בניה במכולות

dotanbo3

New member
בניה במכולות

אז אחרי חשיבה ארוכה על איך אדם צעיר יכול להתחיל את חייו עם קרקע ומבנה לפי דרישתו, הגעתי למסקנה שאני רוצה לקנות שטח לבניה, ליצוק קוביית בטון ועליה להציב בית שבנוי ממכולות.

השאלה: האם צריך היתר מיוחד על מנת לבנות בית ממכולות?

dotanbo3

New member
ברור לי שצריך היתר בניה

השאלה אם לרוב ההיתרים האלה מאושרים או שנוטים לפסול אותם על סמך אי-ההיתר לבנייה במכולות?

יורם2205

New member
יש מכולה על גלגלים-אתה יכול לגור בכל מקום -רק

לא באדום לבן -אא"כ יש לך לרכב תו נכה.
יותר זול-יותר כיף.
שבוע בטבריה.
שבוע בים המלח.
פה ושם ת"א וי-ם,וכל הסביבה.
שבת שלום

dotanbo3

New member
פחות הסגנון שאני מתכוון

אני יותר חושב לקנות שטח 300-400 מ"ר ולהציב עליו בית ממכולות (100-120 מ"ר) ולחפות אותן בעץ או משהו...

כמה רעיונות ל"דירות קונטיינר":

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000674272

אל תשכח שמעבר לעלות הבניה (ע"פ הכתבה כ-350 אש"ח ל-120 מ"ר בנוי), תצטרך גם לרכוש או לשכור קרקע שייעודה הוא מגורים - וקרקע כזו בד"כ לא תהיה זולה, במיוחד באזור המרכז. אני אומר לך את זה מפני שבעבר היו פה בפורום הרבה שאלות של אנשים שהתעניינו בהצבת מבנה יביל כלשהו למגורים על קרקע חקלאית, דבר שמנוגד לחוק. אז תצטרך לאתר קרקע שבתב"ע מיועדת למגורים וכמובן שלא תוכל להקים המבנה ללא היתר בניה. בהצלחה.

אפשרי בכפוף להיתר

(ותוכל פורמלית לקבל כנראה גם היתר לבית ממכולות), אבל לתחושתי בית מתועש, שממילא יעלה לך מאות אלפי שקלים נמוכים לגודל כזה, יהיה פתרון טוב יותר בכל היבט שהוא, הן מבחינת מידת ההתאמה האמיתית למגורים והן במונחי עלות שממילא תהיה נמוכה יחסית.
יש חברות המשווקות בתים מתועשים מוכנים במבחר דגמים בגדלים שהצעת וזה ה-ר-ב-ה יותר זול מבית בבניה רגילה (אם כי כנראה גם לא יחזיק 50 שנה...)

dotanbo3

New member
בית מתועש?

אז סליחה על הבורות אבל איני יודע מהו בית מתועש זול
אני כן מכיר שלוקחים מכולה, עושים לה בידוד וטיח והיא הופכת ליופי של בית ראוי למגורים בעלות זולה

חפש בגוגל, יש המון חברות ודגמים במאות א' ש"ח

בודדים. אם אתה ממילא עומד לרכוש שטח (בהנחה שהוא לבניה ולא חקלאי), שזה מרכיב יקר מאוד בישראל, אני מניח שתוכל לעמוד בעלות של בית כזה.

דקה1

New member
שאלת אם צריך היתר מיוחד

ולדעתי לא, גם צרפתי קישור להודעה הקודמת עם התייחסות ספציפית של החוק והתקנות, למכולות.

תנסה גם לשאול בפורום אדריכלים או בפורום בונים בית

פרל דוד

New member
בניה ממכולות - התייחסות.

בניה ממכולות - http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000674272

כדאי שתבחן את הנושא היטב לפני שאתה מחליט ללכת בכיוון של בניית ביתך ממכולות,לגור בתוך מבנה מתכתי בעל תקרה נמוכה יחסית ומוגבלות תיכנונית הנובעת משטח נתון של המכולות שתרכוש.

למיטב ידיעתי צריך לבחון לפני רכישת המגרש שהתב"ע מאפשרת בניה שכזו, הועדה המקומית עלולה להתנגד לבניה ממכולות בגלל חריגה מתצורת הנוף שבה נמצא המגרש.

למעלה