בנות - עזרה ??

מנדליקה

New member
בנות - עזרה ??

אני נמצאת על גלולות ברצף כבר 3 וחצי חודשים. בסוף החפיסה הנוכחית התכנון הוא לקחת הפסקה לשבוע, לקבל מחזור. ב- 3 ימים האחרונים התחיל לי דימום. אמנם לא חזק כמו מחזור ואמנם לא כואב, אבל אם בהתחלה עוד יכולתי להתעלם, היום ממש נזקקתי לטמפון (אשר לשמחתי שכחתי מהם בחודשים האחרונים). אני חייבת לציין שאני מרגישה טוב ואין לי תופעות וכאבים של מחזור כמו בימים הקשים, ואני אפילו ממשיכה בשגרת ספורט. האם מישהי מכירה את התופעה? האם זה טבעי לדעתכן? האם אני אמורה להמשיך עם הגלולות כרגיל עד סוף החפיסה?

זו בהחלט תופעה שיכולה לקרות

כמובן שאת צריכה להתייעץ עם הרופא שלך. יש רופאים שאומרים במצב כזה להפסיק את הגלולות ולקבל מחזור ויש כאלו שיתנו לך תוספת של הורמון כדי להפסיק את הדימום (כמו שנעשה במקרה שלי). אבל אם את בכל מקרה מתכוונת להפסיק ולקבל מחזור אני משערת שהתשובה שתקבלי היא להפסיק את הגלולות ולקבל מחזור. עד כמה שידוע לי אם תמשיכי עם הגלולות במצב הזה פשוט תמשיכי לדמם עד סיום החבילה ואז כמובן תקבלי ממש מחזור. אבל לא ברור לי למה בכלל לעשות הפסקה למחזור??? ולמה את משתמשת בטמפון?? תני לכל הדימום לצאת, עד כמה שידוע לי לנו לא מומלץ כלל להשתמש בטמפונים.

זואילי

New member
מסכימה עם כל מה שמייקי ענתה

ה-כ-ל כולל השאלות...

מנדליקה

New member
תודה

יש לי עוד 10 גלולות בחפיסה. אני אתקשר מחר לרופא הנשים שלי להתייעץ. לגבי השאלה למה להפסיק? לא יודעת - ככה המליצו לי, ואני מבינה שיש כאן וד בנות שנוהגות ככה, 3 חודשים והפסקה למחזור. לגבי טמפון -זה פשוט הרגל של שנים. לא סובלת תחבושות הגייניות...

אם ככה

הנחו אותך הרופאים אז תנהגי כך, רק תקפידי לעשות US אחרי כל מחזור. ולגבי טמפון תנסי להיגמל מזה, זה לא טוב לנו.

shaninik

New member
היי. מה זה US ?

גם אותי הנחו לקבל מחזור פעם בכמה חודשים אך לא דובר על שום בדיקות לאחר מכן... תודה

הרי מה הבעיה

אצלנו שרירית הרחם לא יוצאת כולה מהגוף בזמן הווסת ואז מגיעה לאיברים אחרים. אז ברגע שאת שמה טמפון את מונעת מהדימום וכל הג'יפה לצאת (את שמה עוד מכשול בדרך), ככה ללא טמפון את לפחות נותנת לדימום ולג'יפה לצאת. ככה אני רואה את זה וככה גם שמעתי.

lilo4

New member
לא נשמע לי הגיוני...

גם כי לא יודעים בוודאות אם זה באמת מה שגורם לאנדו' [זה שרירית הרחם יוצאת לאיברים אחרים בזמן הדימום]. אבל טמפון לא מונע מהדימום לצאת, הוא פשוט סופג אותו בתוך הגוף. ברגע שה"מקום" בתוך הטמפון נגמר שאר הדימום פשוט נוזל החוצה. זה לא פקק או משהו דומה, אלא פשוט אמצעי ספיגה. במקום לספוג את הדם בתחבושת, על התחתונים עצמם, סופגים את הדם קצת מוקדם יותר בנרתיק. ניסיתי למצוא קישור שמאשר את מה שאני כותבת, אבל כל מה שמצאתי כרגע זה רק קישורים לכל מיני פורומים/דיונים שטותיים. אני חושבת שאני אחסוך את זה מכן
בכלמקרה, אני לא מזלזלת במה שאת אומרת, ואם את בוחרת לא להשתמש בטמפונים זו זכותך המלאה, אני כנראה אמשיך להשתמש בהם... ותודה על התשובה

למעלה