בנות עזרתכן בבקשה....

mich30

New member
בנות עזרתכן בבקשה....

אנחנו מנסים להכנס להריון כבר כ-שנה ,לאחר 4 חודשי ניסיון הריתי אך לצערי עברתי הפלה טבעית בשבוע מוקדם ,מאז אין הצלחה. יש לנו בעיית זרע:מורפולוגייה של 3% תקינים שאר הבדיקה תקינה. לי אין בעיות ידועות(ונקווה שלא יהיו עוד הפתעות....) היינו אצל מומחה פריון לפני כמה ימים ויצאנו ממנו די מיואשים, כששאלתי אותו מה הסיכויים להריון טבעי הוא אמר שהסיכויים נמוכים מאוד וזה יכול לקחת המון זמן אם בכלל....ובכלל הוא ממליץ לנו ללכת ישירות על IVF . קצת קראתי על הנושא ואני מאוד מאוד חוששת מהטיפולים ,למה הוא ממליץ ישירות על הפרייה חוץ גופית? מה עם שלבי הביניים?(לפחות להתחיל בצורה קלה יותר...) אנא בנות אם למישהי יש נסיון בבעיה כמו שלנו אשמח לתגובותיכן,ולעצות מה עלינו לעשות. ד"א: התיעצתי עם מומחה לפריון הגבר באינטרנט והוא בכלל אמר שהבדיקה לא כ"כ נוראית ובהחלט ניתן להרות איתה גם באופן טבעי, זה עודד אותנו מאוד אך לא הבנו איך הדעות שלהם כ"כ שונות ומה עלינו לעשות? אנחנו רוצים להרות באופן טבעי אך מצד שני פוחדים לחכות יותר מידי ולבזבז סתם זמן יקר. האם לדעתכן הרופא מיהר להפנות אותנו לIVF? מצטערת על האורך, מצפה לתשובותיכן, בתודה, מיכל.

מיכל25אב

New member
קודם כל ברוכה הבאה...

במקרים של בעית זרע(כמו אצלי,לדוגמא)הסיכוי הכי גבוה להפריה-הוא בהפרית מבחנה... יש הרבה כלים היום לסנן את הזרעים היותר איכותיים ואיתם להפרות מספר גבוה של ביציות להגדלת הסיכויים... טיפול באיקקלומין הוא לא רלוונטי-הוא יותר להסדרת הביוץ,והזרעה-טוב זה שנוי במחלוקת-אם חבל על הזמן או לא... הריון ספונטני הוא כמעט תמיד אפשרי-זה עניין של זמן... להפסיק ולנסות באופן טבעי תמיד תוכלי,וכבר ניסית-אולי שווה לנסות דברים חדשים..הטיפולים לא כל כך נוראיים,לא הבילוי המועדף עלי-אבל ממש סבירים-טיפולי שיניים הם הרבה יותר גרועים!! בסופו דל דבר זו החלטה שלכם.אל תמהרו לקחת אותה-ותזכרו שזו לא החלטה לא הפיכה. שיהיה בהצלחה.

mich30

New member
תודה מיכל

מקווה שבכל מה שאחליט(הזרעות או ישר IVF) ההצלחה תהיה מהירה, הלוואי!! תראי להתחיל טיפולים כרוך בשבילי (וברור שלא רק בשבילי) בוויתור על החלום להרות באופן טבעי תמיד חשבתי שכשארצה ילד זה יבוא ...ועוד דחיתי את הבאת הילדים כמה שנים טובות שהם שנים חשובות מבחינת פריון דבר שעכשיו אני כמובן מצטערת עליו מאוד, ברור שאין לבכות על חלב שנשפך ומכאן צריך להסתכל הלאה באופטימיות ואני אנסה... בהצלחה לך ולכולן מכל הלב, מיכל.

נתנאלה2

New member
דיעה נוספת

הי , גם אנחנו מנסים כמעט קרוב לשנה ונמצא כי יש בעית זרע, תנועתיות של 20% מורפולוגיה של 3% אני עדיין על איקקלומין ובעוד חודש כנראה נעבור להזרעות, ולעניינך התיעצנו עם רופא הנשים שהינו מומחה לפריון בנוגע לבדיקת הזרע ויש לו מספר הסגות: יתכן שהבדיקה אינה תקינה מבחינת הוצאת זרע כלומר המרווח צריך להיות 3 ימים של אי הוצאת זרע, אצלנו היתה הפסקה של כשבוע, רוב הרופאים ממליצים לעשות בדיקת זרע נוספת לאחר כ3 חודשים בשל העובדה שיצור הזרע מתחדש כל תקופה של 3 חודשים ויתכן יצור "דפוק" אז יש תקווה לדעתי אם כבר נכנסת להריון טבעי אז... אולי כן שווה לנסות הזרעות בהן הסיכוי הוא כ 30% להכנס להריון לאחר טיפול של השבחת הזרע וחוץ מזה אל תשכחו שצריך רק זרע אחד ן 3% מ20 מליון זה 600 אלף זרעים , שיהיה המון בהצלחה ולא להתיאש

mich30

New member
הי נתנאלה

תודה רבה על תגובתך, לגבי בדיקת הזרע זאת בדיקה ראשונה שנעשתה לפי ההוראות(המנעות של 3 ימים) בעוד כחודש נעשה בדיקה שנייה והלוואי והתוצאות ישתפרו אם כי ממה שהספקתי לברר ולקרוא באינטרנט מורפולוגייה זה הפרמטר הכי בעייתי והכי פחות נוטה להשתנות. בכל אופן ממה שאני קוראת פה לדעתי הרופא אכן מיהר להפנות אותנו ל-IVF בלי לנסות קודם (לפחות לתקופה קצרה) טיפולים פשוטים יותר,גם ככה הכל כ"כ חדש לנו והוא שולח אותנו ישר לIVF ..... יש לי שאלה אלייך :לשם מה האיקקלומין? האם אצטרך אותו אם אבחר לנסות הזרעות? יש לי ביוצים סדירים וידועים האם ניתן יהיה לבצע הזרעות ללא הורמונים(שדווקא מהם אני הכי פוחדת, הרבה יותר מהשאיבה ב-IVF) 30% סיכוי בהזרעות זה סיכוי די גבוה,נראה לי שאעדיף להתחיל עם זה. עוד פרט קטן:הריכוז הוא 50 מליון והתנועתיות:50% והנפח תקין שזה נתונים די טובים לפי מה שהבנתי. תודה ובהצלחה לך ולכולן, מיכל.

נתנאלה2

New member
למה איקקלומין

הי ילדה, האיקקלומין ואני מצטטת מהעלון: "לטיפול באי ספיקת השחלות, תת פוריות ועקרות בגבר כתוצאה ממיעוט זרעונים" הפעולה החשובה של האיקקלומין היא בכך שהוא מבטיח ביצית/יות ובעצם ביוץ - שאינה מובטחת בכל חודש.... יתרה מזאת, תתכן יותר מביצית אחת דבר שמעלה את הסיכוי להריון. בהזרעה לפי מה שאני יודעת (עדיין לא עשיתי ומקווה לא לעשות) כן יש צורך באיקקלומין ובתמיכה של הורמונים נוספים, שוב בכדי לודא ביוץ וביציות בשלות ודווקא עדיף לדעתי להתחיל בטיפולים הפשוטים הללו ובמיוחד עם נתוני זרע כמו שלכם שכמו שאמרת די טובים ...בהצלחה....

אצלנו

הבעיה היתה בזרע בכל הפרמטרים - ריכוז, ספירה ומורפולוגיה (גם אצלנו 3% תקינים). התחלנו מהזרעות ואחרי שתי הזרעות עברנו להפריות (בטיפול השלישי הצלחנו). כשהוחלט לעבור להפריות הרופא נימק בכך שאם התנועתיות כל כך נמוכה (היה 10% תנועה) אז ההזרעות לא יעזרו. ממה שאת מספרת לדעתי יש מקום להתחיל עם הזרעות לפחות 3 טיפולים ורק אם זה לא יצליח לעבור לIVF. בכל מקרה כמה מילות ארגעה: גם הזרעות וגם IVF זה לא סוף העולם (מבחינה פיזית) רחל

mich30

New member
מוסיפה פרטים

התנועתיות אצלינו היא :50 % שזה תקין וריכוז 50 מליון ואפילו עם נתונים כאלו הוא בכלל לא דיבר על הזרעות.... המון תודה על תגובתך ובהצלחה לכולנו!!! מיכל

לילךךךך

New member
לדעתי ,הלכתם לרופא קצת פסימי

גם אצלנו מורפולוגיית הזרע 3% תקין ,וכל הרופאים שהייתי אצלם עד היום (כמה רופאים) המליצו לנו להתחיל בהזרעות מלוות איקקלומין וכוריגון ואכן עשיתי 5 הזרעות כאלה ולפני כן שני מחזורי איקקלומין ללא הזרעות . משיחותיי עם הרופאים נאמר לי שיש סיכוי גדול שנכנס להריון ,יש מצבי זרע יותר נוראיים ,השאלה היא מה עם פרמטרים נוספים בזרע ,מה הריכוז? לדעתי תנסי כמה הזרעות ,כמוני . יכול היות שזה יצליח או לא ,אבל מה כבר יש לך להפסיד ,בהזרעות הטיפול יותר קל ואולי ילך לכם כך . חוץ מזה תתייעצי עם עוד רופא ,אני התייעצתי עם כמה רופאים . תמיד יש את הרופא הפסימי או האופטימי מידי ,מניסיון שלי ,בעייה אחת כמה דיעות ,ככה זה . בהצלחה

mich30

New member
תודה לילך אכן נתיעץ עם עוד רופאים

ואת הנתונים הנוספים של הבדיקה כתבתי למעלה, הכל תקין בהחלט למעט המורפולוגייה. האם את ממשיכה עם הטיפול בהזרעות? האם בהזרעות צריך חודש מנוחה או אפשר כל חודש טיפול? מה כולל הטיפול? אשמח לקצת מידע בנושא, אני ממש לא מבינה בזה. תודה רבה לך ובהצלחה. מיכל.

לא צריך חודש מנוחה בהזרעות

אפשר חודש אחרי חודש. איקקלומין (או תרופות אחרות) כדאי לקחת כי הם מגבירים את מספר הזקיקים וכך גם את הסיכוי להריון (אבל גם להריון מרובה עוברים
).

אני בעד לנסות הזרעות.

אנחנו הצלחנו בהזרעות עם מורפולוגיה של 4% (גם שאר הפרמטרים לא היו מי יודע מה, אבל זה היה הכי בעייתי). שיהיה בהצלחה מה שלא תחליטו...

mich30

New member
וואו !!! ממש הצלחת לעודד אותי ,תודה

אחרי כמה הזרעות אם אפשר לשאול הצלחתם?

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

IVF זה באמת לא הבילוי האולטימטיבי. זה שאפשר להרות באופן טבעי עם זרע כזה את כבר יודעת, הרי הרית ממנו. לכן את יכולה להרשות לעצמך אופטימית. אני מצטרפת למי שאמרה שיש לחזור על הבדיקה פעם נוספת בהפרש של 3 חודשים. אצלנו לפני חודשים היתה מורפולוגיה של 4-5% ולפני חודש 15% (שימים כתיקונים היא בכלל 40%), ולכן אם עשיתם בדיקה אחת בלבד זה לא סוף פוק. לדעתי הלא מקצועית הרופא שלך קצת פסימי. בהחלט יש מקום לנסות השבחה והזרעה שיקצרו את הדרך שלל תאי הזרע לרחם ויעלו את הסיכוי. ואם זה לא יעזור, אפשר לשלב טיפול הורמונלי שיעלה את מספק הביציות ושוב יגדיל את הסיכוי למפגש פורה זרע-ביצית. לטעמי אין טעם ללכת על יותר אם אפשר להצליח בפחות. הזמן אכן יקר, אבל תנו לזה חצי שנה. בגידול ילדים חצי שנה זה לא הרבה זמן, גם כשזה נראה לפעמים נצח. אני מקוה לראות אותך בקרוב בפורום הריון
. שבת שלום נועם

mich30

New member
תודה נועם על קבלת הפנים החמה

עודד אותי לשמוע שנתוני המורפולוגייה אצל בן זוגך השתפרו כ"כ, הלוואי שזה יקרה גם לנו ולא נצטרך את הטיפולים... ממה שאני מבינה ממך אפשרי לעשות הזרעה עם השבחת זרע ללא טיפול הורמונלי לאישה! אם זה ככה אבקש תחילה את הטיפול הזה בתקווה שיעזור. מה שהכי מדהים אותי שבכלל לא חשבנו שיהיו לנו בעיותצ כי הרי הצלחנו להרות אחרי כ-4 חודשים (בלי קשר לסיום העצוב) עשינו את הבדיקת זרע לא מזמן ואנחנו עדיין מעכלים את הבשורה שכהראה נצטרך טיפולים ועזרה בהבאת ילד לעולם. שיהיה לכולכן בהצלחה,מגיע לכולנו להיות כבר אמהות!!! מיכל.

אולה *

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo20.gif

אני (בניגוד לרוב העונות) מסכימה עם הרופא שלך - מורפולוגיה של 3% זה טיפולי IVF עם איקסי. אני לא מנסה להפחיד אותך, רק מביאה את דעתי. אני מסכימה שאין להסתמך על בדיקת זרע אחת. זרע "מתחלף" כל 3 חודשים, ויכול להיות שנפלתם על בדיקה גרועה. אבל אם המצב כזה בכל הבדיקות (במעבדה טובה - כמו איכילוב, תל-השומר - יותר שמרנים מאיכילוב), אזי אין מנוס. אולי כדאי לשמוע עוד דעה - של מומחה לפריון הגבר. אם תרצי יש לנו הרבה המלצות. זה לא אומר שלא ניתן להרות באופן טבעי, זה קורה. רק הסיכוי של זה נמוך. מקווה שלא הכנסתי אותך ל"דאון". אני מוכנה לעזור הרבה - לצערינו גם לנו יש בעיה דומה (מורפולוגיה של 0 עד 2%), וניסינו יותר מידי טבעי וגם בהזרעות לפני שהגענו ל-IVF. בהצלחה!

mich30

New member
הי אולה!

זה בסדר לא הכנסת אותי ל"דאון", אני גם ככה ב"דאון" רק מהבשורות שנחתו עלינו כרעם ביום בהיר כי כפי שכבר כתבתי בכלל חשבתי שלפחות עם הזרע אין לנו בעיות כיוון שכבר הריתי. כנראה שיקח לי קצת זמן לעכל ולהיות יותר אופטימית. תראי כתבו כאן שהצליחו עם הזרעות (עם פרמטרים דומים) וזה די מעודד אותי, בכל מקרה ארצה להתיעץ עם עוד רופא. מדהים אותי איך עם בעייה כזאת שנחשבת גדולה, הצלחתי להרות ותוך מעט מאוד זמן-בערך 4 חודשים של נסיון, עוד לא איבדתי את התקווה לשחזר את ההצלחה הזו,אבל כמובן שלא ננסה לנצח, נראה לי שנקדיש לעניין עוד חודשים מועטים ואז נתחיל, אלא אם כן יומלץ לנו להתחיל עם הזרעות ואז נראה לי שנלך על זה ישר... אני די מבולבלת אין לי סדר במחשבות לא יודעת מה הכי כדאי לעשות ופוחדת מאוד מתופעות הלוואי של הטיפולים ויחד עם זאת כבר קצרת סבלנות לילד. אולה כמה זמן ניסיתם טבעי וכמה הזרעות עברת? אשמח אם תוכלי להשיב לי כל תשובה היא חלק מההחלטה לכאן או לכאן. תודה ובהצלחה, מיכל.

אולה *

New member
סיפור שלנו קצת עצוב

לפני 4.5 שנים החלטנו ותוך חודש הייתי בהריון. אחרי 15 שבועות זה נגמר. שוב הריון ושוב גרידה. נסיונות טבעים, בשילוב הורמונים, בדיקות מקיפות, 9 הזרעות, 6 IVF ועדיין כלום. לא ברור האם הבעיה היתה שם תמיד, אבל המורפולוגיה מדרדרת משנה לשנה (פעם זה היה כ-5% היום - מקסימום 2%. לא ברור איך הצלחנו ספונטנית. אולי הזרע הפגום גרם לאי התפתחותם של העוברים?! למרות שאני יודעת שהסיכוים קלושים מאוד, גם אני בכל חודש של הפסקה מהטיפולים מחכה לנס. הוא עדיין לא קרה. אבל אולי יום אחד?

למעלה