בנות...עזרה דחוף

ששש30

New member
בנות...עזרה דחוף

היי בנות, אני חדשה כאן והרי עברי: עברתי אצל סוריאנו לפני שנה ניתוח,בו הובחן אנדו'. מאז עברתי 2 הפריות (שאיבה+החזרה,החזרת מוקפאים + שאיבה והחזרה נוספת). בשאיבה וההחזרה האחרונות הרופא החליט שעליי להזריק לאחר ההחזרה אמפולה של פרגניל וזה יגרום לכאבים. מאז חלפו 5 ימים ועדיין יש לי כאבים בבטן התחתונה(אזור הרחם). שאלותיי הן: 1. האם זה נפוץ להזריק פרגניל לאחר החזרה ולשם מה זה נחוץ? 2. האם מישהי עברה דבר דומה - מתי הכאבים אמורים להפסיק? שוחחתי עם הרופא והוא אמר שהכאב בגלל האנדו' ולא ניתן לדעת מתי יחלוף - לקחת אקמול. 3. אני דיי פוחדת שמא אצטרך לעבור עוד לפרסקופיה. 4. אציין כי הכאב מחריף עם מתן שתן ולאחריו, כשאני יושבת או עומדת רגעים ארוכים - האם כך זה צריך להיות? תודה על המענה וסליחה על ה"מגילה".

lee E

New member
אצלי הזריקו אחרי ההחזרה

כוריגון ואני מודה שלא זוכרת למה. אמפולה מיד לאחר השאיבה ועוד אחת לאחר ההחזרה. וכן היו כאבים, גם באיזור הרחם, בעיקר באיזורי השחלות שמטיילות להן בחלל הבטן אצלי. כאב גם במתן שתן אבל אני זוכרת שזה היה בגלל הלחץ שמופעל על הבטן בזמן הפעולה ולאו דווקא בגלל שלפוחית השתן. כאב הכל והרבה. לא יודעת אם בגלל האנדו' או בגלל החיטוטים בבטן, אבל כאב. בכל מקרה כדאי שתבצעי בדיקת שתן לשלול דלקת ותשתי המון המון.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הזרקת פרגניל לאחר החזרת העוברים ניתנה לך כתמיכה הורמונלית. ישנם מספר סוגים של תמיכות אותן האישה יכולה לקבל לאחר החזרת עוברים וייתכן שבשני הפרוטוקולים הקודמים נתקלת בהם (גסטון, אנדומטרין, אוטרוגסטן וכו'). מתן פרגניל בזריקה הוא עוד סוג של תמיכה אשר מוכיח את עצמו במקרים רבים, אך יחד עם זאת במקרים מסויימים מתן ההורמון מוביל להיפרסטימולציה (גירוי יתר) ולכן אם את מרגישה כאבים חזקים בבטן התחתונה עליך לפנות לרופא או מיון בהקדם. כמו כן חשוב מאוד לשתות כמויות מוגברות של מים דבר העשוי למתן את הכאב. כאמור, אם יש החמרה בכאבים עליך לפנות למיון. בהצלחה

למעלה