בנות יקרות שלום רב

בנות יקרות שלום רב

הפנו אותי אליכן אחרי שפרקתי את מה שהיה על ליבי. אני אלה, בת 31 מירושלים. מאחר ואני עדיין רווקה, גם ילדים עדיין אין (מרגיש לי קצת מוזר לומר את זה ...) לפני חודש וחצי הגעתי לרופא נשים, אחרי שבחודשים האחרונים סבלתי מכאבי מחזור קשים מהרגיל. הבדיקה הכללית שהוא עשה לי הייתה מזעזעת - לא הצלחתי להרפות את הבטן והשרירים, ורק חיכיתי שהוא יסיים. כמובן שהוא מיד שלח אותי לאולטרסאונד, שם מצאו אצלי כל מיני דברים שהעלו חשד לאנדומטריוזיס. כשחזרתי אל הרופא, ההסברים שלו גרמו לי להבין שאני בבעיה לא קטנה. מסתבר, שיש לי שלוש ציסטות בשחלה השמאלית, גדולות מאוד (אחת כנראה בגודל של 8-9 ס"מ) שיצרו אצלי את הבעיה ואת הכאבים. בלי לחשוב פעמיים, הרופא אמר ישר ניתוח. מאיזשהי סיבה הרגשתי כאילו הוא אומר את זה כמשנה זהירות - כאילו לא השתכנעתי שבאמת זה מה שצריך, והחלטתי לחקור קצת באינטרנט. מתברר שאנדומטריוזיס היא תופעה שבדרך כלל עולים עליה אחרי הרבה שנים, אז אצלי המצב כנראה טוב. הוא שלח אותי גם לבדיקות דם, ולסי-טי שלדבריו מאששים עוד יותר את החשד שזה מה שיש לי. מאחר ומדובר בניתוח, ביקשתי חוות דעת שניה. הוא, יחד עם המלצה חמה מחברה (לא תיאמו בינהם כמובן) הפנה אותי לד"ר ירון חמני מהדסה הר צופים. כשהגעתי לד"ר חמני , לא דובר על שום דבר חוץ מניתוח (כשאמרתי לו שראיתי באינטרנט שיש נשים שמטופלות ע"י כדורים, הוא אמר שאצלי זה לא יעזור בגלל הגודל). הוא גם הסביר שזה משפיע גם על הפוריות שלי (ע"ע ההערה שלי בהתחלה) ועל כל מיני דברים. חברת אינפורמציה שכמותי שאלתי אותו על האם יצטרכו לפתוח את הבטן, ומה יהיה עם השחלות אחר כך. הוא לא יכול היה להבטיח לי שום דבר במאה אחוז , אבל הבטיח לעשות את העבודה ביסודיות, בעדינות, ובהשתדלות רבה שלא לגעת גם במקומות אחרים. חוץ מזה, לפני חודשיים סבלתי יום אחד מכאבי בטן כל כך קשים, שהרגשתי שהבטן שלי עומדת להתפוצץ (זה לא היה בזמן מחזור). הרגשתי כאילו הבטן מתהפכת, ואפילו מצאתי את עצמי מקיאה. אז ככה : דבר ראשון אני מתה מפחד- קבעו לי כבר תאריך לניתוח, וכל מה שאנשים אמרו לי, לא מצליח להרגיע אותי, למרות שכבר הפנמתי שזה רק יכול לעזור. חוץ מזה, אני לא באמת יודעת מה יכולות להיות הנשלכות של המצב, אם אני אשאיר אותו ככה, או מה יהיה אחרי הניתוח . וגם, הייתי רוצה ךדעת, האם ישהי מכירה את ד"ר חמני, ומה היא יכולה להגיד עליו . כל דבר נוסף יתקבל בברכה . תודה רבה מראש אלה

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ציסטה של 8,9 ס"מ היא ציסטה ענקית ובגודל כזה אכן הולכים לניתוח על אחת כמה וכמה אם את סובלת מכאבים. אצלי בציסטה של 6 ס"מ לא שקלו כלל נסיון תרופתי אלא ישר ניתוח. באזור ירושלים שמעתי המלצות על ד"ר רבל (לא מכירה אישית) נדמה לי שהוא גם מהדסה. על ד"ר חמני לא שמעתי. אף רופא לא יכול להבטיח לך שלא תגיעי למצב של פתיחת בטן, בדר"כ מתחילים בלפרוסקופיה ואם אין ברירה עושים פתיחת בטן. מחתימים אותך לפני הניתוח על מסמך בו רשום שאם לא תהיה ברירה יפתחו את הבטן. ברור שתפחדי מהניתוח זה טבעי ביותר
.
בכל מה שתחליטי ואנחנו כאן לשאלות נוספות
.

אז ככה (מחזיקה את האולטרסאונד)

חזרתי הביתה האןלטרסאונד הראה : שחלה ימנית (הגודל משנה???) : זקיקים. הגדול 19X15 מ"מ. משמאל ומאחורי הרחם ממצאים צסטיים עכורים גדולים : 83X70 מ"מ, 57X47 מ"מ, הטרוגני 35X36 מ"מ. אני מניחה שזה נשמע (וזה גם כנראה כזה) מפלצתי משהו . אני מרגישה את הצורך להתנצל משהו על זה שאני חולקת את הנתונים - מוכנה למסור לכם נתונים אחרים בשמחה
ודרך אגב - סליחה על הטעויות כתיב בהודעה הקודמת. ככה זה כשכותבים מהר תודה שוב

הציסטות גדולות

לפחות שתיים מהן. השחלה מן הסתם גם ענקית ולוחצת לך על שאר איברי האגן. לא נשמע לי שיש מנוס מניתוח, לדעתי גם מסוכן להשאיר ציסטות בגודל כזה הן עלולות להתפוצץ. תעשי חיפוש בפורום על ד"ר רבל, נדמה לי שיש בנות שנותחו על ידו, אם את מוצאת שלחי להן מסרים ותקבלי מהן המלצות. ואין על מה להתנצל, קורה לכולנו
ובכלל אני קראתי מהר ולא שמתי לב לשגיאות

זואילי

New member
אין על מה להתנצל..

זה מתחיל בתיאור הציסטות ומגיע באיזהשהוא שלב לתיאורים גראפיים של יציאות וסוגי דימומים בזמן ווסת. אז אנחנו רגילות

זואילי

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

מציעה לך כמו מייקי, לברר על ד"ר רבל מעין כרם, את יכולה לנסות לשאול פה את הגולשת3 ואני חושבת גם את nhmhphmh (אם היא עדיין בניק הזה...
). כי הבנות מספרות עליו שהוא עם נסיון רב בלנתח אנדואיות. אינני מכירה את ד"ר חמני. אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת, ואת אפילו הזכרת לי את הפעם האחרונה שקיבלתי איזה התקף, והייתי בטוחה שאני עומדת להתפוצץ - בדיוק כמו מה שסיפרת. ואחרי שהקאתי את נשמתי (ואני ממש לא רגילה להקאות) אז הקפצתי חברה שבאה אלי באמצע הלילה, גררה אותי למקלחת וטיפלה בי כאילו הייתי איזה סחבה (ההורים שלי בדיוק היו בנופש) ואח"כ היא נשארה לישון אצלי בלילה ושמעתי אותה כל שעתיים באה לבדוק אם אני נושמת... אניווי, הציסטות גדולות והניתוח נראה די בלתי נמנע
. אנחנו פה, לכל שאלה (עד כמה שנסיוננו מאפשר..)

galim29

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קודם כל השם שלך מקסים. אחד האהובים עלי (ואולי אגנוב אותו לטובת הבת העתידית שתיוולד מתישהוא...) הציסטה אכן גדולה ואני מתארת לעצמי שאין מנוס מניתוח אבל... אם את מרגישה שאת צריכ עוד חוות דעת הייתי ממליצה לך להגיע למרפאת האנדומטריוזיס בתל השומר. דברי עם המזכירה בטלפון 03-5304470 ותגידי שאת צריכה תור דחוף. אם את יכולה להשיג טופס 17 לביקור מעולה ואם לא זה לא עולה המון (101 ש"ח נדמה לי) ותבקשי שד"ר סוריאנו יראה אותך. הוא המומחה בתחום האנדומטריוזיס ויש עליו המלצות טובות. על הרופא בירושלים לא שמעתי אבל היו המלצות על ד"ר רוול. אני בשיעה שעדיף להגיע למרפאה עם צוות של רופאים מומחים שמבינים במחלה ושווה להגיע עד תל השומר בשביל זה. אנחנו פה בכל מקרה....

בנות בוקר טוב ותודה על קבלת הפנים

דבר ראשון, אני מאשרת לאמץ את השם שלי חחחח העיקר שתהיה כבר בת. דבר שני, תודה על האישושים לגבי התשובות מהרופאים, זה סוג של הרגעה. לא שמעתי על ד"ר רבל, לפי מה שהבנתי הוא בעין כרם, וד"ר חמני בהר הצופים - ראיתי קצת ממה שכתבו עליו, יכול להיות שאני אחקור עוד קצת. אני מודה, הפורום הזה מאוד עוזר, גם בתמיכה, וגם במענה לשאלות , אז באמת תודה מראש. מאחר והניתוח שלי עוד 7 שבעות, אני מניחה שאני עדיין אהיה פה, וכנראה שגם אציק לכם לפעמים. לגבי תל השומר- רשמתי לפניי. האם הם גם עוזרים אחרי הניתוח ???

זואילי

New member
לגבי תה"ש - בוודאי!

את מגיעה למעקבים, את ממשיכה לקבל ייעוץ על טיפול במדכאים, את מקבלת ייעוץ לגבי תכנון הריון ועוד כל מיני (רפואה משלימה, ייעוץ בענייני תזונה וכו') ובקיצור - מלווים אותך לאורך כל הדרך.

ברוכה הבאה

כמו גלים גם אני חושבת שכדאי להגיע ליעוץ במרפאה בתה"ש. יש שם צוות שמתמחה באנדו....וניתן לקבל טיפול לכל מה שבא מסביב לאנדו.....כמו שציינה זואלי..... אנחנו כאן

למעלה