בנות!! שאלה חשובה :]

B o o o o M

New member
בנות!! שאלה חשובה :]

הציעו לי כאן בשרשור הקודם לשלוח חבילה למאמי- אוקי אז יש לי שאלה אני מקווה שהיא לא טפשית מדיי
איך שולחים חבילה?
חחחחחח יענו מה לאן איך וכו'.. אין לי מושג בחיים לא שלחתי כלום לחיילים ככה
וזה נשמע מגניב אולי אני אשלח גם לידידים שלי חח

Clueless Maiden

New member
ככה שולחים חבילה:

את צריכה לבקש מחבר שלך את המספר האישי שלו, את השם שלו והמספר של הדואר הצבאי, אני חושבת. פשוט תבקשי ממנו שישאל שם מה כותבים בדיוק על המעטה, וזה יהיה פשוט יותר. אחרי שאת מקבלת ממנו את כל הנתונים, את פשוט הולכת לסניף הדואר הקרוב לביתך, וגמרנו :)

jenngirl

New member
אבל תלוי מה היא שמה בחבילה../images/Emo82.gif

אם היא שמה ממתקים וכאלה אז היא שוקלת הרבה והיא תצטרך לשלם על זה,ולסגור את זה כמו שצריך כדי שבדרך עד לבסיס החבילה לא תעבור "חוויות":p

McBlack

New member
תגידי למי שבדואר אצלכם שאת רוצה לשלוח חבילה

אז יישאלו אותך איזה גודל יש חצי, 1 ו-2 ק"ג לרוב לוקחים את הזה של ה-1 לחבילות האלה, אפשר להכניס בו די מלאי מספק בהחלט
היא תיתן לך להכין מהמעטפת קופסה (זאת לא בעייה... יש הוראות, אבל את תמיד יכול לבקש עזרה, כל עוד לא יהיו עמוסים שם סביר להניח שיעזרו לך), אח"כ את שמה את כל הדברים בפנים, ממתקים שטויות מכתב וכו', ואז סוגרת את זה עם הסלוטייפ גם מלמעלה, ואז את מלפפת את החבל הדק ההוא מסביב (שמה את החוט למעלה, מורידה לכיוון תחתית החבילה (התחתית = הבסיס שעליו שמת את הדברים), מלפפת את שני הקצוות ועוטפת את החבילה משתי הפאות המקבילות השניות שלה (מקווה שהבנת...) ואז מלפפת אותן קצת עם החוט שמקודם השארת למעלה - וקושרת קשר כפול
וכדאי שיהיה די מתוח). על החבילה עצמה יש מקום לכתוב נמען, שם את (שואלת את החבר ואז...) כותבת: (שם פרטי ומשפחה) מ.א (מספר אישי) ... פלוגת ... אוגדה ... ד.צ (דואר צבאי) ... ייתנו לך למלא קבלה, שם את כותבת לפי ההוראות... יישקלו לך את החבילה, וייגבו על זה את הכסף
לשלוח את החבילות של הק"ג מליד עפולה עד לליד ב"ש עלה לי 16-17 ש"ח
כדי שתקבלי סדר גודל... בהצלחה

McBlack

New member
כתבתי "היא תעשה" ו"היא תיתן" וכל אלה בגלל

שאצלינו יש מישהי בדואר... אבל הבנת את הפואנטה אני מקווה :)

B o o o o M

New member
שניה שאלה

אני חייבת למלא את הכל במקום בדואר? או שאפשר לקחת את המעטפת הביתה? להכין הכל ולבוא לדואר עם החבילה ?

McBlack

New member
לא יודעת, לא שאלתי אף פעם ../images/Emo12.gif

בטח אם מכירים אותך שם ו/או הבית שלך לא רחוק אז לא תהיה להם בעייה אחרת הם עלולים לחשוב שאת סתם גונבת להם
כי תכלס אלה קופסאות מצויינות
בסה"כ במעטפת מסומן לך איפה לקפל בדיוק, אי אפשר להתבלבל שם
ואז את סוגרת חלק אחד עם סלוטייפ שיהווה את הבסיס. מאד נוח
גם אם תסתבכי, לא ייקח לך יותר מ-20 דקות (וזה בהנחה שבדרך גם עוצרת אותך משטרה
).

B o o o o M

New member
רגעע!

היית באה עם שקיות מלאות ממתקים לדואר וכל זה? ועושה את זה שם על המקום?????

McBlack

New member
מממ לרוב זה יוצא שקית אחת מלאה בדברים

כן, הייתי הולכת לסופר ומשם לדואר
(אגב, אין צורך שתגזימי עם דברים שייכנסו רק ב-2 ק"ג... הם לא צריכים יותר מזה... את המצברוח זה מעלה להם באותה מידה, למרות שתכלס כל אחד טוחן פי 2 באותה כמות של זמן
)

לילי123456

New member
לאלא!

נותנים את זה הבייתה! את פשוט משלמת עליה שם...מביאים לך אותה מקופלת כזאת עם הוראות איך "להכין" אותה [ממש פשוט] ואז את חוזרת איתה מלאה וסגורה עם הכתובת והכל עליה..ונותנת להם לשלוח

deathperate

New member
תשובה

<לא קשור לפה, ראיתי באיזו חתימה 1741, והגעתי. מיד הולך אל חשש> 1. ע"מ לשלוח חבילה בדואר לחייל את צריכה מס' פרטים חשובים.. א. קופסא (ע"ע- חבילה). את החבילה עצמה את יכולה לקנות בסניף הדואר (יש ב-3 גדלים, וזה בא מקופל עם הוראות הרכבה וכד'). כמובן שלאחר רכישת החבילה את רשאית (וזה אף נהוג) לקחת אותה הביתה, להרכיב, למלא, לסגור, ורק אז להגיע לסניף הדואר, למשלוח החבילה. אפשרות שנייה היא למצוא קופסא בגודל הרצוי (יש ליד חנויות, ומאז עידן המחזור- יש נק' לאיסוף קרטון, עם המון קופסאות זמינות ומזמינות). ב. כתובת. את צריכה את פרטי הנמען . על החבילה צריך שיהיה רשום כך (ובצד מופיעה דוגמא) שם מלא (משפחה ופרטי) ישעיהו בן אמוץ מס' אישי מ.א 6876211 מחלקה מחלקה 1 פלוגה פלוגה א' (גדוד 601) ענף בבסיס בט"ר שם הבסיס, ודואר צבאי. בהל"צ- בה"ד 14, ד.צ 01325 כמובן שאם הבחור איננו במסלול או בקרבי יש לעשות את השינויים הנחוצים (לדוג', אם הוא בצריפין, יהיה רשום: "פלוגה ..., מחלקה...., בה"ד ...., צריפין, ד.צ... ) ג. מזומנים. עלות שליחת חבילה לחייל היא מוזלת ומסתכמת בדרך כלל בסביבות ה-10 שקלים למשלוח. זה תלוי כמובן במשקל החבילה.

למעלה