בנות יש לי שאלה

בנות יש לי שאלה

לא יודעת אם קראתן את המאמר במעריב בשבוע שעבר, אבל יש שיטה חדשה של הפריה שנקראת ivm שבה שואבים את הזקיקים כשהם קטנים ומפתחים אותם בתנאי מעבדה ואז מחזירים עוברים וזה חוסך שימוש בהרבה הורמונים. השיטה הובאה לארץ ממונטריאול ומיושמת בהילל יפה. מישהי יודעת אם זה טוב לנו האנדואיות כי היה כתוב שלפוליצסטיות זה מצויין אז חשבתי למה לא לנו? אני חושבת אולי לנסות ורציתי להתייעץ אתכן לפני.

טשומפי

New member
ivm

למיטב הבנתי השיטה טובה לפוליציסטיות היות והן בד"כ מפתחות הרבה זקיקים בכל חודש נתון. עיקר הבעיה אצל פוליציסטיות היא שיש הרבה זקיקים קטנים אך אין זקיק מוביל (ולכן הבעיה אצלן היא העדר הביוץ). אצל נשים אחרות (עם אנדו' או בלעדיו) החודש מתחיל עם מספר זקיקים אלא שמהר מאוד אחד תופס תאוצה (הזקיק המוביל שמבייץ בסוף) והיתר נספגים. לפי מה שהבנתי, אצל נשים לא פוליציסטיות הזקיקים הקטנים נספגים לפני שניתן לשאוב מהם ביציות (הם נספגים בשלב מאוד מוקדם) ולכן אין בעצם בשיטה הזו יתרון לנשים לא פוליציסטיות מעבר ליתרון של שאיבה על בסיס מחזור טבעי. מה שאני חשבתי זה שאולי אפשר לתת מינון הורמונלי נמוך ולבצע את השאיבה בשלב מוקדם יחסית ואז מצמצמים את מספר ימי ההזרקה ואת כמות ההורמונים. אבל אני לא יודעת אם זה ריאלי, כי אז בעצם משבשים את כל האיזון ההורמונלי (מתחילים להזריק ואז מפסיקים...) ותכלס זה אמור להיות על מחזור טבעי... לא יודעת... שווה להתקשר ולשאול אתם, למרות שנראה לי שהיות ומדובר בניסוי, הם בטח לוקחים קבוצות ניסוי ובקרה טהורות - הם בטח יקחו נשים לא מוסברות לעומת נשים פוליציסטיות ולא יערבו גורמי אי פריון נוספים, כי ככה נוצרת להם בעיה עם הגדרת קבוצות המחקר והניתוח של התוצאות (מה גם שהם רוצים להוכיח שהשיטה עובדת ולכן הם יקחו את מי שלדעתם יש לה את מירב הסיכויים שהשיטה החדשה תעבוד עליה). בהצלחה טשומפי.

נעמי 17

New member
טשומפי- זה לא נעשה על מחזור טבעי

הדקא < כל דיכוי>- מבטל את המחזור הטבעי. ואז "מתניעים" את המערכת מחדש על ידי ההורמונים, שמדמה מחזור. כך או כך- זה לא טבעי זה כימי לחלוטין. השאלה היא גם מה ההשלכות הארוכות טווח והאם יש מחקר על השפעות אלו.

טשומפי

New member
ivm

חשבתי שכל הרעיון של הטיפול הוא שהוא נעשה ללא הורמונים. אני בזמנו קראתי מאמר שמדבר על השיטה ואני די בטוחה שמדובר על מחזור רגיל ללא דיכוי. את הכתבה במעריב לא קראתי (רק עיינתי בכותרות). הם כתבו שזה נעשה עם דיכוי?

כן מקבלים הורמונים

לא בסדר גודל של IVF לא יודעת על כמה ומה בדיוק מדובר אבל גם ב- IVM יש הורמונים.... נראה מחר מה יגידו.

יש מעורבות של הורמונים.

אכן מדובר בניסוי והם בהחלט רוצים את הילד הראשון אצלם בשיטה זו ולכן הם בהחלט מעדיפים את אלה שיש להם סיכוי.....ובגלל זה עשו דיון רב משתתפים לגבי המצב שלי ואם הוא אכן מאפשר טיפול כזה וכמובן שיצליח...נדע מחר. גם לי הורוביץ הציע IVF לפני IVM משום שבשני המקרים מקבלים הורמונים....אני אמרתי לו שאני לא מוכנה ל- IVF ושיבדוק טוב טוב את אפשרות ה-IVM לגבי ....ולדעתי זה גם יתן אינדקציה לגבי אנדואיות בכלל......וכמובן יש את כל השאלות שנעמי שואלת....

נעמי 17

New member
ואני הייתי שואלת מספר שאלות

1. מהם אחוזי ההצלחה בטיפול כזה? 2. מה הם אחוזי ההצלחה לעומת כל טיפול אחר קיים? 3. מה הם אחוזי ההצלחה לא להפריה אלא להריון, ולידה? ולעומת טיפולים אחרים < כי הם מודדים את אחוזי הצלחת ההפריה נטו 4. מה הוא אחוז הפגמים בעוברים לעומת הפריות אחרות? < ידוע כי בכל התערבות בהפריה קיימים אחוזים של פגמים בעוברים> 5. ידוע כי, ככל שהעובר גדול יותר ומפותח יותר בעת החזרתו לרחם כך גם גדלה האפשרות כי הוא יתפתח היטב , הבעיה היא שלא הצליחו להשמר עוברים ולגדלם במעבדה לגודל < שנדמה לי מעבר ל 5-8 תאים> לכן מחזירים קודם. האם בשיטה זאת גידול הזקיקים משפיע על איכות העוברים? 6.כמה נשים טופלו בשיטה הזאת עד היום בעולם? ובארץ? מה מראים המחקרים על השיטה? כל אלו ועוד הייתי בודקת/ חוקרת/ שואלת/ מחפשת מידע באינטרנט ומתייעצת עם יותר מרופא אחד לפני שהייתי מבזבזת אפילו אמפולה אחת מיותרת של הורמונים שאני מחדירה לגוף. בכל מקרה - בהצלחה!

אז עושים את זה גם בתה"ש

ואני רשומה לאבחנה אם בכלל אפשר לעשות את זה על אנדואיות..... מקווה כבר מחר לקבל תשובה. בארץ עדיין לא הייתה הצלחה. בחו"ל הייתה. לא ידוע עדיין על השפעות ארוכות טווח כי זה דיי חדש. בכל מקרה אנדואיות זה סיפור ודר' הורוביץ מטפל בזה בתה"ש מחר אני אצלו ואוכל לתת לכן תשובה לאיזה מסקנה הדיון האם אנדו' ו-IVM הולכים ביחד.

זואילי

New member
כנ"ל, רק ש...

הורביץ מעדיף לתת צ'אנס ראשון ל IVF רגיל. כמובן שכל מקרה לגופה. בהצלחה זקזק, עדכני אותנו.

גברת זואלי

את יודעת שמישהו כאן עדיין מחכה להכיר אותך..............תעמדי בפינה ותתביישי

זואילי

New member
גם החבילה באוטו

והמוצרים לעוגה מחכים שאחזור מהפינה אחרי שאתבייש המון.. יש לי תירוץ מעולה ויש ל"מישהו כאן" תפקיד רציני מאוד ששתינו נתנו לו.

galim29

New member
אני מצטרפת לפינה גם../images/Emo9.gif

או שהוא לא מחכה להכיר גם אותי?

מחכה מחכה

הוא כבר לא מאמין שקיימות נשים בניקים הללו...תעמדי בפינה

galim29

New member
לא רק שהן קיימות../images/Emo151.gif

הן עומדות בגאווה אחרי הניק. למה מה קרה? אסור להישאר בת 92?

זואילי

New member
עם המס' שכתבת בגוף ההודעה

את מוזמנת לפרוש באושר מה
ולהישאר עד 120 בפינה.

galim29

New member
לא מגיע לי ../images/Emo106.gif זקנת הבית?

למה לי לפרוש בשיא זוזו?

למעלה