בנייה קלה

בנייה קלה

שלום, מי יודע איפה אפשר למצוא בארץ חברה לבנייה קלה? והאם בנייה קלה באמת זולה יותר מבנייה רגילה?
 
בנייה קלה

שלום לך,
בשנים האחרונות עוסקות מספר חברות ישראליות בהקמת שלד פלדה מגלוונת דקת דופן (LGS). יתרונות שלד הפלדה הם במהירות ההקמה,
נקיון אתר הבנייה ועמידות השלד. ניתן לפנות לחברות אוסטק-שמיר או מיי-טק ישראל, ולקבל הצעה. מומלץ להגיע עם תוכנית אדריכלית, לפחות בסיסית על מנת לקבל חוות דעת והצעה רלוונטית עבורך.

לגבי המחיר, מנסיוני השורה התחתונה דומה למדיי לבנייה רגילה. זה כמובן משתנה מאד מפרוייקט לפרוייקט, ותלוי בעיקר בסוג לוחות החיפוי וחומרי הגמר.

תוכלי לפרט קצת יותר מה את מתכננת לבנות? ולמה את מחפשת דווקא בנייה קלה?
 
בית מבניה קלה - כל התשובות (בערך..).

כתבתי על זה מפורטת בפוסט המצורף בפורום תפוז.
כולל דוגמא של בית פרטי שלי שתכננתי בשיטה הזאת.
את מוזמנת לעיין ולשאול שאלות קונקרטיות יותר.
כעקרון בארץ אין ממש פער מחירים בין בניה קונבצ' לבניה קלה.
אין כל חובה לקחת חברת מותג שמתמחה בזה.
 
על בניה קלה בפלדה דקת דופן

יחיאל, אחלה פוסט מושקע ומעניין!

אני רוצה רק לסייג דבר אחד: ממה שהבנתי, בפרוייקט שלך נעשה שימוש בשלד פלדה כבדה. בתשובה שלי כיוונתי לשלד פלדה דקת דופן, שיטה הנפוצה מאד באירופה, אוסטרליה וחלקים מסוימים בארה"ב (ידועה בשם LGS - Light Gauge Steel). ההבדל העקרוני, הוא שבשיטת LGS אין ריתוכים כלל. החיבור בין רכיבי הפלדה נעשה בברגים חודרים פשוטים ומברגה, כמעט כמו רהיט של איקאה :)

ההבדל הנוסף הוא שכמות הפלדה קטנה יותר, ובכך יורד משמעותית משקל השלד. בנייה זו מתאימה לכן לתוספות על גגות ישנים, בהם המשקל העצמי של השלד הוא שיקול. השיטה נחשבת עמידה ביותר ברעידות אדמה, הודות לגמישותו של השלד. בניסויי מעבדה טוענים שבית בין 2 קומות בשיטת LGS עומד ברעידת אדמה של 9 בסולם ריכטר דקות ארוכות, ולמעשה לא הצליחו החוקרים למוטט אותו בניסוי.

כפי שציינת, עבור האדריכל אין מגבלות תכנוניות בשלד בבניה קלה, אך הדיוק הרב מאפשר ומזמין תכנון של החוץ והפנים כמקשה אחת, וחוסך תכנון וביצוע נפרדים של הנמכות תקרה, "נישות גבס" וכיוב'.
 
בניה קלה על גגות קיימים.

בתור אחד שעשה כמה וכמה כאלו דווקא על גגות אני לא ממהר לעשות בניה קלה.
בבניה קלה "הבעיה הגדולה" היא המחיר, אם זה לא נותן תעדוף עבור בניה קלה ואיכות המוצר
לא מספיק טובה אני בקלות רבה אעדיף בניה קובנצ'.
כל הטכניקות המורכבות יותר, ייתכן והן באמת טכנולוגית טובות יותר אבל לרוב זה יפול בסוגיית התקציב.
החריגים זה אנשים שמראש באים בגישה של "בניה קלה" מתוך אגנדה פרטית, מודעות סביבתית וכו' ועניין העלות יותר זניח.
 
למעלה