בנות, עצתכן בבקשה...

בנות, עצתכן בבקשה...

אז ככה, תזכורת קטנה: ביוני ניתוח לפרסקופיה להוצאת מוקדים וכריתת ציסטות, באוגוסט הפריה ראשונה אצל ד"ר אליצור...הוחזרו 2 עוברים יפים אך לצערי תוצאה שלילת. כרגע בפרוטוקול טבעי להחזרת עוברים מוקפאים (ארטיקים). כרגע נמצאים במעקב זקיקים ע"מ לזהות ביץ טבעי....התחיל יפה, 3 זקקים בגודל 12,11,10. ואז אני חוזרת על הבדיקה 4 ימים אח"כ ואין תזוזה... השחלות שלי עייפות.. קרה לכן שעקב זריקת דקאפפטיל/ לוקרין לא היתה תגובה מספיק טובה. כרגע קיבלתי הוראה לקחת פרוגובינה(מקווה שזה באמת השם יש לי נטיה לעוות את השמות של כל ההורמונים המזוויעים האלה) ל10 ימים ואז בדיקה חוזרת. מה ההשפעה של הכדורים האלה על האנדו? מאז שהתחלתי לקחת אותם אני מרגישה שהמערכת שלי עובדת שעות נוספות... נראה לכן תקין?

shirshir22

New member
היי, גם לי זה קרה

בסבב של המוקפאים פשוט לא היה בא לשחלות שלי לבייץ.... אז קיבלתי אסטרופם ואכן זה עיבה את הרירית, לצערי המוקפאים שלי לא שרדו את ההפשרה אז לא הייתה החזרה.... לגבי הכאבים, אכן ההורמונים מעירים את האנדו, לפחות אצלי, אני חווה כאבים שלא חוויתי מאז הניתוח לפני 4 שנים.... אבל זה המחיר של טיפולי ההפרייה עם הורמונים - לצערי אנחנו לא יכולות בלי, וסובלות עם. אני עשיתי הפסקה של חצי שנה בין IVF ראשון לשני ועליתי על דיכוי רצוף כדי קצת להרגיע את המערכת וזה עזר לי.... אבל זה דורש המון סבלנות - והיום לדוגמה לא חושבצ שאני אעשה את זה שוב - את ההפסקה כמובן...לא את הטיפול בכל מקרה, הכי חשוב שתקשיבי לגוף שלך ותמשיכי להיות במעקב צמוד על האנדו. וכמובן שיהיה בהצלחה!!!

זואילי

New member
הי קוקילידה

אצלי אחרי כשלושה סבבים מלאים של IVF עם דקא הוחלט להפסיק עם זה ושהדיכוי שלי יהיה גלולות ברצף ועברתי לפרוטוקולים קצרים. התגובה הייתה טובה יותר לשינוי (במראה הביציות שלי) אבל כל טיפול גם היה שונה מבחינת עבודת השחלות וראיתי שכמות הזקיקים התמעטה. אני מאמינה שיש איזו השפעה של הטיפולים לטווח ארוך על אף שעשיתי הפסקות בין כל טיפול. אבל מה שהיה *לי* חשוב הוא איכות הביציות וכמובן איכות העוברים. פעם אחת ויחידה לקחתי אסטרופם, לא פרוגינובה והיו לי תופעות מ-ז-ע-ז-ע-ו-ת. אמנם לא הפסקתי את הסבב בגלל זה וגם לא רציתי להחליף תוך כדי טיפול לפרוגינובה אבל מאז אותו אקספרימנט סירבתי לחלוטין לנטילת אסטרוגן להבא. ואף הייתי מוכנה לשלם מחיר של ויתור על סבב אם תרופה אסטרוגנית היא מאסט. כי תמיד עשיתי שיקולי סדרי עדיפויות ולכל שיקול היה מחיר משלו. אז בהחלט - המערכת שלך כנראה עובדת שעות נוספות בגלל האסטרוגן. ובשילוב אנדו זה ממש לא כיף. אבל זה מאוד "נורמלי" כתופעה, בטח לאנדואית. על המילה "תקין" אפשר לנהל דיון פילוסופי...
הייתה לי פעם אחת בלבד של סבב מוקפאים והוא היה נטול הורמונים לחלוטין. לשמחתי הגוף הגיב יפה ולא התעצל. אם במעקבים הבאים כן יראו אצלך תזוזה וכיוון טוב, אז כמובן תדעי שעל אף המחיר הכבד של האסטרוגן על גופך ועל והאנדו - זה קידם אותך והביא אותך להחזרת המוקפאים כי זו מטרתך. אם חלילה הסבב יתבחבש כי הגוף יתמרד או חלילה לא יהיה הריון - אז עלייך לקבל החלטה עם עצמך: 1. האם את מוכנה לתת לגוף אתנחתא על דיכוי וכשהכל ירגע להמשיך לפעם הבאה. 2. לאור השפעת הפרוגינובה תחליטי אם זו תרופה שאת יכולה לשאת או לא.

לא הבנתי מה מטרת הפרוגינובה

הרירית שלי כרגע 7 מ"מ, נראה לי שזה מספק... לא? מה הפרוגינובה אמורה לעשות?

זואילי

New member
כתבת בהתחלה

שפתאום הכל נתקע, אז הפרוגינובה מטרתה להזיז עניינים... וכן לעבות את הרירית. להכין אותך להחזרה.

פיצ 50

New member
אצלי היא הוציא את השד מהבקבוק../images/Emo5.gif

הכל התחיל ונגמר בגלל הפרוגינובה, קיבלתי מינון של 6 כדורים ליום כדי לעבות את הרירית שלא זזה..... והשאר היסטוריה....

kikona126

New member
../images/Emo201.gif

ניראה לי שגם הלוקרין הוציאה אצלך את השד מהבקבוק... שולחת לך מסר

עוד פעם עזרה...

איזה כיף שאתן כאן ואני יכולה לפנות אליכן בכל פעם שיש לי שאלה/ בעיה/ תהייה/ או סתם לפרוק, אתן מקסימות, באמת תודה !!! קיבלתי הוראה לקחת פרוגובינה 10 ימים מכיוון שהשחלות שלי עייפות מהדקאפפטיל... הייתה לי הרגשה שהרופא ויתר על הגוף שלי מהר מדיי, כי הרגשתי פעילות מוגברת בבטן, אז הלכתי רק כדי להוריד את הספק למעקב זקיקים ובדיקת דם. מסתבר שיש זקיק בגודל 18 מ"מ, E2=429, PROG= 2.78, רירית בגודל 7 מ"מ. אז זה אומר שאני אוטוטו מבייצת?הרופא אמר לי לחזור על הבדיקה גם מחר ואולי אז נוכל לקבוע תאריך להחזרת עוברים. השאלה היא כזו, הרירית לא דקה מדי? למה הפרוג' עלה, הוא לא אמר לרדת? מתי אני אמורה לבייץ לדעתכן? איזה מזל שלא פיספסנו, הרבה דמעות נחסכו ממני, אז בנות, תתנו לאינטואיציה שלכן מקום, לרוב אנחנו לא טועות... אשמח לעזרתכן... כי אם כן יש ביוץ, אני הולכת לפנק את בעלי הלילה
מורן (קוקילידה)

kikona126

New member
../images/Emo4.gif שרשרת את עצמך לבן אדם הלא נכון...

אני שייכת לועדת הבידור של הפורום, לא מבינה בתחום הזה של ההריון...

עוד פעם עזרה בבקשה...

איזה כיף שאתן כאן ואני יכולה לפנות אליכן בכל פעם שיש לי שאלה/ בעיה/ תהייה/ או סתם לפרוק, אתן מקסימות, באמת תודה !!! קיבלתי הוראה לקחת פרוגובינה 10 ימים מכיוון שהשחלות שלי עייפות מהדקאפפטיל... הייתה לי הרגשה שהרופא ויתר על הגוף שלי מהר מדיי, כי הרגשתי פעילות מוגברת בבטן, אז הלכתי רק כדי להוריד את הספק למעקב זקיקים ובדיקת דם. מסתבר שיש זקיק בגודל 18 מ"מ, E2=429, PROG= 2.78, רירית בגודל 7 מ"מ. אז זה אומר שאני אוטוטו מבייצת?הרופא אמר לי לחזור על הבדיקה גם מחר ואולי אז נוכל לקבוע תאריך להחזרת עוברים. השאלה היא כזו, הרירית לא דקה מדי? למה הפרוג' עלה, הוא לא אמר לרדת? מתי אני אמורה לבייץ לדעתכן? איזה מזל שלא פיספסנו, הרבה דמעות נחסכו ממני, אז בנות, תתנו לאינטואיציה שלכן מקום, לרוב אנחנו לא טועות... אשמח לעזרתכן... כי אם כן יש ביוץ, אני הולכת לפנק את בעלי הלילה מורן (קוקילידה)

זואילי

New member
הכל נראה טוב!

הרירית בסדר, זה לא נחשב דק מדי. והפרוגסטרון עולה כי זה תפקידו - לעלות לקראת הביוץ. מעניין... נראה לי הקטע של הריון ספונטני פלאס החזרת מוקפאים. שאלת את הרופא על כך? כאילו... "מותר" גם וגם??. חח, היום את לא מבייצת אבל סבבה לפנק את הבעל, אלא אם אתם חוסכים בזרע...
חוץ מזה, גם לך מגיע להנות... את יכולה לבקש שיבדקו גם LH? כי עם הנתון הזה, איתור הביוץ יותר מדוייק. על אף שבמוקפאים זה לא קריטי כי ממילא מחזירים את העוברים אחרי הביוץ ע"פ גילם (תלוי באיזה יום הוקפאו).

shirshir22

New member
היי

אני לא מומחית גדולה, אבל כן, נראה שאת לפני ביוץ, הרירית לא דקה מדי, והיא גם ממשיכה להתעבות עד הביוץ. את ההחזרה מבצעים בד"כ 2-3 ימים אחרי הביוץ, לפחות מהניסיון שלי. מקווה שעזרתי

למעלה