בנות עושות נטילת לולב??????????????

אמא שלי שאלה אותי- ../images/Emo206.gif

אם היא יכולה, אמרתי שלא.אבל באתר ישיבה ראיתה תשובה כזאת תשובה: התורה פוטרת את האשה ממצות שהזמן גרמא כיון שבאישיותה אינה צריכה להן, ואין לחוש רגשות קיפוח על כך, כמו שיש מצות שרק הכהן או הלוי יכולים לקיים או מצוות הקשורות בטהרת המשפחה שרק אשה יכולה לקיים. אמנם נחלקו הראשונים האם נשים שייכות במצוות שהזמן גרמא ורק אינן חייבות, או שמצוות אלו לא שייכות להן כלל. ונפסק שאם רוצות יכולות לקיים מצוות אלו (לספרדים בלי ברכה), כיון שיש להן שייכות למצוות אלו. אך מנהג העולם שהנשים בוחרות לעצמן מצוות נוספות ע"פ ההרגשה והיכולת. לדוגמא: אשה שהחלה להתפלל את כל התפילה רק כשילדיה גדלו קצת ומצאה זמן לזה. ודאי שכל קיום או אפילו התנסות במצוה ממלאת את כל ישותו של האדם ואת יכולה להמשיך בזה. עם זאת, יש לשים לב לכמה דברים: א. שהדברים יהיו אמיתיים מתוך הרגשה פנימית, ולא מתוך רגשי נחיתות מדומים מול הגברים. זה נובע מבלבול גדול כיום בהבנה של התפקיד של שני המינים וקמים כל מיני ארגונים למיניהם שאינני בטוח בטוהר כוונותיהם לדאוג דוקא ל"עולם הבא" של הנשים. ב. אני חושב שלא כדאי לבלבל את הבת בשונה משאר הילדים בגן, ושסתם תרגיש שונה, אלא להיפך שתנהג כמו כל הילדים והלואי שתקיים את המצוות שהיא מחויבת בהם בשלמות בעז"ה. במהלך השנים תוכלי לעניין אותה במצות נוספות, ואם היא תרגיש שהיא "מתחברת" אדרבה שתוסיף גם אותם. ג. כדאי גם לך להוסיף רק מצוות שלגביהם אין מחלוקת, ולא דברים שמתעורר עליהם פולמוס לדוגמא: נטילת לולב שכדאי, לעומת קריאת מגילה נפרדת לנשים, שהרבה רבנים, אפילו "פתוחים", מתנגדים לה מכל מיני סיבות. ד. לסיום, הכי חשוב שהדברים ייעשו בטבעיות ולא כהתרסה או להיראות בפני הבריות. האם זה בסדר שאמרתי לאימי שנשים לא עושות?

asaf2000

New member
נשים פטורות, אבל...

אם היא רוצה להחמיר על עצמה היא יכולה ליטול ולברך.

mgb

New member
תוספת לר' אסף הי"ו!

בס"ד נשים ספרדיות אינן מברכות אבל רשאיות לטול ל-ל-א ברכה!! בברכה מגב

../images/Emo205.gifכמה שאלות../images/Emo205.gif

1. אם אני מברך וחבר שלי בלי כיפה עונה אמן על אוכל, מותר לו? 2. מה עושים עם 4 המינים בסוף החג?מותר לאכול את האתרוג בסוך החג? 3.עד מתי מותר להתפלל ברכות השחר והתורה? 4. עד מתי יושבים בסוכה? והאם לאחר הזמן הזה שכבר לא צריך לשבת בסוכה , מותר בכול זאת לשבת בסוכה או שזה חטא.? 5. מתי מפרקים את הסוכה? 6. עד מתי כבר לא נטלים לולב? 7. מתי מתחילים להניח תפילין ( ספרדים) 8. מה זה הושענה רבה ואיסרו חג? ומה עושים בהם? 9. מתי יוצא חג שניו מה עושים בו?

../images/Emo84.gifעוד שאלה../images/Emo84.gif

1. אחרי שאני נוטל ידיים לפני סעודה של לחם או שחרית, אז שאני מגביה את הידיים שלי שיהיו מול הראש ואז מברך, אז המים של הנטילה קצת נוזלים לי על הפרק של היד ונוזלים למטה על היד, מה עושים? 2. אם בבוקר שאני קם ואני צריך דחוף לשירותים הבנתי שאני ישר הולך לשירותים מבלי לנטול יידיים ואז שאני יוצא מהשירותים אני נוטל ידיים ומברך?

../images/Emo197.gif עוד .... ../images/Emo197.gif

1. מותר לברך על אוכל ונטילה עם גרבים בלבד? 2. מותר להתפלל/לברך עם סנדלים פתוחות? כאילו המאוחרה שלהם פתוח

למעלה