" בנות צלופחד "......

megido8

New member
" בנות צלופחד "......

אני ממש ממש מבקשת עזרה כאן בפורום........ נודע לי שבישראל אוכלים את החיה הלא כשרה "צלופח". זה פשוט נורא ואיום... זה מנוגד לברית שכרת עם ישראל עם " משה רבנו ". וזה עלול להביא את הסוף על עם ישראל - וכל זה קורה באישורם של הרבנים - ואין מפגין או מוחה
 

Dumah

New member
כאן לא נפתחים דיונים על חופש וזכות האכילה?

א' כל. בורות שבכלל שמעת ממשהו שהאל כרת עם משה ברית על צלופחים. וב' כל. הדיון הזה, יהיה מיותר אבל בכל אופן אני אנסה לפתוח אותו. אנחנו חיים במדינה חופשית שבה כל אדם אוכל מה שבא לו, ויכול לקנות בשוק מה שהוא מעוניין להכניס למקרר שלו, Who cares? אני כבן אדם צמחוני (וגם שומר כשרות עוד לפני הצמחונות) נגעל מאוד מהרעיון של לאכול צלופח בהחלט, אבל כל אחד ומה שעושה לו טוב, אה?
 
אל דאגה

עוד בזמן משה הם אכלו בשר נחירה למרות היותה נבילה. ואם הבטיחם משה בבואם ארצה "בתים מלאים כל טוב - בשר חזיר" מה לעשות אם ישנם שכאילו שנגעלים מבשר ח'נזיר ? כך שאין לתמוה אם הללו העדיפו "דבר אחר" ואת "הדבר אחר" השארוהו לרבנים המתפללים "ומכל טוב - לעולם אל יחסרנו"
 
הצצתי לאתרו של מר ומצאתיו

מרהיב ומבהיק בכל שלל צבעי החושן, כמראה כהן. דא עקא, אין הסכמות. ידוע האינטערנעט בפריצות זו שמפרסמים כתבים ללא הסכמות מגדולי הדור וראוי לכל בעל נפש לזעוק על כך ולמחות ולקרוע קריעה.
 
הנה נפשי לא מטומאה

"ולא בא בפי בשר פגול, - שלא אכלתי מבהמה שהורה בה חכם" (חולין לח)
 
אף אני הכרתי בהמה אחת שהורה בה חכם

ולאחר זמן ניחם על מעשהו זה ואמר ארור יום...והלילה אמר הורה גבר.
 
אף אני הכרתי בהמה אחת שהורה בה חכם

ולאחר זמן ניחם על מעשהו זה ואמר ארור יום...והלילה אמר הורה גבר.
 
באישור רבני תימן

"ואל תשכח להביא גם בקבוק ערקי ומעט קליות ומעט ===>> טלופחות וסמי קטורת, שתהיה סעודה מושלמת..."
 
למעלה