בניה בעץ / עליית גג

בניה בעץ / עליית גג

למי שיודע ומבין בבניה מעץ: מעלינו יש גג רעפים עם תקרת רביץ. הבית בגודל 120 מ"ר. חשבנו להחליף את גג הרעפים השבור והישן בגג אחר. מישהו המליץ לנו להגביה אותו מעט (עם עץ, לא אבן)ואז לנצל את החלל שבתוכו למגורים (ולא לבויידם). ושאלותיי הן : 1. איזו רצפה בונים בדבר כזה (כזכור, מעל העצים של הרביץ)? מתכת? עץ? 2. איזה ריצוף עושים - כדי שבזמן שטיפה המים לא יחלחלו לבית? 3. היכן שמים חלונות? על הגג או בהגבהה ? 4. האם גגן מקצועי ידע לעשות את העבודה או צריך דווקא מי שמתמחא ועוסק בבניית בתים מעץ? 5. האם ניתן להשאיר חלק מהגג ללא רעפים ולזפת אותו, או משהו כזה? (כדי שתהיה כמו מרפסת פתוחה, אבל הבסיס זה הבית הקיים, רביץ ועץ)? 6. האם צריך מהנדס לכל זה או מספיק גגן/בונה בתים מעץ? תודה למשיבים.

mol3

New member
תוספת קומה

קודם כל, המישהו הזה שכח לספר לכם שזו עבירת בנייה. צריך כך 1. אדריכל עם מנת לתכנן את המבנה ע"פ זכויות הבנייה ואם אין זכויות בניה לנסות ולשנות תכנית (סיפור יקר, ארוך ולרוב נכשל). 2. בהנחה שיש אפשרות לקבל היתר בנייה, האדריכל יעביר את התכניות לקונסטרוקטור אשר יבחן את השלד הקיים ויתכנן תקרת ביניים (שתהייה הרצפה לתוספת) וכן את התוספת למעלה. 3. התכניות יוגשו במהלך הבקשה להיתר לשירותי כיבוי האש והם בכלל יחליטו האם הם מוכנים שתבנה קומה מעץ. 4. בהנחה שהכל עובר ותקבלו היתר בנייה, יש לשלם היטלי השבחה למיניהם. 5. בהנחה ששולמו ההיטלים והמיסים, יש צורך לחתום חוזה עם קבלן רשום שמתמחה בבנייה העץ (ולא גגן, עם כל הכבוד). לסיכום, זה פרוייקט שלא בהכרח אפשרי (זכויות בנייה) וגם אם אפשרי, הוא יקר מאד ויצריך פינוי של הבית לפחות לחודשיים.

הבהרה

אין הכוונה לתוספת קומה מעץ. הכוונה היא להשאיר גג רעפים ובחללו להשתמש כחדר מהבית. כיון שהגג שייך לבית - אין זו תוספת בניה. (בכל אופן יש לנו 30 מ"ר תוספת בניה אם נרצה. אבל לא מדובר כאן על תוספת עם אישורי בניה וכו'). לגבי הפינוי מהבית - לשם מהב? הרעיון הוא לבנות גג היכן שכבר יש גג . בלי להרוס את תקרת הרביץ הקיימת. רק לבנות מעליה תומכים/חגורות או מה שזה לא יהיה כדי ליצור רצפה יציבה להליכה ומגורים. ומה יותר יקר - להחליף גג רעפים בגג רעפים או להחליף גג רעפים בגג בטון עבה? (כי את הגג הקיים בכל מקרה חייבים להחליף).

mol3

New member
תשובה

גם עבור 3 מ"ר צריך היתר בנייה וצריך שיהיו זכויות בניה מעוגנות בתכנית בינוי העיר המפורטת (תב"ע). על מנת ליצור קונסטרוקציה לשאת משקל נוסף, צריך תכנון הנדסי וככל הנראה יהיה צורך לפנות את הבית על מנת להקים את הקונסטרוקציה. קונסטרוקציה של בניין זה לא משהו שאפשר לבנות סתם כך, מעל תקרת רביץ. להחליף גג רעפים בגג בטון זה מאד יקר, כי מצריך עיבוי כל הקונסקטרוקציה של המבנה מתחת. לסיכום: בית זה לא אוהל, אי אפשר פשוט להוסיף בנייה. כל מה שמוסיפים נתמך למטה עם קונסטרוקציה משמעותית (קורות / עמודים / יסודות). סתם לצורך קבלת קנה המידה... תקרת בטון בעובי 20 ס"מ ומעליה חללי מגורים, סה"כ המשקל הוא כ- 800 ק"ג לכל מ"ר ואם מדובר ב- 30 מ"ר, אתם מדברים על כ- 25 טון. אם נוסיף את התקרה שמעל (נניח בטון 15 ס"מ) + קונסטרוקציה של הקומה העליונה, מוסיפים לעמודי הבית הקיים עוד כ- 20 טון. סה"כ כ- 45 טון, מהם כ- 25 יושבים על התקרה הקיימת ו- 20 טון נוספים על העמודים והיסודות ישירות. 45 טון, הן 45 מכוניות משפחתיות. כמובן שאפשר לבנות בבניה קלה יותר, אז זה יהיה 20 טון. בכל מקרה, מדובר במשקלים משמעותיים ולכן תכנון הנדסי הוא משמעותי.

תודה. ועוד הבהרונת

הבית שלנו הוא בקומה שניה מתוך שתיים. כבר יש לנו תוכניות מהנדס לבניית גג בטון. אין צורך בהוספת עמודים ותומכים בקומה שלמטה לצורך העניין - ככה שאני מניחה שבבניה בעץ זה יותר קל משמעותית. לגבי היתר בניה : אני לא בטוחה שאתה צודק. כי הגג וחללו הם כבר חלק מהבית הקיים. אין כאן תוספת. וכיוון שהגובה בשוליים הוא 0 , או פחות משני מטר - הוא לא נחשב כבניה. (פעם המהנדס שלי אמר לי שאם בונים חדר ששוליו הם פחות מ180 ס"מ (נראה לי) אפילו אם גובהו במרכז גבוה משני מטר וחצי - אין צורך עבורו בהיתר בניה. מצרפת שני אתרים שמצאתי באנטרנט. אחד בנוגע למה אפשר לעשות בחלל הגג והשני עוסק בהיבט המשפטי.

אני לא מבין למה לא עונים לשאלתך

מה שאת מבקשת הוא לנצל את חלל הגג הקיים כאשר הגג הוא גג רביץ . בכלל לא בטוח שתקרת רביץ קיימת תעמוד בשיפוץ כזה , כאשר פירקתי רעפים מהגג של הבית שלי בפינוי מאלי סיני , נשמט רעף אחד נפל ועשה חור בתקרה . מה שאת רוצה דורש בפירוש פירוק האגדים הקיימים ובנית קונסרוקציה מתאימה שתאפשר השארת חלל בגג . יהיה צורך לתמוך את התקרה מלמטה ע"י רגלי בנין , כלומר הבית שלך יהיה מושבת למשך השיפוץ .

גם הורי גרים בבית דומה

והפ תמיד אחסנו בחלל הגג את כל מה שהיו צריכים. ואנחנו היינו מטפסים לשם בסולם ונכנסים לחלל הגג - ולתקרה לא קרה כלום (כמובן שהקפדנו ללכת על הקרשים שמעל הרצפה ולא על הרצפה עצמה). האם מעל הקרשים הללו לא ניתן לבנות רצפה, שתאחז בשולי הגג אבל גם תתמך ע"י הקרשים?! (ההורים שלי, אגב, החליפו את כל הגג בבטון ובנו עוד יחידה למעלה. אבל זה היה סיוט כל הבניה....

ללכת בתוך גג רעפים זה אפשרי ולא דומה

לניצול חלל הגג , אלא אם הגג תוכנן מראש לכך . יש צורך לפרק את פנים הגג ולבנותו מחדש שיתאים לדרישות שלך . יש להוסיף קרשים רחבים ברצפת הגג ולקשור אליהם את תקרת הרביץ ( דבר שעלול לגרום סדקים בתקרה עקב התהליך ) ויש להחליף את הקרשים שהרעפים יושבים עליהם, ביותר רחבים בכדי להחליף את האגדים הישנים .

למעלה