בניה מקיט?

bugy22

New member
בניה מקיט?

יש לי כמה שאלות בנושא בניה מקיט, איזה דבקים מומלץ לשתמש, איזה סוגים? האם יש הבדל בדבקים בין קיט קטן לגדול?? אני מניח שכן, אשמח לתשובה מדוייקת. ואשמח גם לקישור לאתר או מאמר של בנייה.. תודה

sagife

New member
bugy שלום.

ישנן דעות לכאן ולכאן בנושא.בגדול רב הטיסנאים עובדים בצורה הבאה: גוף+כנף- דבק מהיר דליל או דבק נגרים צהוב. קיר אש+תושבת גלגלים- אפוקסי מייצבים- אפוקסי/דבק נגרים צהוב. קיט קטן/גדול- כמה גדול?? הכללים שפרטתי מתאימים בהחלט לטיסנים עד מנוע ~60 ואולי אף יותר (לי עצמי אין נסיון עם גדולים יותר). לגבי שרשור בניה, יש רבים כאלה בארכיון הפורום. הנגיש ביותר נמצא ממש כרגע בדף 1 של הפורום חפש שרשור המדבר על מנוע 25. בהצלחה!

ShweeShoo

New member
גוף וכנף עם דבק מהיר?

בכל הטיסנים (עם מנועי גומי) שבניתי וגם בבננה של טיסן חיפה מדביקים את הגוף ואת הכנפיים עם דבק בלזה (בבננה יש רק חיזוקים של דבק מהיר אם אני זוכר נכון). בקיט ARF של ססנה הגוף מגיע מודבק במין משהו לבן-שקוף שנראה קצת כמו סיליקון (אני מניח שזה סוג של דבק נגרים)

bugy22

New member
עוד משהו

קודם כל תודה, השאלות היו בעקבות השרשור של הקוברה 25, רציתי לדעת לגבי גדלים, התכוונתי עד גודל 60, גם כמתחיל בבניה אפילו עדיין ברעיונות לא נראה לי שאעבור את ה46.. מה שכן שאלה נוספת, מה יותר טוב להדבקת הבלזה דבק נגרים מקצועי או דבק בלזה של חנויות טיסנים?? אם בכלל קיים הבדל..

icebox44

New member
אני משתמש כמעט תמיד

בדבק נגרים (גם בטיסנים גדולים) לכל ההדבקות למעט מקומות שמופעל עליהם עומס תושבות כני נסע, קיר אש, שורש כנף. דבק מהיר רק במקומות שצריך הצמדה מהירה.

fuli2

New member
אני אישית

מתעסק עם דבר מהיר CA ואיפוקסי. כמו שאמרו את הגוף והכנף אתה יכול להדביק עם דבק מהיר חוץ מהשורש כנף, קיר האש ואיזור הגלגלים. אני מדביק גם את המייצבים לגוף עם איפוקסי. אם יש מקומות בטיסן שניראה לך שיהיה חלש להדביק אותם עם דבק מהיר אתה יכול לתת מריחה קטנה של איפוקסי אין חוקים מדוייקים שאומרים לך איך להדביק ועם מה, למשל במקומות שצריך להדביק דיקט לבלזה אני משתמש באיפוקסי למרות שראיתי אנשים שמיסתפקים בדבק מהיר. שיהיה בהצלחה.

baro2

New member
דבקים

העיקרון אומר בלזה לבלזה CA. דיקט לבלזה - דבק נגרים מומלץ של אלמר נמכר בהום סנטר. פורניר לבלזה - דבק נגרים. קיר אש וכני גלגלים, מרכז כנף, הגה גובה לגוף, הגה כיוון לגוף - מדביקים באפוקסי. מאזנות מדפים, הגה כיוון תלוי באיזה ציר משתמשים. ציר מתכת או פלסטיק - תשתמש בדבק אפוקסי, צירי CA בדבק מהיר. טיפ נחמד למילוי מרווחים גדולים בין חלקים או לחזוק נוסף תשתמש בסודה לשתייה במרווח ושים טיפה של CA וזה הופך לבטון אפשר לקדוח, ללטש וזה חזק מאוד.

icebox44

New member
למילוי מרווחים

אני ממליץ להשתמש באפוקסי מעורב במיקרובלון.

GOSFRABA

New member
גם אני אוסיף

אני משתמש בדבק מהיר, דליל ובינוני. רוב הטיסן נבנה בעזרת הדבקים המהירים, לרוב דליל. היכן שצריך עובד עם בינוני. כפי שנאמר, שורש כנף, כני נסע קיר אש (דיקט) בעזרת אפוקסי. הדבקת מייצבים אך ורק עם אפוקסי. מיגון נגד שמן אני מבצע בעזרת אפוקסי ומברשת. למילוי אני משתמש בשפכטל שניתן למצוא בACE. נקרא "רד דביל " קל משקל בצור מדהימה! המיכל תמיד מרגיש ריק, לבן (למי שחשוב הגוון), קל לשיוף, מתייבש דיי מהר. ועמיד לחום המגהץ בזמן הציפוי. העדפה שלי לגבי הציפוי, קודם לצפות את כל החלקים. אח"כ לחתוך החוצה לחשוף עץ להדבקה. כמובן שחירוץ לצירים נעשה עוד בשלב קודם לציפוי. משתמש במונוקוט, ומדבקות מונוקוט לסכמה במידת הצורך. חבל שהתחביב הפך לרובו ARFים. אין כמו טיסן שנבנה לבד, קיט או סקראץ'. גם אם לא יזכה בתואר על שיא היופי..

דבקים לבניה

טיסנים מבלזה מומלץ לבנות עם דבק אליפטי. ( הצהוב ) דבק חזק וקשה כמו כן ניתן לשיוף. ניתן לבנות את כול הטיסן עם דבק זה בלבד, אין צורך בדבק מהיר ובדק אפוקסי. לא בונים טיסנים עם דבק מהיר,דבק מהיר קשיח ומאוד ופציץ. לגבי אפוקסי-יש אפוקסי רגיל( 5 דקות ,24 שעות ),יש אפוקסי למבנה,הוא בצבע לבן בגמר היבוש שלו.

למעלה