בניית בית מעץ

havitush661

New member
בניית בית מעץ

ניסיתי למצוא המלצות לבניית בית מעץ אבל ההודעה היחידה שמצאתי היא משנת 2006. האם מישהו ממליץ פה על בנית בית מעץ? על איזה חברות אתם ממליצים? האם מישהו שמע על יבוא בית מעץ מפולין? האם אתם יודעים על עלויות? אשמח לתשובות, תודה!
 

dgamim

New member
אני לא ממליץ

בית בישראל בונים בבניה מסורתית בטון ובלוקים , אין שום יתרון בבית מעץ. אלה שבונים בית מעץ פשוט "נעולים" על זה מסיבות לא אוביקטיביות.
 

havitush661

New member
תוכל לפרט יותר?

יתרונות חסרונות? בניה קונבנציונאלית מוכרת וטובה אבל יש בה גם הרבה חסרונות.... יש לי כמה סיבות משלי למה לא בניה רגילה: קשה למצוא אנשי מקצוע טובים במחיר סביר ובלי פיקוח וידע בכל שלבי הבניה קצת קשה להגיע לתוצאות טובות לבד: חלונות שלא הותקנו כמו שצריך, יסודות שלא נעשו כמו שצריך, ריצוף ששוקע כי התקינו אותו לא כמו שצריך ועוד.... לאחר סיום הבניה יש שקיעת קרקע ונוצרים סדקים רבים ואי התאמות שקשה לתקן אחרי זה כל הדברים הללו עולים הרבה כסף לטווח הרחוק ולכן אני בודקת עוד אלטרנטיבה אבל לא יודעת להצביע על היתרונות והחסרונות של הבניה בעץ
 

yss35

New member
צודקת אבל...

אני גם חושב כמוך אך אני מציע לך לבדוק בניה עם שלד פלדה וקירות קירטונג לפי דעתי יותר חזק ולא מצריך טיפול כמו מבנה מעץ
 

רוני1955

Active member
עוד נושא למחשבה

תבררו אצל סוכן הביטוח שלכם, על ביטוח לבית כזה. תופתעו לרעה.
 

havitush661

New member
מפתיע אותי...

כל ההסתייגויות מהבניה בעץ הרי זו הבניה הכי עתיקה בעולם ויש בתים שמחזיקים מאות שנים בתנאי מזג אויר קיצוניים ביותר. אני מבינה שבגלל שהתחום לא כל כך מוכר בארץ הביטוח יותר יקר ובטח גם אישור של מכבי אש לבניה יהיה יותר יקר אני מבינה שעץ צריך טיפול לפי מה שהצלחתי לברר בערך כל שנתיים צריך לצבוע אותו ולמרוח בלקה לא? אבל גם בית רגיל צריך צביעה ותחזוקה ולדעתי תחזוקת סדקים ורטיבויות כתוצאה מזה יצא יותר יקר אני טועה? קירור וחימום בית מעץ הוא פחות מבית רגיל לא? יש לעץ בידוד טבעי משלו... אולי אני לא רואה את הדברים נכון תעירו את עניי
 
לא ממליץ לך לבנות בעץ !

אנשים שבונים את ביתם מעץ אילו אנשים מיוחדים המעוניינים בבתים מעץ משלל סיבות נראה שאת/ה מגיעה לבחירה מהסיבות הלא נכונות : 1. חיי המבנה - מבנה מעץ דורש טיפול אחת לשנתיים שלוש, מבנה קונבציונלי עם שליכט אקרילי דורש טיפול כל 10-15 שנה, ניתן גם לחפות את הבית באבן, לאבן לא סופגת כמעט ואין טיפול לאורך חיי המבנה. 2. סדקים - סדיקה יכולה להגרם מהרבה מאוד סיבות, גם מבנה מעץ וגם מבנה קונבציונלי ידרש ביסוס דומה מאוד, תכנון ויישום לא נכון הם בדר"כ הסיבות לסדיקה במבנים, גם מבנה מעץ יכול לקבל סדקים. 3. רטיבויות - איטום המבנה הינו חשוב וקריטי, טעויות באיטום המבנה יגררו ליקויי בנייה ותיקונים יקרים, גם כאן אין יתרון לבנייה מעץ להיפך העץ הינו חומר רגיש יותר למים גם שהוא מטופל, ולכן בחשיפה למים יגיב פחות טוב וידרוש תיקון יקר יותר. 4. בידוד תרמי (חימום וקירור) - העץ אינו חומר מבודד, מה גם שלא תבני את כל הבית בלוחות עץ בעובי 20 ס"מ, בבנייה בעץ או סוגי בנייה מתקדמת אחרות עיקר הבידוד מושג בעזרת חומרים מבודדים (צמד סלעים, לוחות רדנופן או קלקר) בתוך הקיר. חשוב מאוד לדאוג גם למסה התרמית בחלק הפנימי של המבנה ניתן לעשות זאת בעזרת לוחות קירטונג. אין עדיפות לבית בבנייה קלה ניתן להגיע לבית מבודד מאוד גם בשיטות קונבציונליות : בניית קירות בעובי 30 ס"מ בחתך קיר כפול עם בידוד באמצע או בבלוקי איטונג בעובי 25-35 ס"מ. במידה ואת חוששת מבעיות ביצוע וליקויי בנייה, ניתן לקחת קבלן מפתח איכותי (כן יש עוד כמה כאלה) שיבטיח גם ביצוע מוקפד וגם תעודת אחריות על המבנה במידה ויהיו ליקויים.
 

גלמיש1

New member
קשה להגיד מה הבניה הכי עתיקה בעולם.

האם זה החל מהמערות שנאטמו באבן, או ממבנה קש ארעי. אבל זה לא ממש רלוונטי. לגופו של ענין : בית עץ צריך יותר תחזוקה מבית בנוי בלוקים. שליכט חיצוני (אם הוא עשוי טוב) אמור להחזיק שנים רבות ללא צורך בחידוש. צביעת פנים זהה בשניהם. סדקים ורטיבויות, בעיקר נזילות מהגג, נובעים מכשלים בביצוע וזה יכול לקרות בכל שיטה. מיזוג האקלים בתוך הבית תלוי ברמת הבידוד. העץ בפני עצמו לא מבודד מספיק. גם בבניה מעץ מוסיפים בידוד בין שכבות הקיר. הבדל אחד שכן קיים - לבית בלוקים יש מסה תרמית גבוהה, מה שמייצר מיזוג פאסיבי באיזורי אקלים בהם יש הפרשים גבוהים בין יום ללילה. זה לא קיים בבניה בעץ. ככה שאם את גרה באיזור כנ"ל (ירושלים למשל) בניה בעץ ירודה מבחינה אקלימית לעומת בניה קונוונציונלית. בשאר האיזורים - זה היינו הך.
 

havitush661

New member
אני מקבלת את כל מה שאתם אומרים

אבל רוב ההמלצות שלכם מבוססות על סגנון בניה אמריקאית לא? כלומר קירות עץ בידוד ושכבת גבס או משהו בסגנון מבפנים... אני מדברת על בית עץ אמיתי מלא שמיובא מפולין או מהולנד שולחת קישור לדוגמא: http://www.afj.com.pl/
 
זה נחמד לחפש דרכים לבניה

זה בסדר כולם מגיעים בסוף לאותו המקום כמו ימאים שיורדים מהספינה כל אחד לחוד ובסוף כולם מגיעים לזונות . הבית היחיד מעץ שאני מפנטז עליו הוא בית מלוגים = כמו עמודי טלפון מעץ שמשתלבים אחד בתוך השני
 

havitush661

New member
יש גם כאלה

ניתן להזמין כאלה גם...רק עוד לא הצלחתי לברר מחירים או חברות טובות בחו"ל... אז נגיד אני מצליחה למצוא בית לבניה מלוגים הדיון אם זה כדאי יותר מבניה קונבנציונלית מסתיים בעצם? וחוץ מזה יש נימה של זילזול מהצד שלך וזה קצת לא נעים.
 

רשר

Well-known member
מנהל
בניה בעץ מלא מתיחסת ליער בסביבה

כמקור דלק לחימום ולכן לא נותנת דעתה על בידוד אמיתי, בניה כזו כאן תצרוך הרבה אנרגיה לחימום בחורף והרבה יותר לקירור בקיץ,
 

havitush661

New member
לא כל בית באירופה

שבנוי מעץ נמצא בסביבת יער.... רובם מחוממים ע"י מערכות גז מרכזיות אז נכון שפה בארץ זה לא רלונטי בכל מקרה קמין נפט יעשה את העבודה באותה צורה לא? רק הקירור בקיץ לא כל כך ברור לי עדיין
 

havitush661

New member
אתה מביא את המידע הזה מנסיון?

לפי מיטב ידיעתי היום העץ להסקה והסולר עולים כמעט אותו דבר לא?
 

רשר

Well-known member
מנהל
השאלה לא כמה עולה היום אלא בעתיד

ובעתיד יהיה פחות עץ בארץ כי לא שותלים הרבה פרדסים (שותלים במקום בטון), את המטעים גוזמים נמוך ושומרים מתחת לרשת,,,
 

דב אחד

New member
בנייה מעץ

שלום לך אני חייב להגיד כל הכבוד לך על החשיבה של בנייה קלה/מתקדמת אבל למה לך בכלל לבנות עם חברה מחו״ל כשיש לך חברות מצויינות לבנייה מתקדמת בארץ?? תחשבי על הסיכונים שאת מזמינה בית שלם מחו״ל ,מה יקרה אם יהיו חסרים דברים תחכי עד שיגיע משם??
 

havitush661

New member
מסכימה לגמריי

יש גם פה סיכון בנושא אבל פה בארץ לא בונים מלוגים בונים פה בשיטה האמריקאית והיא פחות מעניינת אותי
 

דב אחד

New member
גם נכון

הלוגים הם בסך הכל החיפוי מה שחשוב הוא השלד של הבית(מבחינת חוזק הנדסי כמובן). השיטה שאת מעוניינת בא נקראת גם אמריאית זה רק השם של השיטה ככה בונים גם בשאר העולם. פני לחברת מייטק מאמין שיעזרו לך.
 
למעלה