בנות זקוקה לעזרה

blenkey

New member
בנות זקוקה לעזרה

הי בנות, מאז שהתחילו אצלי סיפורי אנדו' אני גם סובלת מהתקפי יאוש/חרדה פתאומיים וקשים.

הפסיכיאטר רשם לי כדורים ואני מתלבטת אם לקחת (אני לא מחבבת פסיכיאטרים בכלל) ואני נורא מתלבטת מה לעשות.
האם מישהו פה ניסתה? לכמה זמן?
האם זה יכול להחמיר לי את התופעות אנדו או גרועה מזה לשבש משהו (אני לוקחת ויזאבל וזה עוזר לי, אבל לא להתקפים).

אני מניחה שזה לא תופעה שקשורה לאנדומטריוזיס אבל אולי מישהי מכירה מניסיון.
תודה ושבוע נפלא

שמיץ1

New member
קשה לומר

תרופות פסיכיאטריות משפיעות באופן שונה מאוד על אנשים שונים. גם מבחינת השפעה חיובית (אם ישנה) וגם מבחינת תופעות הלוואי.

מה שאני יכולה לספר זה רק מנסיון אישי, וזה לא מה שבהכרח קורה לכל אחד. ניסיתי כמה וכמה תרופות פסיכיאטריות במהלך השנים האחרונות. כל תרופה הייתה גרועה יותר מהקודמת מבחינתי. ראשית כל, אף אחת מהן לא הקלה עליי. המיטב שהצלחתי להשיג מהן הייתה שינה של כמה שעות (כשקודם לכן היו לא מעט לילות לבנים). מצד שני, ספגתי בערך כל תופעת לוואי שמצויינת בעלון לצרכן (וגם כאלה שמצויינות רק בעלון לרופא).

אני חושבת שהחלק הגרוע מכל הוא הגמילה מהתרופות. אף אחד לא רוצה להיות לחיות על כדור אנטי-דיפרסנט או אנטי-חרדתי לכל החיים, ובכל פעם שהחלטתי להפסיק תרופה קפצתי לביקור בגהנום (גם כשהיה מדובר בתרופות שלקחתי רק למשך חודש אחד בלבד).
מה גם שבכל גמילה נאלצתי להתמודד עם הפסיכיאטרים שאמרו לי שחלק מתסמיני הגמילה זה פשוט החרדות שלי חוזרות, למרות שניסיתי בכל מאודי להסביר להם שהחרדות לא הלכו לשום מקום בשום שלב.

בשורה התחתונה, כמו שאת מבינה, מנסיוני האישי אני לא ממליצה על תרופות פסיכיאטריות. אם את מרגישה שאין לך שום ברירה אחרת, אז את יכולה לשקול את זה, אבל קחי בחשבון שאם תחליטי להפסיק זה עשוי להיות לא נעים בכלל (לא בהכרח... ייתכן שלא תרגישי כלום. כל אחד והגמילה שלו). הייתי ממליצה לך לנסות כל דבר אחר עליי אדמות לפני שאת מגיעה לכדורים. דיקור סיני, שיאצו, רפלקסולוגיה, מדיטציה, היפנוזה רפואית, צמחים מרגיעים (כמו ולריאן), טיפול פסיכולוגי, Mindfulness...

שמיץ1

New member
את יודעת מה...

התלבטתי אם לתאר לך תמונה גרפית יותר. משום שאיש לא טרח להזהיר אותי, אני מוצאת לנכון להזהיר אותך. אף פסיכיאטר לא יאמר לך את כל זה, כי הם פשוט לא יודעים. גם אם שמעו על כך, הם לא מבינים זאת ממקור ראשון.

אני בימים אלה בעיצומו של תהליך גמילה מהתרופה הפסיכיאטרית האחרונה שאטול בחיי. לקח לי כמעט שנה לרדת במינונים בהדרגה (רוב התרופות האלה מפסיקות להשפיע בשלב מסוים, ואז כל הזמן צריך לעלות במינון). כרגע, השיער שלי נושר בכמויות, יש לי מיגרנה כבר 3 ימים ברצף בגלל שאני לא ישנה, כואבים לי כל השרירים, אני עייפה ברמות מטורפות (כאילו שהאנדו' לא מספיק מעייף), הבטן שלי מתנהגת כאילו אכלתי 5 קילו של צדפות מקולקלות ויש לי כאבים נויירולוגים בגפיים. ייקח לי כמה חודשים לנקות את הגוף מהרעל הרפואי הזה.

בקיצור... הכוונה שלי היא לא לנסות להפחיד אותך חלילה. אני פשוט מנסה להעביר מסר שאני בחיים לא קיבלתי מאף רופא, פסיכיאטר או פסיכולוג. זה לא חייב לקרות, אבל זה יכול לקרות, וצריך להיות מודעים לזה כדי לקבל החלטה מושכלת.

היי...

שמיץ, כמה נורא... חיבוק חזק מרחוק

ממרומי גילי (ולמרות שאני יחסית "חדשה" באנדו') אני יכולה לומר בוודאות ששינויים הורמונליים בגוף משפיעים ישירות על מצב הרוח. להורמונים יש תפקיד מרכזי ומוביל בקביעת מצב הרוח שלנו, ומן הסתם יש להם השפעה מכרעת על דכאון וחרדה - והיכולת לצאת מהם.
זה אצל אשה "רגילה", שאינה סובלת מאנדומטריוזיס.
אצל מישהי שכן סובלת מזה - העניין מוכפל פי כמה וכמה...

blenkey

New member
אני מצטערת...

אני ממש מקווה שיעבור בקרוב!

תודה על השיתוף, זה בהחלט משהו שאקח בחשבון.
אני סובלת מהתקפים האלה כבר מעל לשנה, אני כבר לא יודעת מה לעשות.
בהתקף האחרון פשוט נישברתי, הרגשתי שאני לא יכולה יותר לנסות להיאבק בהם (הכאב הפיסי מתגמד לעומת הכאב הזה).

ניסיתי חלק מהדברים וחלקם נהדרים לאיזון יומיומי אבל לי זה לא מספיק חזק למנוע את אפיזודות הגהנום האלה,בעיקר שנהייתי כל כך רגישה לכל פיפס רפואי וגופני.

אולי יש לכן רעיון אם מי אפשר להיתייעץ בנוסף (ראש פתוח)? אולי למישהי יש המלצה לרופא/מטפל כזה?
הייתי מאוד רוצה לקחת גם את בן זוגי, שמאוד מאוד לוחץ עלי לקחת כדורים ובכלל מאמין לרופאים בעיניים עצומות.

שמיץ1

New member
את מתכוונת לייעוץ פסיכיאטרי נוסף?

תראי. אני לא מכירה פסיכיאטר שלא ממליץ על כדורים פסיכיאטריים. למען האמת, רק אחד מיני רבים שפגשתי הבין שאני לא אקח עוד כדורים גם אם הוא ימליץ על כך, אז הוא פשוט ויתר על התענוג והמליץ על ביופידבק במקום.

אני לגמרי מזדהה עם מה שאת מספרת על כך שנהיית רגישה לכל פיפס. אני הגעתי למצב שבכל פעם שרגלי דורכת בבית חולים או מרפאה כלשהיא, אני מקבלת פריחה אדומה וחמה.

אם תגידי לי מה כבר ניסית (ובאיזה אזור את גרה) אולי אוכל להציע משהו שונה. מדיטציה או היפנוזה רפואית נניח... זה משהו שניסית?

בהמשך

למה ששמיץ כתבה, אני יכולה להמליץ על טיפול CBT - טיפול התנהגותי קוגניטיבי. טיפול יעיל מאד לענייני דכאון וחרדות, לא מאד ארוך ונותן כלים אמיתיים להתגברות על התקפי דכאון וחרדה.
ניתן לשלב את הטיפול עם ביופידבק. לפעמים גם ביופידבק לבדו - עוזר.

שמיץ1

New member

צודקת :) שכחתי. אגב, אצל מי עשיתי טיפול CBT? מרוצה?
קיבלתי המלצה על משהיא שעובדת בשיבא, אבל טרם ביקרתי אצלה.

שמיץ היקרה,

מכון CBTישראל הוא מכון שעובד מתוך הדיסציפלינה של שיטת הטיפול הזו, הם נמצאים בפריסה ארצית, ובדרך כלל מחזיקים במטפלים מעולים.
טיפ אישי ממני: הדבר החשוב ביותר להצלחת טיפול, הוא מידת הקשר האישי הטוב עם המטפל/ת הספציפי שלך. לא מס' שנות לימודים שלו/שלה, לא סוג התעודה, לא באיזה ביה"ס למד והיכן התמחה... לא.
כל אלו לא חשובים! אם אין קשר אנושי אמפטי וחם שנוצר ביניכם/ן.
לכן, הדבר הנכון ביותר לעשות, לדעתי, זה ללכת לפגישה ראשונה - ואז להחליט.
אל תסמכי על המלצות אחרים. מה שהיה טוב לי - לא בהכרח יהיה טוב לך, ולהיפך.

בהצלחה יקירה.

מסק28

New member
כן קלונקס והוא נהדר ורק לפי הצורך

מתחילת האנדו - יש לי תמיד בתיק- זה כדור שלא חייב לקחת קבוע- אינו מזיק לכבד
למרות שהוא גם לא טבעי והוא מאוד "פופולרי" ... מה גם שכדורי הרגעה זה מה שממליצים במרפאות כאב מאחר
ויש להם פלוס מאוד גדול בהרפיית שרירים בגוף , מה שמוריד את הספאזם הקשה והנורא וגם מרגיע את הנפש בו בזמן ולא הרבה הרבה נשים יודעות את זה... אבל כן זורקים אותנו להורמונים קשים כל הזמן (מה שאני לא מוכנה לקחת וגם אסור לי אישית בגלל קרישיות יתר.... תתייעצי על הקלונקס לי זה שיפר איכות חים פלאים היום לא לוקחת אבל צמוד לי לתיק לכל מקרה של התקף חירום... בהצלחה, אגב גם וואבן עזר וכל כדור הרגעה כמעט יש אותו אפקט...

blenkey

New member
וואבן

זה מה שיש לי. הורג אותי חצי כדור, אחרי זה מתאוששת יום שלם. ההתקפים הקשים יותר מתחילים מתוך שינה, ז״א אני מתעוררת לתוך/ במהלך התקף.

האם זה עזר לך להיפטר מהתקפים בכלל? קיוויתי שאולי יש דרך להבריא מזה...

שמיץ1

New member
להבריא בעזרת כדורים - בטוח שלא

במקרה הטוב, הכדורים ממסכים את הבעיה. הם לא מרפאים ולא מעלימים את הבעיה. כל הכדורים המרגיעים הם בעלי אפקט "מפיל", כלומר את בעיקר רוצה לישון כל היום. חלק מהכדורים צריך לקחת באופן קבוע, חלק נוטלים רק בעת הצורך. אגב, וואבן מאוד מאוד מאוד ממכר בנטילה רצופה. מתרגלים אליו מהר ומאוד קשה להיפטר ממנו (ובכלל מכל הכדורים ממשפחת הבנזודיאזפינים). לקחת אותו פעם ב... זה לא נורא, אבל זה גם לא כזה יעיל לדעתי האישית.
אין פתרונות קסם.

מסק28

New member
ככה זה היה:

לפני שנה וחצי היה לי התקף נורא קשה ובלתי נשכח, רצתי לביקור רופא עם בכי עצבנית ומתוסכלת, אמרתי לרופאה שיש לי אנדומטריוזיס ואמרתי לה שאני לא מזלזלת ביכולות שלה אבל שניסיתי הכל ולא מוכנה לקחת טיפול הורמונלי...
היא אמרה לי שאנסה לסמוך עליה - (מאחר וסיפרתי לה שאני לא סומכת יותר על תרופות ורופאים ושניסיתי הכל...
רשמה לי מרשם לכדורי הרגעה ואמרה לי שזה לא כדי לפגוע חס וחלילה אלא שכדורי הרגעה גם מרגיעים את הנפש אבל יותר את ההתקף הקשה ואין לי מה להפסיד...
מאז נשבעת לך אולי זה פסיכולוגי לא יודעת להסביר... התקף כזה לא חזר ויש לי בטחון ככ גדול לדעת שיש הסבר שיש קבוצה שלמה של כדורים שלא מצויינים בפורום הזה הרבה ואני מאמינה שזה בגלל שכמו שאולי אני לקחתי את זה (כאילו אני הרגשתי דפוקה נפשית) אולי אחרות גם לא מאמינות שזה קשור גם לשרירים ומרפה.... מעבר לזה כדורי הרגעה מורידים את הורמון הסטרס "קורטיזול" שמתחרה עם הפרוגסטרון - ההורמון שעוזר נגד אנדומטריוזיזיס ככה ש blenkey - זה הכדור הראשון, ועוד משהו- אני קונה מחנות טבע חליטות של פסיפלורה טבעי בנוסף ושותה מתי שיש לי הכי טיפה סטרס זה עוזר לישון גם מרפה שרירים ומאוד מרגיעה - בכל אופן איכות חיי השתפרה פלאים... מה איתך? אשמח לשמוע ממך שוב, המשך שבוע מקסים :)!

ליה1997

New member
היי

קודם כל שמיץ אני מקווה שתעברי את זה מהר.

עכשיו תקשיבי שינויים במצבי הרוח ודיכאון וחרדה בהחלט קשורים לאנדו' ועוד רעלים לא יעזרו..מהניסיון הקטן שלי... גם בגלל שאני בת 17 אז אני בגיל לחוות את המצבים האלה ועם האנדו' זה פי חמש... בכל מקרה תנסי מדיטציה ויוגה זה באמת עוזר אפילו דמיון מודרך יעזור... ותעשי אמבטיות ארוכות זה מרגיע
בהצלחה ועצה שלי אל תקחי את זה.

PooMiKiT

New member
טיפול בחרדה

היי,
מניסיוני כמטפלת באנשים עם קשיים נפשיים.
קלונקס או כל בנזודאזפינים למינהם יכולים מאוד לסייע להתמודדות עם התקפי חרדה. החסרון: עלול לגרום להתמכרות והטיפול סימפטומטי בלבד (כלומר מרגיע בעת ההתקף עצמו). עם זאת, במידה ויש קשיי תפקוד הכדור יכול מאוד לסייע במהלך היומיום ולכן יש לו תפקיד חשוב.
קיימים טיפולים כגון cbt או מיינדפולנס שנועדו לטפל בשורש החרדה ונמצאו מאוד יעילים ולכן ממליצה על שילוב בין השניים
בהצלחה:)

PooMiKiT

New member
טיפול בחרדה

היי,
מניסיוני כמטפלת באנשים עם קשיים נפשיים.
קלונקס או כל בנזודאזפינים למינהם יכולים מאוד לסייע להתמודדות עם התקפי חרדה. החסרון: עלול לגרום להתמכרות והטיפול סימפטומטי בלבד (כלומר מרגיע בעת ההתקף עצמו). עם זאת, במידה ויש קשיי תפקוד הכדור יכול מאוד לסייע במהלך היומיום ולכן יש לו תפקיד חשוב.
קיימים טיפולים כגון cbt או מיינדפולנס שנועדו לטפל בשורש החרדה ונמצאו מאוד יעילים ולכן ממליצה על שילוב בין השניים
בהצלחה:)

יסמין259

New member
לאחר כל השרשור הזה...

אני בעצמי מוטרדת.
מישהי יודעת בנוגע לקסאנקס וויפאקס? עד כמה יכולה אנדו להיות מעורבת בחרדות?
התקף החרדה האחרון שלי היה לא מזמן וארך כשלוש וחצי שעות קשות בשיאו.
טופלתי בזמנו בטיפול משולב ויפקס+פסיכולוג ודי עשה לי טוב אבל הוחלט לנסות להפסיק אחרי כשנה ללא התקפים וכחצי שנה אחרי ההפסקה, החרדות החלו לחזור.

שמיץ1

New member
כמו כל מחלה

אין לי ספק שאנדו' משפיע על רמת החרדה. על אחת כמה וכמה כשיש הרבה חוסר ודאות / מודעות, והרבה סבל פיזי ונפשי. אני מניחה שגם ההורמונים והטיפולים ההורמונליים משחקים תפקיד.

קסאנקס לא ניסיתי על עצמי אחרי שראיתי בן משפחה שלי נגמל ממנו. וויפאקס רשמו לי, ניסיתי, לא עשה לי טוב. זה לא כל כך משנה.

אני מציעה לך לנסות לטפל בחרדה מהשורש במקום לטשטש את התסמינים עם כדורים. אני לא איזה גאון שהעלים את החרדה בעצמי ועכשיו מטיף לאחרים, אבל אני חושבת שזה שווה נסיון לאור הנזק העצום שיכולים לגרום כל הכדורים האלה. שמעתי דברים טובים על CBT, Mindfulness והיפנוזה רפואית. ניסיתי בנתיים רק את האחרון, וכרגע מנסה את השני ברשימה.

גם החרדה עצמה מזיקה לגוף, כך שאם באמת ניסיתי הכל ושום דבר לא עוזר, אז אולי תוכלי לקחת כדור שניתן ליטול בזמן התקף ולא בנטילה רצופה. לטעמי, זה גרוע פחות מאשר להתמכר לזה יום יום.

למעלה