בנות-שאלה לי אליכן!

niva99

New member
בנות-שאלה לי אליכן!

אחרי שנות יסורים\טיפולים רבות אני מתחילה אט אט לעכל שהפונדקאות היא כנראה הדרך.אתן המנוסות שכבר עברתן דבר או שניים בדרך הפתלתלה הזו. מה הייתן מציעות לי:לפנות למרכז הורות או לנסות עצמאית? דרך אגב,מה המחיר באם אבחר לפעול דרך מרכז זה ? בתודה מראש ניבה.

ניבה שלום,מרבית הבנות כאן

לא מצדדות בפונדקאות דרך מרכז מסוים.... אבללללללללללללללל אני דרך מרכז:המרכז להורות. לדעתי האישית זה משתלם להיות שם במיוחד. המנהלות מחפשות פונדקאית,שעונה על הדרישות. יש מחיר לפונדקאית מוגדר מראש. המרכז מפגיש אותך עם פונדקאית לאחר שעברה אבחונים פסיכולוגים,ועברה את הבדיקות .... המרכז להורות הוא תיווך,אמנם זה לא חסכוני ללכת דרכם(למרות שזה מאוד מאוד חסכוני בכאב ראש,ראיונות לפונדקאיות,חיפוש בעיתונים,אני חושבת שזה טרטור לא קטן) במיוחד שיש דברים אחרים על הראש . אז סך הכל זה מוריד מהנטל! במרכז להורות יושבות שתי נשים,לדעתי מקסימות:עדה ומינה. רוצה לציין שהתשלום למרכז הוא כולל את :האבחונים הפסיכולוגים,ייעוץ משפטי,הכנת התיק לוועדה) אני אישית מתקשרת מתי שאני רוצה למינה על מנת לברר מה קורה,או הכל בעייה שמתעוררת עקב הפונדקאות. לגביי התשלום למרכז,אני לא יודעת אם מותר לציין על גביי הפורום סכומים.... אם את רוצה את מוזמנת לפנות אליי במסרים,ואגיד לך את הסכום המדויק.. ניבה-לסיכום,אני אישית מאוד מרוצה! הם חוסכים לי הרבה,ומבחינת הכסף זה לא עקרוני.....זה שווה ! חוץ מיזה שיש תשלומים.... יש הצלחות רבות דרך המרכז.... אני אישית ממליצה על זה
יש כאן שתי פונדקאיות דרך המרכז ואני בטוחה שהן יתיחסו לשאלתך.

../images/Emo41.gifשבוע טוב לכולנו../images/Emo57.gif

לך דרדסית הצלחה בבדיקת ההריון. לי ..... ולכולן..... שבוע נפלא לכולנו עם בשורות טובות

שלום לך ניבה !

ברוכה הבאה לפורום שלנו
. אני אישית בעד לעשות זאת באופן עצמאי. הסיבה העיקרית היא כספית - המרכזים גובים דמי תיווך גבוהים של כמה אלפי דולרים. מכיוון שגם ככה פונדקאות כרוכה בהוצאה לא קטנה, אני חושבת שעדיף לנסות לצמצם את העלויות, ונקודה נוספת - אם כבר לשלם יותר אז הייתי מעדיפה שהכסף יגיע ישירות לפונדקאית שעושה את המעשה הנפלא והקשה הזה ולא לכיסו של מתווך כלשהו. לפי מה שהבנתי (ותקנו אותי בנות אם אני טועה) המרכז מפגיש את הזוג עם פונדקאית פוטנציאלית. יש לזוג אפשרות להגיד שזה לא מתאים להם ולבקש להפגש עם מישהי נוספת וכו´. אבל כשעושים זאת באופן עצמאי את יכולה לפגוש במקביל כמה נשים ולבחור את זאת שהכי תתאים עבורכם ואתם עבורה - שהקשר ביניכם יוכל להיות אופטימלי. ועוד דבר - אמנם לא כל הזוגות עושים זאת, אבל דרך המרכזים יש אפשרות לתיווך גם במהלך כל התהליך (שלא יהיה קשר ישיר בין הזוג לפונדקאית אלא באמצעות מתווך כלשהו) וזה לדעתי מסרבל את התהליך ומוסיף עוד אדם למשוואה שגם ככה היא די צפופה... מה שכן, את צריכה להביא בחשבון שאם את עושה זאת באופן עצמאי תצטרכי לפרסם מודעה, לענות לטלפונים, להפגש עם מועמדות וכו´. שיהיה

greentigerchild

New member
מהצד השני...

היי ניבה. קוראים לי אילי ואני פונדקאית לעתיד (בתחילת התהליך). אני עובדת דרך המרכז-להורות, ובנות כאן שמעו ממני (באופן אישי ובפורום), על תמיכתי העקרונית בתיווך המכון. ענת (חברתי) ציינה את רוב הפלוסים והמינוסים לנושא. כמו-כן קראתי את התגובות האחרות...אז, בעיקר לנושא התיווך: התיווך של המכון בא לעזור ולא להיות "גלגל חמישי" או שלישי. לפעמים את רוצה לומר משהו למישהו, אבל יותר קל לך להעביר את המסר דרך צד מתווך. וזה בדיוק התפקיד של הבנות במכון. הן עובדות סוציאליות עם נסיון של שנים בנושא הפונדקאות, ולכן הן מודעות למכלול הרגשות בנושא. למרות שאני צופה קשר נהדר עם ההורים המיועדים שלי, אני עדיין בטוחה יותר שהתהליך יהיה "חלק" עם התיווך, גם מהצד שלהם וגם מהצד שלי. וחוץ מזה- התמיכה שלהן חשובה, מפני שהיא לא "משפחתית". התמיכה היא אמיתית והן גם יודעות את העובדות ויכולות לנגש ("נגישות") עם כל גורם - מתוך ההכרות שלהן את המערכת. בכל מקרה : תשקלי את כל הגורמים (רגש, כלכלה, תמיכה, זמן וכד´)- ומה שלא תחליטי... בהצלחה. אילי.

למעלה