בניית בית (פרטי) לבד

guy74

New member
בניית בית (פרטי) לבד

הייתי מעוניין לדעת ולקבל המלצות לאתרים שיכולים לתת המלצות והסברים לגבי תהליך של בניית בית לבד (בנייה עצאית על מגרש) כמו כן האם יש תמחיר לפי מטר בנוי ורמת בניה (לדוגמא עם אני רוצה לבנות 200מ"ר ברמה גבוהה מה העלות) וכן לגבי בניית מרתף. ידוע משהו על היטל השבחה לבניית מרתף ? תודה

תתחיל מ ...

עיון בפורום ובקישורים שלו, תמשיך בפורום בניה ושיפוץ ... אחרי כן תוכל לשאול שאלות פה ספציפיות ... היטל השבחה קשור לנכס מסויים, לפעמים יש ולפעמים אין - לא ניתן לענות בהכללה.

liad arc

New member
בניה לבד,

שלום רב, האם אתה מתכוון לבנות בידך לבד או לנהל את הבניה... נוסח ההודעה לא ברור מספיק. בכל אופן, המומלץ ביותר עבורך הוא לבקש מידע כמה שיותר מפורט מהאדריכל שיתכנן לך את הבית וכך להמשיך. ישנם גם קורסים בעלות נמוכה יחסית שבהם לומדים את כל התורה כולה על רגל אחת וכך יכולים לנהל את פרוייקט הבניה ולחסוך הרבה כסף. ככלל עצתי לך היא ללמוד כדי להבין את עבודת בעלי המקצוע ולפקח עליה ולא כדי לעשות אותה במקומם. אתה יכול לשלוח לי כתובת דואל ותקבל מאמרים בנושא ההתקשרות עם האדריכל לגבי המרתף, בעירייה ישנו תמחור של היטל השבחה (במידה וקיים) לגבי כל סוג של מבנה בשטח וגם לגבי מרתף בהצלחה אדריכל יצחק שפירא [email protected]

guy74

New member
הבהרות לבניה לבד

גם בקשר לשאלותיך אלו אני רוצה לקבל עצה אני קונה שטח ורוצה לבנות יש כמובן אפשרות לקחת בנפרד קבלן שלד וקבלן לבניית הבית וכו וכו ועל כל אלו לפקח או שיש אפשרות לקחת חברה חיצונית שתנהל את כל הבניה מה כדאי ? מה בערך המחירים ? האם ניתן לסמוך על חברות אלו ? לגבי ההיטל - השטח הוא ברמת השרון ונאמר לי שבכדי לבנות מרתף יהיה צורך בהיטל השבחה - גודל השטח הוא 350 מ"ר ואני מעוניין במרתף בערך בגודל של 80 מ"ר תודה Emai : [email protected]

היטל השבחה ...

על פי החוק ההיטל בגין כל הזכויות בתכניות בנין עיר שאושרו לפני מועד המכירה חל על המוכר (אלא אם הרוכש לוקח על עצמו את התשלום בהסכמה). אם אין זכויות לבניית מרתף ומדובר באישור בקשה להקלה אז ההיטל חל על מבקש ההקלה. את ההשבחה קובע שמאי מקרקעין בהתאם לשווי תוספת הזכויות. על שומת ההשבחה של הועדה המקומית ניתן לערר תוך 30 יום ע"י הגשת שומה אחרת שיכין שמאי מקרקעין מטעמך.

liad arc

New member
זה גם מה שאני מכיר ובנוסף

את יכול להיכנס לאתר בנה ביתך של המהנדס אברהם בן עזרא לפי הקישור למטה הוא כתב כמה ספרים טובים בנושא בניה לבד, ויש עוד כמה, אתה יכול למצוא בחנויות ספרים אלו ספרים שמסבירים את החוקים הבסיסיים של צורת הבניה את רצף התהליכים ואת הבסיס המקצועי של העבודות שנעשות בבית. חלק גדול מהמידע אני, וגם אדריכלים אחרים, נוהגים לתת ללקוחות כחלק מהליך התכנון. בהצלחה אדריכל יצחק שפירא [email protected]

Rene2

New member
מרתף בגודל שציינת יעלה בסביבות

30 - 40 א' $ , זאת אחרי ברורים שעשינו בעניין , אנחנו מסיבות כלכליות החלטנו לוותר על הרעיון, הבית מספיק לצרכינו בלי המרתף. כמו כן פורום ארכיגוב, הוא הפורום המתאים לשאלותייך, אם תרצה קישור אשמח לעזור.

msapir3

New member
מרתף

חבל מאוד תעשו את ההכנה החצונית. ואת החלוקה הפנימית והגמר תשאירו לשנים מאוחרות יותר .

liad arc

New member
קורס של מכללת בילדינג

למי שהאזור רלוונטי עבורו, נודע לי כי במתנס בגולן עומד להיפתח מחזור של הקורס הנ"ל בימים הקרובים

msapir3

New member
שלום רב

מצטרף לנושא, מאוד רלוונטי בשבילי. תודה מראש

למעלה