בנות (2)

דּרדסית

New member
טפשות זה דבר שמעצבן אותי.

לפעמים אנשים כותבים דברים משכנעים, למרות שאני לא מסכימה איתם, אני יכולה להבין. פה הטפשות כל כך בולטת, כל כך לא מוסתרת בין השורות, שזה חתיכת כשרון לגלות אותה בצורה חזקה כל כך. (הסגנון אגב מאד מזכיר את הג´ינג´ית מנטעים, אין מאמר חכם, אין שיכנוע. רק גיבובי הסתה והטפה.) הכי אהבתי את המסקנה- למה מתרבים ניתוחים קיסריים? עונש על חשיפת הבטן! אני אוהבת לראות איך אנשים מוצאים הקשרים בין דברים, ממש יצירתיות. בת ישראל כשרה תתרחקי ממני! בגלל שאני הולכת רק עם 6 סנטימטר מתחת לרגל ולא 10 אני מסוגלת לגנוב לך את בעלך. דרדסית. <גנבה כבר את גרגמל, העלתה 3 סנטימטר גנבה את דרדסבא > <<כל המרבה בסנטימטר הרי זה משובח>>

גל נעים

New member
תיקון.

"כל הממעיט-הרי זה משובח!". כמו שכתוב במסכת כופרים משנה א´-"אחד הממעיט ואחד המרבה ובלבד שיכוון ליבו לשדיים".

בת הרב1

New member
מזכיר לי

הייתי אתמול בבר מצווה משפחתית ובת דודתי שגרה בישוב חרדי סיפרה שהיתה לה חברה נהגת ויחד הן היו נוסעות לבריכה . למכירות ועוד שבוע שעבר בעלה נקרא לרב והרב אמר לו אם אשתך רוצה להשאר במקום עבודתה שתפסיק את הנסיעות עם הנהגת(ס´איז פאסט נישט). כשאני שומעת דברים כאלה אני נהיית כמו עכבר בכלוב אוי איזה סצינות עשיתי שם . אם לא הייתי שומעת לא הייתי מאמינה אבל בחיי הרבנים שלנו התחרפנו לגמרי

מיכל25אב

New member
פרופרוציות מרן ורבותי...פרופורציות!

לפני כמה שנים כשהייתי תיכוניסטית הלכתי עם חברה הביתה....אותה חברה לבשה חצאית עד קצת למעלה מהברכיים(גוואלט..)עבר לידה אדם חרדי(או לפחות כך נראה..)והוציא 20 שקל מהכיס ואמר לה-ציטוט:"קחי קצת כסף תוסיפי בד לחצאית....".בעודי מתרתחת לי מהחוצפה של אותו אדם... חברתי רק חייכה לקחה את הכסף ואמרה "או יופי עכשיו אני אוכל לקנות גם ת,חולצה....." נראה לי שמישהו צריך להזכיר לרבנים מה עיקר וומה לא.... ובינתיים תזכורת קטנה לנו-הרבנים הם מצב נתון-אפשר לכעוס עליהם....ואפשר פשוט לא...!!!!!

כן, אבל...

צודקת, אפשר לכעוס ואפשר (ורצוי) פשוט לא, אבל... באידיש אומרים: ווען דאָס וואָלט נישט געווען מיין נער, וואָלט איך אויך געלאַכט. ובעברית + הסבר: אלמלא היה זה הנער שלי, היתי צוחק גם. ויש כאן משחק מילים שכן באידיש המלה נער = טיפש וגם נער - בחור צעיר. והנמשל: קל היה להיות אדיש לו הרבנים היו באפריקה.... >אתאיסט תוהה אם הוא יגיד שהוא עצמו כבר כתב את זה פעם, האם חס וחלילה הוא שוב יביא גאולה לעולם?<

גם לי זה קרה

בעודי מסתובבת עם חברה ברחובות שכונת גאולה בירושלים ועליי חולצה, איך לומר, מעט צמודה, ניגשו אלינו שתי נשים, אם ובת, נדמה לי שהן היו מה´רברלך´ וביקשו מאיתנו, במתק שפתיים, שלא נלך עם חולצות כאלה כי אנחנו מונעות במו ידינו, שלא לומר שדינו, מהמשיח לבא, כמובן שבגללנו קורים הפיגועים (הרבה אחריות על הכתפיים) ושלא לדבר על החטא הגדול שאנחנו מביאות על הגברים המסכנים שנאלצים לנעוץ בנו מבטים, שלא באשמתם, כמובן. מסכנה, את מה שאני אמרתי לה באותה שיחה אני חושבת שהיא לא תשכח הרבה זמן, במהלך השיחה היא היתה כל כך מזועזעת <אני קיבלתי את הבת> שהיא פנתה לאמא שלה במבט מיואש ואמרה לה משהו באידיש שלא ממש הבנתי, והאמא היתה צריכה לבא לעזרתה כדי להעביר לי את המסר. אל דאגה חברים, זה לא עזר להן, קולקציית הקיץ שלי לא השתנתה בגללן ואני וגופי ממשיכים לצעוד בגאון ברחובות ירושלים הקדושה.

לא הבנתי משהו ...

אם האסוציאציה של הכותב לאזור החלציים הנשי היא של נקבים שיוצאים מהם ריחות רעים, אז על מה הוא מעורר מהומה ? <קוצץ עדיין מחזיק בדעה שבנות לא מפליצות>

הנה בא עוד אחד ...

"אמרו רבותינו ארבע מידות נאמרו בנשים גרגרניות ציתניות עצלניות וקנאניות. ר´ יהודה בר´ נחמיה אומר אף אוסטטניות ודברניות. ר´ לוי אומר אף גנביות ויוצאניות." <לא אני המצאתי את זה. זה הכל אמרות שפר של חז"ליך>

חי אדר

New member
לא מובן

מצער לגלות שהדרך להביא את הכרת הצניעות לתודעת הבנות נעשית בדרך של הפחדה. אינני מבין כלל מה הקשר בין הצניעות לאותן מחלות? לטעמי יותר משהם מקרבים הם מרחקים. יותר משהם משיגים חפצם הם מחמיצים.

מה לא מובן?

אנשים, בטח ובטח נשים, לא עושים דברים רק בגלל שאומרים להם, אם אין מה מניע בשביל מה לטרוח? והקשר כל צניעות למחלות הוא קשר הדוק (אפשר להוכיח את זה סטטיסטית, אם ממש מתעקשים) וברור לכל אדם בר דעת - אלוהים! בטח עפ"י מה שהרבנים בוחרים לעשות אותו. מה שאותי מפליא שלא חתומים בפשקוויל הזה רשימה מכובדת של רבנים ופוסרי הלכה. מה זה לא פשקוויל רציני?? >ספל חמאה לובשת חצאיות ארוכות מבד הודי שקוף<

ast1

New member
הסבר

גם אם תחפש לא תמצא קשר סטטיסטי בין צניעות למחלות, כי אם הרעיון של שכר ועונש היה בעולם הזה אז אין כאן זכותבחירה לאדם. ובכלל קצת לגבי צניעות, אומנם הפשקוויל הזה כתוב בצורה מזעזעת (לא כולם יודעים לכתוב) אבל בסופו של דבר אם תחקור טוב למה בנ"א מתלבש כמו שהוא מתלבש תגלה דברים קצת מפתיעים. מה זה אופנה? איך נוצרת אופנה? למה אפשר ללכת בבגד ים רק בים? למה אנחנו מתלבשים?

וואלה? כן? באמת?

ומי אתה? אני לא צריכה לחפש הרבה, רק לנסח שאלה ולהסתכל במקומות הנכונים (או יותר נכון - להתעלם מהמקומות שלא מתאמים לשאלת המחקר/ הסקר שלי). הידעת? קיים קשר חיובי בין כמות שיערות הגוף לבין אינטילגנציה. (ככל שיש יותר שיער ככה יש יותר אינטילגציה, פלא שהקופים לא עוקפים אותם אינטלקטואלית) זה מחקר אמיתי. בחיי. מה זה משנה למה בנאדם מתלבש איך שהוא מתלבש? שום דבר לא מפתיע אותי. זה עניינו האישי של המתלבש. המקסימום שאני יכולה לעשות זה להנות או להזדעזע, להתפעל או להשתומם מהמראה. >ספל חמאה בברכת ברוכה הבאה
<

ast1

New member
כן באמת

עם מספיק כלים סטטיסטים את באמת תוכלי לכתוב כל מחקר העולה על דעתך.להזכירך כותבי/ות הפשקוויל טענו שמי שמתלבשת לא צנוע היא עושה את זה כדי למשוך צומת לב כדי שישימו לב אליה. מתוך זה נבעו השאלות למה אנשים מתלבשים כמו שהם מתלבשים, (דרך אגב אני חושב שצריך להוציא אל מחוץ לחוק את הג´ינסים נמוכי הגזרה) ולגבי מי אני... זה כבר נושא בפני עצמו

למעלה