בנות עזרתכן בבקשה!

בנות עזרתכן בבקשה!

טוב אז ההודעה הזאת קשורה ולא קשורה לאנדו' ותכף תבינו למה הכוונה. לפני כחודש התחילו לי כאבים בשדיים במיוחד בצד ימין, החלטתי לפנות לכירורג שד גם בגלל הכאב וגם בגלל שנשים בטיפולי פוריות צריכות להיבדק בדיקת שד ע"י כירורג אחת לשנה ואני כבר כמעט שנה וחודשיים לא ראיתי את הרופא שלי. הלכתי והוא מצא 2 רקמות נוקשות אחת בכל שד (סליחה מראש על התיאורים) ושלח אותי לא.ס. היום עשיתי את הבדיקה והתוצאות הן שבשד אחד יש ציסטה קטנה (כאילו שהאנדומטריומות לא מספיקות) ובשני יש גוש שבמראה סונוגרפי נראה שפיר. למה זה קשור לפורום? כי לקחתי גלולות לדיכוי אחרי הלפרסקופיה ויכול להיות שהציסטה לפחות היא בגלל זה. למה לא קשור? כי זה לא הנושא שלנו בפורום. למה כתבתי שאני צריכה את עזרתכן? כי חשבתי שאולי יש מישהי בפורום שהיו או יש לה ציסטות באזורים הנ"ל כתוצאה מהגלולות והיא תוכל קצת לעזור לי להבין מה קורה.
למי שהגיעה עד כאן ו
על התיאורים הלא נחמדים.

לי היו מימצאים שפירים

הם באים והולכים... זה התחיל לפני כמה שנים ורצתי להיבדק בהיסטריה בגלל הסטוריה משפחתית וגנטיקה סרטנית משני הצדדים. מאז הם באים והולכים ואני מכירה כבר את המירקם אז לא רצה להיבדק בכל פעם. לא בטוח שיש קשר ישיר לגלולות, כי גם עם הנקה שמשמשת דיכוי אין שינוי בהופעתם. תרגישי טוב יקרה

sivic10

New member
מנסה לענות

לא היו לי ציסטות באיזורים שאת מתארת אבל לאחותי יש וגם חברה שלי סבלה מזה פעם. ציסטות בשדיים נפוצות הרבה פעמים גם בלי קשר לגלולות ולרוב הן נעלמות מעצמן. צריך להיות במעקב שאין גדילה של הציסטה וכאלה אבל בגדול אני לא חושבת שיש לך מה לדאוג. בהצלחה

גם לי יש

ואני לוקחת גלולות ברצף. כירורגית השד דווקא טוענת שהציסטות שלי הן פשוט מבנה השד שלי - משהו גנטי. אולי הגלולות מגבירות את זה אבל לטענתה הן לא הגורם הישיר.

ליאל ד

New member
יש לי פיברואדנומה

לפני כשנתיים גיליתי אצלי גוש קטן ליד הפטמה, הלכתי לרופא בשיא ההיסטריה (לסבתא שלי היה סרטן השד, אומנם לא בגיל הפוריות, אבל עדיין...) והסתבר שזאת פיברואדנומה. כירורג השד אמר שכנראה שפיברואדנומה התפתחה בגלל גלולות שנטלתי ולכן הפסקתי לקחת אותן (אז עוד לא ידעתי על האנדומטריוזיס). אבל כשאובחנתי כבעלת אנדומטריוזיס, והתחלתי טיפול בגלולות, אני יודעת שיש סיכוי שפיברואדנומה תגדל. ככל שידוע לי במקרה של ציסטות בשד הרופאים לא תמיד ממליצים להוציא אותן, כי הן עלולות להתפתח מחדש, ועדיף שתיאר אותה ציסטה שיודעים את המרקם שלה, מאשר שתתפתח חדשה ולא ידועה במקומה.

למעלה