בניית גיטרה

ReD111

New member
בניית גיטרה

חברה, תוכלו לתת לי חומר לבניית גיטרות? עדיף בעברית m´kay

mocko

New member
איזה גיטרות ?

ובן\ת כמה אם אפשר לשאול ? ברשת אפשר להשיג המון חומר באנגלית כמובן . למיטב זכרוני אין ספר משמעותי בעברית . כל עוד לא עוברים סדנאות אצל האומנים שבונים , או בבתי ספר מיוחדים , בעיקר בארה"ב וקנדה ( אבל לא רק ) , לא ממש הופכים לבוני גיטרות מדופלמים ....

Zed off

New member
well...

כמה דברים... קיבלתי את הדיסק Technical Difficulties של Racer X דיסק נחמד אבל אני דווקא אוהב יותר את הקטעים האינסטורמנטלים שבו ,Technical Difficulties שזה קטע אדיר! ויש גם איזו יצירה של באך B.R.O שפול גילברט(גיטריסט ענק!) עשה לה העברה לגיטרה(קטעים קלאסים שמנוגנים בדיסטורשיין תמיד עושים לי את זה!) something wild של Children of Bodom(מכיר?) אומנם קניתי אותו כבר לפני חודשיים(פחות או יותר),אבל עדיין כל יום הוא אצלי במערכת!(וגם הדיסקים האחרים שלהם לא מקופחים)alexi laiho הוא גיטריסט מעולה וכלכך מדוייק! פשוט תענוג לאוזניים! יש לו עתיד ורוד מאוד(כלומר שחור ואפל במושגי בודום :))וגם הקלידן נהדר! None So Vile של Cryptopsy - עבודת תיפוף נהדרת! פשוט דיסק חזק! (לא לבעלי לב חלש)הסולואים שם אומנם לא ארוכים, אבל עדיין אני חושב שאם גיטריסט יכול להשחיל איזה סולו אפילו של שניה במהירות הזאת(והוא עושה את זה מעולה) עושה אותו טוב פלוס! Uzeb Club - של Uzeb כמובן... נגנים מהשורה הראשונה! להקת פיוז´ן מצויינת פשוט! לפי דעתי אין באסיסט יותר טוב מAlain Caron אחד המונסטרים היותר מוכרים בעולם באס. זהו בערך...אה כן! אני מחכה כבר בכליון עיינים לדיסק guitar Freak של Mattias IA Eklundh(וממש אין לי מושג איך הוא...) אלה הדיסקים שמסתובבים אצלי לאחרונה במערכת...ואצלך?

mocko

New member
אצלי

אז האוסף של יוזב רץ גם אצלי . לא מכיר את ילדי הבוידם וקריפטופסי . אבל אם מדובר במטאל אפל , אז יש לי דיסק של Meshuga כרגע , לא רע , קצת מהיר מדי .... GuitarArcithecture של רוב ג´ונסון , גם כן לא רע בכלל . הדיסק החדש של ג´ון פטיטוצ´י ואישתו מאוד מרשים ( ג´ז אווירה עצוב בעקבות טרגדיה שעברה עליהם ) . המון גיטרסטים אקוסטיים : Pierre Bensusan , Adrian Legg , Don Ross , Tim Sparks Franco Morone !! .... קטעים כיפיים עם המון טכניקה ורגש . פלמנקו לייט : Jesse Cook , לונה נגרה .... ו.... Tuck Andress עם Reckless Precission המרשים תמיד , Into the Unknown של ג´ף קולמן ( גם כן מצויין תמיד ) , StormChaser של Doug Jackson שהזמנתי לפני שנים מ Guitar9 ולא ממש שמעתי עד עכשיו ( מצויין!! ) . Rasberry Jems או משהו כזה של ג´ייסון בקר - דיסק מעניין עם קטעים מדהימים . לא את כולו אהבתי , וציפיתי לקצת יותר .... שנאתי כל שניה בTechnical Difficulties .... לא הגעתי לקטעים האנסטרומנטלים .... הדיסק החדש של Tony Macalpine אכזב אותי גם כן . מאוד . אז בעיקר אקוסטים אצלי כרגע ....

Zed off

New member
ילדי הבוידם../images/Emo6.gif....

כן הם וקריפטופסי הם מטאל אפל, או יותר נכון דת´\בלאק מטאל...אבל אצל בודום הסולואים ממש נאו קלאסים(דבר שהבנתי שאתה כבר לא כלכך אוהב)והביצועים בשתי הלהקות מצויינים, משוגע שמעתי רק את השם, אני לא ממש מכיר דברים שלהם, אם אתה אוהב פלמנקו אז דווקא יש לי איזה גיטריסט נחמד להמליץ לך עליו adam delmonte האמת שלא הייתי מכיר אותו אם הוא לא הייה קרוב משפחה שלי, אבל לפי מה שהבנתי הוא נחשב תותח גדול בז´אנר הזה, ואם אתה כן מכיר אותו אז תגיד לי בבקשה מה אתה חושב עליו,בקשר לTechnical Difficulties, זה בהחלט דיסק מלוקק ומעצבן, אבל מה לעשות שקל לכבוש אותי עם סולואים וירטואוזים...שמעתי רבות על הדיסק החדש של פטיטוצ´י(ורק דברים טובים) אבל עוד לא שמעתי דבר אחד מהדיסק הזה...אז כמו שבטח ראית המצב אצלי הוא בערך כרגיל, מטאל עם כל מיני תת ז´אנרים למינהם(פרוגרסיב,דת´) וקצת פיוז´ן, כמו תמיד...(אבל בשמחה אקבל המלצות לגיטריסטים אקוסטים)

mocko

New member
אוהב !!

מאוד את הנאו קלאסי , אבל את הדינוזאורים : מלמסטין , ו. מור , טאפולה ובעיקר בעיקר את Michael Fath ( הנה עוד המלצה קטנה - הקלטות וידאו שלו מפחידות לגמרי ) . מה לעשות שלא התחברתי לפרוגרסיב , וגם קצת לניאו קלאסים חדשים כמו מייקל האריס ושות´ .... באסיסטים - Stu Hamm ו Jeff Berlin הוציאו דברים יפים ( Pump it של ברלין + פרנק גמבלה הוא יצירת מופת ) . וג´קו פסטוריאס .... מבחינת אקוסטים : Don Ross הוא השם החם כרגע . מבין אלה שאפשר לשמוע אותם בחינם ברשת , שני אתרים : www.mp3.com , ניסית כבר את Thomas Leeb ? אני מחכה לדיסק הראשון שלו .... עוד לינק שווה הוא www.acousic-music.de:8080

Zed off

New member
Pump it בהחלט ענק!

שמעתי את כולו הוא באמת איכותי! וstu hamm באסיסט ענק! ניגן עם כל הגדולים, אני איתך שהרבה מנאו קלסיקל החדש הוא קיצ´י וטחון , אבל עדיין יש יוצאים מן הכלל שעושים בז´אנר הזה דברים נחמדים ביותר(ע"ע Joe Stump אם אתה מחשיב אותו לחדש כמובן). אני כמעט בטוח ששמעתי דברים של don ross אבל אני לא סגור על זה, בכל מקרה אם זה הוא אז זה נחמד ביותר, ותודה על האתרים אני בהחלט אבדוק את זה...

mocko

New member
אדם דלמונטה ....

נדמה לי שראיתי אותו לפני כמה שנים בפסטיבל הגיטרה הישראלי . לא סגור על זה .... היה מרשים מאוד , עד כמה שאני זוכר ....

Zed off

New member
אכן!

הוא הייה פה לפני שנה בפסטיבל הגיטרה(קיבלתי כרטיס בחינם
) אז כמו שאמרתי, לפני איך שהבנתי הוא נחשב אחד התותחים בתחום הפלמנקו...

למעלה