בנו של...

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
יש צורך לציין בנו של...?

אחד ממצטייני הנשיא - בנו של העבריין יצחק אברג'יל​

הילד לא הגיע להשגיו בזכות עצמו?

משתפרת1

Well-known member
יש צורך לציין בנו של...?

אחד ממצטייני הנשיא - בנו של העבריין יצחק אברג'יל​

הילד לא הגיע להשגיו בזכות עצמו?
מקווה שהבחור ימשיך בכיוון שהתווה עד כה, ושיתרחק מדרכו של אביו.
להבדיל- דרור אלפרון התגייס לצנחנים, ההמשך לא היה טוב כל כך.

dwido2

Active member
כול הכבוד שלא הלך בדרכי אביו
הפרי נפל רחוק מאוד מהעץ וזה לזכותו

Harrington

Well-known member
מנהל
אכן. לכן צריך למנף את יחוסו?
למה לא בעצם? אם הייחוס מלמד עוד דברים חיוביים על החייל המצטיין שזוכה להערכת האומה, למה לא להזכירו? אמנם אני לא בטוח שזה המצב בכלל. כלומר לא מצאתי סיבה מיוחדת שבנו של עבריין לא יכול להתפתח להיות חייל מצטיין בתפקידו. אבל עבור אלו שכן סבורים כך, נראה לענ"ד שאזכור הקשיים איתם התמודד שהיו לכאורה נגדו ועצם העובדה שבכל זאת הצליח לגבור עליהם ולהגיע עד לרמת 'חייל נשיא מצטיין', הגיוני ומתבקש לציין גם נקודה זו לטובתו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
למה לא בעצם? אם הייחוס מלמד עוד דברים חיוביים על החייל המצטיין שזוכה להערכת האומה, למה לא להזכירו? אמנם אני לא בטוח שזה המצב בכלל. כלומר לא מצאתי סיבה מיוחדת שבנו של עבריין לא יכול להתפתח להיות חייל מצטיין בתפקידו. אבל עבור אלו שכן סבורים כך, נראה לענ"ד שאזכור הקשיים איתם התמודד שהיו לכאורה נגדו ועצם העובדה שבכל זאת הצליח לגבור עליהם ולהגיע עד לרמת 'חייל נשיא מצטיין', הגיוני ומתבקש לציין גם נקודה זו לטובתו.
ולמה לא לציין שילד טוב מבית שאן חייל מצטיין.
וכם לציין ילד של עבריין?

Harrington

Well-known member
מנהל
ולמה לא לציין שילד טוב מבית שאן חייל מצטיין.
וכם לציין ילד של עבריין?
בדיוק מהסיבה שציינתי. קחי חייל מצטיין שאביו היה כזה, סבו היה כזה, דודיו היו כאלה וכו', ועל אף שזה דווקא כן יצוין כנראה במקרה כזה, התחושה תהיה שחייו הוסללו למקום הזה ושהגעתו להיות חייל מצטיין הייתה אך מתבקשת. לעומת זאת חייל שהכל היה נגדו לכאורה (כאמור מעלה, אני לא מבין מדוע צריך לראות זאת כך, אבל זורם לצורך הדיון) ושעל נקלה היה מגיע למקומות אחרים לחלוטין, הגעתו בכל זאת למעמד הזה בהחלט משהו שמגיע לו על כך שאפו נוסף, מעבר לעצם המעמד.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
בדיוק מהסיבה שציינתי. קחי חייל מצטיין שאביו היה כזה, סבו היה כזה, דודיו היו כאלה וכו', ועל אף שזה דווקא כן יצוין כנראה במקרה כזה, התחושה תהיה שחייו הוסללו למקום הזה ושהגעתו להיות חייל מצטיין הייתה אך מתבקשת. לעומת זאת חייל שהכל היה נגדו לכאורה (כאמור מעלה, אני לא מבין מדוע צריך לראות זאת כך, אבל זורם לצורך הדיון) ושעל נקלה היה מגיע למקומות אחרים לחלוטין, הגעתו בכל זאת למעמד הזה בהחלט משהו שמגיע לו על כך שאפו נוסף, מעבר לעצם המעמד.
הסיבה לדעתי אינה מספקת.
לא צריך למנף בפני הבן את מה שאולי היה רוצה לשכוח.

למעלה