בניית אדנית

mstolar

New member
בניית אדנית

בזמנו היו כאן הרבה שרשורים, והסברים איך לבנות אדנית. לא מצאתי את מבוקשי ב"חיפוש". אז ככה. בניתי אדניות מעץ (עובי 1.8ס"מ). המידות (א*ג*ע): 140*30*30 ו- 140*40*30 מרחתי אותן בחומר אימפרגנציה. אחרי עוד שכבת אימרגנציה (מבפנים ומבחוץ), אני מתכוון למרוח שמן פשתן (מבפנים ומבחוץ), אחריה שכבת פוליגג (מבחוץ בלבד). הבעיה שאני לא זוכר את הדיון עליה היא לגבי ניקוזים. האם בגודל כזה אני חייב ניקוז? אם כן איך אתם ממליצים? לשתול צינור ריק בתוך האדנית, שיחובר לדופן עם צינור שיוצא החוצה? ראיתי משהו בסגנון במשתלות, אבל אני לא בטוח שזה לאדניות בגודל כזה. ולגבי האדמה: שכבת טוף נדיבה, ואדמת עציצים? אולי בשילוב אדמה מהסביבה? יש לי עדיין עודפי חמרה, אולי אותה? מחכה להמלצותיכם.

bel011

New member
אם בין לוחות העץ יש רווח ראוי לשמו

אז כל מה שנותר הוא לשים רשת בתחתית,עליה טוף ועל הטוף אדמה.זה מה שעשיתי אצלי והמים מטפטפים החוצה והכל טוף.....

mstolar

New member
כרגע אין רווח

רווח ניתן לייצר - או חור. אבל האם זה כ"כ נורא אם לא אעשה ניקוז? לא נראה לי יפה במיוחד כל הנגר הזה במרפסת. אולי ניקוז שתהיה לי שליטה עליו? כלומר כל הקיץ אדאג שיהיה סגור, ובחורף, שממילא יש גשם שיכול להציף את העציץ, אפתח אותו לרווחה. טיפ לבניה: הכי גרוע שהניקוז מגיע למרכז הגג, ולא לצדדים. הרי ממילא הרוח דוחפת את המים/לכלוך לכיוון כלשהו, אז רצוי לשים ניקוז בפינות המתאימות (כלומר לבדוק מה כיווני הרוח במקום).

גם אני מתלבטת באותה סוגיה

וגם אני חשבתי על חור, דרכו יצא צינור שיגיע לחור הניקוז. חשבתי שהחלק הפנימי של האדנית יהיה קצת משופע, לכיוון חור הניקוז, שכבה ראשונה - טוף ושכבה שניה אדמה. השאלה מה צריך להיות קוטר צינור הניקוז, ואיך גואגים שהוא לא יסתם. רשת? איזו?

bel011

New member
אני שמתי רשת ירוקה,קונים בכל הרשתות

של אייס/הום סנטר ולא נסתם לי.לא שמתי שום צינור אבל אצלי המים מטפטפים דרך רצפת הדק וזורמים מתחת לדק (על הריצפה המקורית) היישר לצינור הניקוז של הגג.

הלינקה

New member
אני שמתי: - שכבה ראשונה - ענפים

מנוסרים 1/4 גובה המיכל שכבה שניה - קומפוסט עצמי מעורבב בקנוי 1/3 נפח המיכל, שכבה שלישית - אדמת חמרה.

bel011

New member
אתה חייב לעשות ניקוז ומה הקטע של

שליטה על זה?...ממילא בקיץ לא משקים בהכרח עד נגירה

mstolar

New member
יש בזה משהו

ואם כבר חטאנו והשקנו עד נגירה - 1- מגיע לנו העונש 2- אנחנו יודעים שהשקינו יותר מדי 3- כמה זה כבר יקרה? 4- נותן עידוד לעשות ספונגיה 5- אולי גם אני אעשה דק על הגג? אצלי זה כבר סיפור יקר (גם התחזוקה) (מאיזה חומר שלך?, מה את עושה עם הדק כשאת עוברת צפונה?) אם לא השקינו עד נגירה - אז רצוי בעצם שפעם ב... נעשה זאת כדי לדעת אם יש מצוקת מים ועד כמה. המון תודה על הדרייב לחשוב.

bel011

New member
הדק מחובר לרצפה ואין לי כוונה לפרק

אותו....כל מי שראה את המרפסת התלהב, אז זה יעזור לי למכור את הדירה. הדק בנוי מלוחות של עץ לבן

סודA

New member
כדי להגדיל את אורך חיי העץ מציע לך

לדפן את העץ מבפנים בפוליאטילן, מה שקרוי בשפת, העם "שקית ניילון". רצוי עבה מהרגיל. בנקודת הניקוז תעשה חור ב"ניילון" בדיוק מול הקדח בעץ ושם תתקע קטע של צינור פלסטי קצר, פשוט כדי למנוע מעבר מים בין ה"ניילון" לעץ. לגבי האדמה, ללא ספק כמו שציינת, שכבת טוף נדיבה ומעליה "אדמת עציצים". ולא אדמה מהגינה. האדמה חייבת להיות אורירית ובעלת כושר ספיחה/החזקה של מים לכן האדמה הרגילה לא מומלצת.

למעלה