התכנון שלו יבצע חיזוקי יסודות שאין בהם צורך בכלל כמו כלונסאות ורגליים = אלמנטים שמסוגלים להחזיק כביש מהיר ואז גם הקבלן שמרוויח הון על עבודה פשוטה, מבצע כך שצריך כמובן גם לטייח וגם לבצע שליכט צבעוני או לצבוע או לצפות באבן מה שמייקר עוד יותר את השטות הזאת וכל זה במקום לבצע גדר חיה...אם בכלל רוצים לבטל את רצף הגינון בין השכנים...
בפרויקטים שאני מופקד על תכנונם ובנייתם לא מבצעים קירות אלא אם זקוקים להם לתמך בגלל שיפועי קרקע, לא יוצקים לגובה של מעל ל-10 ס"מ מפני הקרקע אם ניתן לבצע גדר רשת למטפסים ולא מתקינים גדר אם מקובל על הצדדים שתהיה הפרדה של שיחים או שדירת עצים בלבד שגם יתנו פרי וגם צל או ישברו רוח במקומות ששם רצוי בכאלה.
החיסכון המושג עצום בגודלו ולכולם יש מה לעשות עם הכסף הפנוי...