בניה לגובה

מצב
הנושא נעול.
בניה לגובה

בניה לגובה
מחפש מחקרים, מאמרים וכל חומר אפשרי היוצא כנגד בניה לגובה (מעל 8-12 קומות) למגורים ... קישורים והפניות לספרות מקצועית יתקבלו בברכה.

גולי מ

New member
סוציולוגיה וגיאוגרפיה

בניה לגובה
מחפש מחקרים, מאמרים וכל חומר אפשרי היוצא כנגד בניה לגובה (מעל 8-12 קומות) למגורים ... קישורים והפניות לספרות מקצועית יתקבלו בברכה.
סוציולוגיה וגיאוגרפיה
נראה לי שהנושא בו אתה מבקש מאמרים יהיה נגיש יותר בתחום הסוציולוגיה/סוציולוגיה אורבנית ו/או גיאוגרפיה. אשמח לקבל הפניה למאמרים שתעלה בחכתך

מתלהב

New member
או איכות הסביבה / תחבורה

סוציולוגיה וגיאוגרפיה
נראה לי שהנושא בו אתה מבקש מאמרים יהיה נגיש יותר בתחום הסוציולוגיה/סוציולוגיה אורבנית ו/או גיאוגרפיה. אשמח לקבל הפניה למאמרים שתעלה בחכתך
או איכות הסביבה / תחבורה
יש השלכות אקלימיות לגורדי שחקים (צל, שינוי זרימת הרוח) וזה גם יוצר כמובן עומסי תחבורה ברחובות שאינם בהכרח ראשיים

מתלהב

New member
"הפצצה המתקתקת של רבי הקומות"

בניה לגובה
"הפצצה המתקתקת של רבי הקומות"
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=617167&contrassID=2&subContrassID=10&sbSubContrassID=0

הרהורים על בניה לגובה

בניה לגובה
הרהורים על בניה לגובה
לקוח מהטאגליינס וכולל לינק של הכתבה שעוררה את הדברים.

גולי מ

New member
כן

שאלה!??!?!
יש בארץ הגבלות לגבי בניה לגובה באזורים מסוימים ? ?
כן
יש שני גורמים שמגבילים את גובה הבניינים: תב"ע (תכנית ביני ערים), יכולה לקבוע מה הגובה המקסימלי (בקומות ו/או במטרים) המוטר באזור מסויים. גורם נוסף יכול להיות צה"ל. לצה"ל יש גוף (שלא זכור לי שמו או איפה הם יושבים) שבודק האם בניין מתוכנן יחסום או לא יחסום שידורי רדיו. אתה לא תקבל כמה מותר לך, אלא כל פעם תגיש הצעה, הם יבדקו ויאשרו או לא יאשרו.

Sinberguensa

New member
ז"א שכל תוכנית בניה לגובה צריכה

כן
יש שני גורמים שמגבילים את גובה הבניינים: תב"ע (תכנית ביני ערים), יכולה לקבוע מה הגובה המקסימלי (בקומות ו/או במטרים) המוטר באזור מסויים. גורם נוסף יכול להיות צה"ל. לצה"ל יש גוף (שלא זכור לי שמו או איפה הם יושבים) שבודק האם בניין מתוכנן יחסום או לא יחסום שידורי רדיו. אתה לא תקבל כמה מותר לך, אלא כל פעם תגיש הצעה, הם יבדקו ויאשרו או לא יאשרו.
לקבל אישור מגורמי צהל? ? נגיד מגדלי עזריאלי קיבלו אישור שהם לא חוסמים את השידורים מהקיריה ? ?

גולי מ

New member
אני מניחה שכן ~בכל זאת, לא הייתי שם

לקבל אישור מגורמי צהל? ? נגיד מגדלי עזריאלי קיבלו אישור שהם לא חוסמים את השידורים מהקיריה ? ?

gerson1

New member
גם לרשות שדות התעופה יש מה להגיד

גם לרשות שדות התעופה יש מה להגיד
לגבי צה"ל באזורים רגישים בלבד. השאר מותנה ברשויות המקומיות, אינטרסים ותפיסות של מקוםוכמובן-היזמים

מצב
הנושא נעול.
למעלה