בנות ואתאיזם

בנות ואתאיזם

תגידו, למה פה יש כ"כ הרבה נשים ובפורום אתאיזם אני גלמודית? בואו, מבטיחה שיותר מעניין שם. ושאלה שמאוד-מאוד מסקרנת אותי.. הסיבות שהחלטתם לצאת בשאלה. איך זה קרה? פתאום/בהדרגה, תוכן הדת/רציונליות מחוץ לה/חוסר קיום הוכחות לאל ..וכו..מקווה שלא נדחפתי..אשמח לכל תגובה.

rigoletto111

New member
שלום לך../images/Emo70.gif

תראי, לרובנו יצאו מהאף הויכוחים על "האם יש אלוהים?" ולכן פורום אתיאיזם לא מאד מעניין אותנו. רבים מאיתנו, בתוכם אני, גילו באיזה שלב שאין כל הוכחה או ראייה סבירה לקיום האל ולנכונות הבלעדית של הדת הדתית-לאומית או החב"דית וכן הלאה... וחוץ מזה, אם בפורום אתיאיזם אין בנות, למה להכנס לשם? מצטער, אבל אני פשוט לא מאמין בזה...

אם כבר לפורום חופש

בחודשים האחרונים כולם עברו לשם. בפורום אתאיזם נותרו רק מושון וחבר מרעיו.

uri80

New member
תרבות הדיון של פורום אתאיזם לא

ממש מתאימה לכאן. זה פורום ליוצאים בשאלה, לא למחב"תים ובני מינם. הסגנון הזה של "הפרכתי אותך" ו"אני הפרכתי אותך" עם קישורים הזויים שאף אחד לא טורח בעצם לקרוא, לא מעניינים כאן. כותבים כאן יוצאים בשאלה, חילונים ודתיים ללא בעיה. על שאלות ענייניות מקבלים תשובות ענייניות. אנשים שמציפים את הפורום ללא חשבון וללא התיחסות לתגובות שנותנים להם (לרוב מחב"תים שבדיוק גילו את האור הגנוז ובאו להראות לנו אותו) לרוב יחסמו אחר זמן קצר. בקשר לשאלות שלך - בהדרגה, לאחר שהשתכנעתי שאין הוכחות לקיומו של אל ולנכונות הדת היהודית בפרט.

Moon rise girl

New member
בואי את לפה...../images/Emo214.gif

אפילו שיחדתי אותך בסוכריה, יש לי שיטות פיתוי מתוחכמות. לגבי פורום אתאיזם בקשר אליי: קיומו או אי קיומו של אלוהים לא מטריד אותי, מבחינתי אין הוכחה לכך שאלוהים קיים או לחילופין לכך שהוא לא קיים, וגם אם תהיה ביום מן הימים הוכחה חותכת לאחד מהכיוונים - לא תהיה בכך שום השפעה על מהלך חיי - לכן זה לא רלוונטי. אי לכך ובהתאם לזאת, אני אישית לא נכנסתי מעולם לפורום אתאיזם. אולי אם מישהו אי פעם יפתח פורום אגנוסטיציזם או לחילופין פורום אפאתיציזם - אני אקפוץ לביקור.

כי אתאיזם זה דת בפני עצמה.

ורוב רובם של היוצאים בשאלה מנסים (ובצדק) לפרוק עולה של דת, ולא לפתח קשר ואמונה בדת האתאיזם. בכלל ,ההתעסקות האין סופית עם השאלה יש אלוהים אם אין? פשוט לא תגיע לפתרון במילניום הקרוב, אז למה לא לנצל את הזמן הנותר לנו לחיות, במציאת אהבה, השכלה, קריירה...או סתם לטייל בעולם? למרות זאת אינני פוסל דיון בנושא.

Moon rise girl

New member
לא אנטי שומדבר...

אני גם לא אנטי-תאיזם, אגב. פשוט מאוד אני, בהבדל מאתאיסטים ותאיסטים, לא מאמינה. אתאיסט מאמין בזה שאין אלוהים (בדיוק כמו שתאיסט מאמין בזה שיש אחד כזה), ואני פשוט לא מאמינה לא בקיומו של אלוהים ולא באי קיומו, השאלה הזאת פשוט הפסיקה להטריד אותי ואין מבחינתי טעם להמשיך ולהתעסק בה כי היא לא נוגעת בי או בחיי. (גם אם יוכח מעבר לכל ספק שאחת מהגישות נכונה). ואת באמת מוזמנת להישאר, אגב.

מתלבט13

New member
למה יצאנו בשאלה?

רשימה מסודרת של סיבות שונות נמצאת בויקיפדיה - רשימת סיבות בגדול, רבים הרגישו שלא מתאים להם אורח החיים הדתי, ומעדיפים חיים חילוניים והתרבות החילונית אחרים סבלו במערכת הדתית, ובמובן מסוים ברחו משם. לאן? לעולם החילוני. אחרים חדלו להאמין, כשחדלו להאמין, הדרך אל החילוניות היתה די טבעית. ברוב המקרים מדובר בתהלים ארוך, אישי רגשי, מתיש מייגע ולא קל. זה לעבור מכוכב אחד לכוכב אחר. יש טוענים שזה יותר גרוע מהגירה ויש שטוענים שמהגרים יותר מסכנים. אני תומך בזכות היוצב"ש (יוצאים בשאלה) למסכנות עליונה. את מוזמנת לרחם.

נורא מעניין אותי

בדיוק הקטע הזה שבו הם "חדלו להאמין"...בתוך חבר'ה סגורה כמו חרדים נניח שזה כל מה שאתה חי ונושם.

מתלבט13

New member
קורה

אתה נפתח לעולם אתה שואל שאלות. אתה שומע שיש כאלה שלא מאמינים ואגב, האמונה היא לא כל מה שאתה חי ונושם. אלא זו הדעה השלטת. ואנשים יכולים לשמוע דעות אחרותץ תלוי בהרבה גורמים אבל זה קורה. רוב האנשים או שלא שואלים את השאלות ברצינות או שמשתכנעים בסוף שהדת בכל זאת אמת. אגב, הקטע של להשתכנע שהדת לא אמת, כולל להטיל ספק שהרבה הנחות יסוד חשיבתיות. אתה צריך לערער לא רק על נקודה אחת, כי המערכת החשיבתית שמלמדים אותך כוללת הרבה פרטים שמחזקים את השיכנוע באמונה. אתה צריך לפקפק בהרבה הנחות יסוד חשיבתיות. יש מה להאריך בזה (הקטע של הנחות יסוד וכו') אבל כעת אני מתעצל

אתה יכול לתאר

את התחושות ברגעי הפקפוק האלה??? יהווה יודע למה זה כה מעניין אותי... אני בטח מציקה

יהיו מי שיאמרו

שמקור ההבדל הוא בחינוך המגדרי שמושרש בנו - גברים רציונלים נשים אמוציונליות.‏

מתלבט13

New member
למה להפיל הכל על החינוך המיגדרי?

זה פיתרון קל למי שרוצה להניח שחוץ ממתחת לתחתונים, אזור הזקן והציצים, הכל אותו הדבר. והרי רואים הבדלים? בשביל זה יש את התרבות, שהיא אם כל תופעה שלא נוח לנו איתה. עושה רושם שהרבה ממה שקורה בעולם שייך לנטיות המולדות שלנו. הבדלים בין נשים לגברים אינם בהכרח תוצר של תרבות. הם כנראה גם תוצאה של הבדלים מולדים. זה סותר לדת הפמיניזם. אבל למי שמוכן לחשוב בלי דעות קדומות. אין סיבה להניח שההבדל בין נשים לגברים הוא רק תרבותי.

Le Fay

New member
בלי דעות קדומות - גם אין סיבה להניח

שיש הבדל מולד מעבר לגן אחד, תצורה של אברי רביה וכמה גדלים ממוצעים. היית מת להיות קרוב יותר לאיינשטיין ממאדאם קירי, אה?

מתלבט13

New member
אנחנו לא חולקים את אותן דעות קדומות

לך יש דעה קדומה שאין הבדל לאחרים יש דעה קדומה שיש הבדל. אני יודע שבמציאות יש הבדלים, ויש להבדלים שתי סיבות, תרבות וגנטיקה. כמובן שאפשר להתחיל שוב להתווכח על כל פרטי ההוכחות לכאן ולכאן. בקיצור, את משתכנעת מדברים מסוימים שאין הבדלים. אני משתכנע ממקורות אחרים שיש הבדלים. פייר אנפ? אגב, ההבדלים הפיזיים הם טיפה יותר משוליים. ובקשר למה הייתי מת להיות, גם לך יש אינטרסים רגשיים בנושא.

למעלה