תרשי לי להתערב שוב../images/Emo26.gif
אני חושבת שאת קצת לא מבינה את המשמעות של 2 הפעולות: קולונוסקופיה זה: "קולונוסקופיה (באנגלית: Colonoscopy) היא בדיקה רפואית ממשפחת הבדיקות האנדוסקופיות, שבה נבדקת מערכת העיכול התחתונה (ובפרט המעי הגס) באמצעות צינור פלסטי גמיש שבקצהו מצלמת וידאו זעירה, ואשר מכיל סיב אופטי לצורך תאורה המוחדר דרך פי הטבעת. באמצעות בדיקה זו ניתן לראות את הדופן הפנימית של המעי הגס ולהגיע אף עד לתוספתן ולאיליאום הטרמינלי." ראי קישור http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%94 לעומת זה לפרוסקופיה זה ניתוח לכל דבר. "הניתוח הלפרוסקופי מתבצע בהרדמה מלאה .בתחילתו מורכב עירוי ועם תחילת הניתוח מוחדר צנתר ( קטטר) לשלפוחית השתן , שיוצא בדרך כלל עם סיום הניתוח.במהלך הניתוח נעשים 3-4 חתכים קטנים בבטן .האחד בטבור והשניים - שלושה האחרים בשיפולי הבטן .הניתוח מתבצע דרך חתכים אלו קראי על זה בלינק הבא: http://www.nashim.sheba.co.il/102/412.htm את חייבת להבין שבשניהם לא מקלים ראש ולא בוחרים אחד על פני השני. זה בערך כמו לבחור עקירת שיני בינה על סתימה רגילה. אין קשר בין 2 הדברים. על מנת לברר אם יש לך אנדו במעיים או יותר נכון האם יש מעורבות של המעיים, עושים קולונוסקופיה ושוב אני אומרת בהמשך לשרשור הקודם שלך שכתבתי לך לא לעשות את הקולונוסקופיה אצל כל גסטר אלא הכי כדאי אצל ד"ר מרק באר גבל שמתמחה בזה ומבין באנדומטריוזיס אחרת את יכולה לגרום לגוף נזק. אצל בנות לא מעטות יש בעיות במעיים ולא תמיד עושים את הקולונוסקופיה. זה הליך לא נעים (לא הכי נורא) אבל חבל לעשות אותו אם אין צורך ואם כבר עושים, לעשות אצל רופא שמבין באמת באנדומטריוזיס. אני מתנצלת אם אני קשה ואולי בוטה קצת אבל מרתיח אותי שנשים נכנסות להליגים כאלו בלי לדעת מה עומד בפניהם ואחר כך מגיעות עם נזקים לתקן את מה שהיה יכול להימנע. אם יש לך אנדו, צריך לטפל בז על כל המשמעויות של המחלה ולא לרוץ סתם ללפרוסקופיה במקום קולונוסקופיה בלי להבין מה אומר כל הליך. לפרוסקופיה זה נ י ת ו ח לכל דבר עם כל המשעויות הנלוות אליו, עם הרדמה מלאה, התאוששות והחלמה אחרי נניתוח וכמו כל ניתוח תמיד יש סיבוכים אפשריים. מציעה לך לקרוא על זה קצת יותר ולהתייעץ עוד יותר. דרך אגב, אני מאלו שהלכו ישר על ניתוח בתל השומר מהשיקולים האישיים שלי להחזיר לעצמי קודם כל את איכת החיים אבל רק כאנקדוטה, כמה ימים לפני הניתוח התגלה שיש לי אבנים בכיס מרה ובנוסף ללפרוסקופיה לנקות את מוקדי האנדו, צריך גם לכרות את הכיס מרה. נכון, לא אסון גדול אבל אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם ד"ר סוריאנו לא היה כל כך זהיר ויסודי איתי כי היה צריך להזמין כירורג מיוחד להצטרף לניתוח. בקיצור, לא להקל ראש ולחקור לעומק ולדעת בפני מה עומדים בכל אחת מהאופציות...