בניה קלה

עמית2801

New member
בניה קלה

האם מישהו יכול למסור לי קצת פרטים על בניה קלה? כרגע אני יודעת רק על היתרונות ומה עם חסרונות????????????\ מחירים? האם מישהו ראה בנין כזה לאחר מספר שנים? תודה מראש

0 אור 0

New member
יש המון שיטות

קודם כל שיטות הבניה הקלה לא זהות אחת לשניה, יש איזוקיר ויש פנל ויש עוד שיטות שלכל אחת יתרונות וחסרונות משלה. בגדול היתרון זה משקל קל, מהירות ישום ומחיר. אבל החסרונות הם באורך חיים נמוך יותר, בבעייתיות בנושא של חיבור דברים כבדים (למשל אצל מכרה שלי התקנת פלדלת עקמה את הקיר, למשל נדרשת הכנה מיוחדת על מנת להשתמש במזגן, זרוע ברקן וכד'. חוץ מזה - זה הרבה פעמים יוצא כמו מחסן ולא כמו בית

עבדתי תקופה ארוכה..

בחברה מובילה בתחום הבניה הקלה והנבילה.. המון קוטג`ים ווילות.. יש לי ידע נרחב בתחום.. באופן כללי זה מאוד מומלץ בשיטות של היום..

מאגר

New member
בניה קלה אין כמעט יתרונות לבניה קלה

אך יש חסרונות רבים. עם נעשה השוואה בין קלה לרגילה נקבל כך: עלות רישוי והתרים זהה זמן הגשב הועדה המקומית זהה עלויות מסים זהות זמן תיכנון אולי קצר יותר בגלל חוסר אופציות(עינין של סטנדרתים ומגבלות) מחיר למ"ר כמעט זהה בסטנדרט נמוך או בסטנדרט גבוה. עלויות החזקה של מבנה מהיר יקרות יותר מבנה קונבנציונלי. עמידות לאורך שנים נמוכה יותר של מבנה בבניה מהירה. ערך נכס ירידה גדולה יותר של בניה מהירה מבניה קונבנציונלית. אם תעשה/י חפוש בנושא זה בפורומים של ארכיג'וב, בנה ביתך וכו' תמצאו מאמרים רבים בנושא ואפילו מקרים שהיגוע לבתי משפט בגלל טיב ירוד של המבנים. אם ברצונכם פרטים נוספים שאינם ניתנית לכתיבה מפעת סוביודצא אשמח לשוחח איתכם בטלפון 050-5271788 דורון ט

חוסר אופציות??? מחיר זהה למ"ר???

מה קורה לך??? ראיתי ארמונות של ממש בבניה קלה.. ראיתי מחירים.. תבדוק טוב את עצמך.. דווקא הפוך.. דווקא האופציות הם כמעט כל דמיון שעולה לך בראש..

Rשף

New member
תוכל גם לנמק ולא רק לתת סיסמאות ?

- לבניה הקלה אין סטנדרטים ומגבלות מיוחדים, פרט אולי למקרים נדירים - המחיר דומה לבניה רגילה אבל ניתן לצפות טוב יותר את המחיר מראש, והמחיר כולל לרוב תכנון אדריכלי והגשת תוכניות, ונחסכת לך עלות מפקח צמוד באתר (גם אם תיקח מפקח שידגום מדי פעם הוא יהיה זול יותר) - עלויות אחזקה ? עמידות פחות טובה לאורך זמן ? לא ברור למה- קירות הגבס הפנימיים נהוגים כיום גם בבתי יוקרה, והקירות החיצוניים מחופים בחפוי רגיל כמו טיח או לבנים. -בנושא ירידת ערך אתה כנראה צודק, אבל רק בגלל הסעיפים שלמעלה שרוב "עמך" מאמין בהם. -טיב ירוד ? בתי משפט ? רק על בשרי למדתי כבר על שני קבלנים קונבנציונאליים שמסרו טיב ירוד והגיעו לבית משפט.

Rשף

New member
קופץ ?

Rשף

New member
מה רע בבניה קלה ?

ועם נימוקים טובים כמו שאתה יודע תמיד לתת

מאגר

New member
מגרעות הניה קלה:

1 . ערך הנכס יורד במהירות גבוהה מול בניה קונבניונלית. 2 . העלויות הרישוי והמיסוי זהות לבניה קונבנציונלית 3 . עלויות הבניה לא זולות בהרבה מבניה קונבנציונלית 4 . במבנים בהם הקונסטרוציה היא מתכתית שומעום את התפשטות החמר בהפרי טמפרטורה בין היום והלילה ובעיקר בשעות הלילה. 5 . הוצאות האחזקה של בית בבניה קלה יקרות יותר מבניה קונבנציונלית 6 . אם הבניה ממש זולה אז היא גם מוגבלת בתיכנון הפנים שלה. 7 . בסופו של דבר זה תמיד יראה מחסן כפי שכבר אמרו כאן לפני. היתרונות: פתרוןלמקרה של בניה זמנית שתהפוך בעתיד למחסן. אולי קיצור משך ההקמה מה שלא תמיד עומד במבחן המציאות, כי כבר ראיתי בתים מפוארים וגדולים שניבנו בבניה קונבנציונלית בפרק זמן של 8 חודשים עד גמר מפתח, באיכות מעולה. ואם תעברו על שירושים קודמים בפורם זה, ובפורומים אחרים בנושא בניה מהירה או קלה או יבילה, אתם בטוח תמצאו מאמרים רבים לשלילה ולחיוב חלקם של השוללים היגע לפתחי בתי המשפט בגלל בעיות התפרורות ונזקים בבתים כאלה וחלקם יגיד שאין טוב מהבית הזה או האחר שניבה בצורה כזו. אך במבחן הכדאיות לאורך זמן הבתים בבניה מהירה או קלה אינם כדאיים. ואינם משתלמים בעלות מול תועלת.

Rשף

New member
כמה תגובות

1. זה כנראה נכון, אבל לא מסיבות אוביקטיביות אלא פשוט משם רע שיש לבניה הקלה ("קרוואנים" בלשון העיתונות) 2.
3. לא בהרבה, אבל עדיין זולות בקצת 4. לא יכול להגיב כי לא בדקתי 5. למה ??? על קירות גבס ? על החיפוי החיצוני ? אין שום דבר לא סטאנדרטי מעבר לשלד. 6. נדמה לי שגם בבניה רגילה זה נכון 7. דמגוגיה, ראיתי כמה בתים כאלה וכולם נראו נפלא גם אחרי כמה שנים, אתה אולי מדבר על בתים מהאיכות הנמוכה ביותר. 8. ניתן לבנות בית גדול בזמן קצר, אבל בבניה קלה התהליך קל וצפוי יותר והרבה פחות תלוי (ברור שלא לגמרי) במבצע, המתכנן או המפקח. 9. התפוררות ונזקים היו בבתים מהסוג הנחות יותר שהובאו לארץ בחופזה, ובכל מקרה יש הרבה יותר תביעות מול קבלנים רגילים.

מאגר

New member
בו נעצור כאן כי מחמת הסוביודצא אני

אני מנוע מלהגיב הלאה אך אם תרצה אשמח לפגוש אותך ולהראות לך תיקים אם תמונות שאסור לי בשלב זה לעלות לאתר מחמחת הסוביודיצא אך כאשר הכל יגמר אשמח לשתף ואף מבטיח לשתף את כל באי הפורום הזה והפורומים האחרים בתמונות ובתוצאות וכאן לא מדובר על חברה אחת ספציפית אלה על 3 או 4 חברות אם זכרוני אינו מטעה אותי.

0 אור 0

New member
לגבי סעיף 8

דוקא בבניה קלה יש הבדל של שמים וארץ שנובע מאיכות המבצע!! בגלל המחיר והמהירות אנחנו חשבנו לבנות את ההרחבה שלנו בבניה קלה, ולכן הלכנו לראות המון בתים שנבנו בשיטות שונות - והדבר הכי בולט היה, שצריך ידע יחודי של הקבלן על מנת שיצא בית נורמלי - לא כל קבלן יודע לקחת את האלמנטים וליצור מהם בית. הדבר השני הוא שכמעט בכל הבתים שראינו יש בעיות קשות מאד בחיבורים - החל מסתם לא יפה, המשך בסדקים קטנים וכלה בנזילות ודליפות . והדבר האחרון הוא שלמרות השפריץ או החיפוי ששמו - בשורה התחתונה זה לא נראה כמו בית - וכאן אני חוזרת למחיר: ברור שנתיתן להוסיף המון כזף וזה יראה כמו וילה מפוארת - אבל למי שהולך על חסכון במחיר זה יראה כמו מחסן. בסופו של דבר בתוספת קטנה מאד ממחיר פנל, אנחנו מקבלים בית שנראה כמו בית. ואני רוצה להדגיש - מודבר בשיפוץ מוגבל מאד במחיר - אנחנו הולכים על הסטנדרט הכי נמוך שהוא עדיין איכותי בכל דבר (עלות סופית בערך 600$ למטר כולל גם תכנון ותאורה ותוספות בבית הישן) אמנם התוספת שלנו עדיין לא גמורה - אבל היא ממש חוללה מהפך בישוב אצלנו, כל המשפצים העתידיים עוברים שיטה בגלל שההבדל הוא ממש שמים בארץ באיכות, לעומת הבדל זעום במחיר.

למעלה