בנות, בעיה.

Shame in you

New member
בנות, בעיה.

כתבתי כבר שהרופא נתן לי קולונסקופיה. הבעיה, אני לא מסוגלת לעשות את הבדיקה הזאת. פשוט לא יכולה להביא את עצמי למצב של לקבוע תור ולעשות אותה. האם יש בדיקה אחרת שניתן לעשות במקום? אני יודעת שזה נשמע טיפשי כי אם זה קיים אצלי חייבים לטפל בזה אבל אני פשוט לא מסוגלת...

נעמי 17

New member
מה עם סמים?

את יודעת יש כאלה חוקיים, שהרופא בכבודו ובעצמו מזריק לך לוריד. את יכולה לדרוש ולהתעקש על בדיקה בהרדמה מלאה. הם בטח ינסו להניא אותך מזה אבל אם תהיי תקיפה/ בוככיה או שלא תסכימי בשום דרך אחרת לא תהיה להם ברירה . חשוב לסכם הכל מראש. אם את צריכה סמים כבר בשלב הזמנת התור, את זה אני לא יכולה לספק לך פרט להמלצה על רסקיו, או על רגיעון.....

Shame in you

New member
האמת שכבר בשלב החוקן

אני לא רואה את עצמי מחזיקה מעמד. אני ממש פוחדת מהחוקן הזה גם.

נעמי 17

New member
אספר לך סיפור

פעם לפני הרבה שנים בעודי עוברת טיפולי IVF רשם לי הרופא ואליום.כחלק מהפרוטוקול שאלתי למה? הוא ענה "לשעת הצורך". חשבתי שזה מיועד לשלב השאיבה כמו בניתוח שנותנים ואליום בלילה ואחד בבוקר. הלכתי לבית המרקחת לרכוש את כל כבודת הזריקות המזרקים והמחטים הגשתי את ערמת המרשמים וקיבלתי את שביקשתי. בדקתי בשקית הניר של הואליום והיה שם כדור אחד בודד. נחה דעתי, הבנתי כי ההשערה שלי נכונה. עברתי את כל הטיפול, קיבלתי הנחיות לבוא בצום, הגעתי למחלקה, נתנו לי חלוק ונעליים. שאלתי את האחות מתי לקחת את הואליום?? היא התחילה מתגלגלת מצחוק. אני נבוכה ולא מבינה מה קורה ולא מצליחה להבין למה היא והרופא שהיה בחדר מאוד מאוד משועשעים. שאלתי שוב, הפעם את הרופא מתי לקחת את הואליום? הוא עונה עוד לא לקחת? כנראה שלא תצטרכי. שוב השאירו אותי נבוכה..... אבל גם קצת מעוצבנת. ביקשתי לראות את מנהל המחלקה לפני השאיבה. מכוון שהיה מלאך בלבן מצא שניה לעבור ולשאול אם יש בעיה. סיפרתי לו. הוא ליטף לי את הראש וענה: רשמתי לך את הכדור כדי שיהיה לך בשעת הצורך, בזמן הזריקות, בזמן לחץ כי ציינת לפני שאת מאוד מאוד עצבנית עם ההורמונים, אני שמח לדעת שהתמודדת עם זה בעצמך, כנראה שלא היה צורך. חבל שלא אמרו את זה לבעלי לשעבר שהטיפול הזה הצליח לחסל סופית כל חלקה טובה בנישואין שלנו. רמת הדציבלים בביתנו הגיעה לרמות מטורפות באותם שבועות עד שהשכנים שני רחובות משם שאלו אותו אם הכל בסדר ואם אפשר לעזור. אם היו מסבירים לי "ששעת צורך" היא לא מקרה חרום דווקא אלא גם כשעצבניים אולי הייתי מבקשת אפילו יותר מאחד. אז אולי שתפי את הרופא המטפל שלך בחרדות שלך ויתכן שיתן לך משהוא קל להרגעה, כמובן " לשעת צורך" בלבד...

היי

לא מבינה למה הוא נתן לך לבצע קולונוסקופיה? האם התלוננת על בעיות הקשורות למעי? עד כמה שזכור לי עדיין לא הובחנת, נכון? האם היית בתה"ש כבר? מבינה אותך, גם אני לא מוכנה לעשות את הבדיקה הזאת למרות שאני בהחלט סובלת מבעיות במעי.

Shame in you

New member
באמת עדיין לא אובחנתי

פשוט בתיאור הבעיה שלי (שכללו כמה תסמינים) היו גם תסמינים שמעידים על מעורבות מעיים. אבל אולי אני אלך אליו שוב ואשנכע אותו לעשות לי לפרוסקופיה במקום. למרות שאין לי מושג מה יותר גרוע.

אם כך

לפני לפרוסקופיה הוא רוצה לבדוק אם יש או אין מעורבות מעיים. מי זה הגניקולוג שלך? למה את לא קובעת תור למרפאה בתה"ש?

galim29

New member
תרשי לי להתערב שוב../images/Emo26.gif

אני חושבת שאת קצת לא מבינה את המשמעות של 2 הפעולות: קולונוסקופיה זה: "קולונוסקופיה (באנגלית: Colonoscopy) היא בדיקה רפואית ממשפחת הבדיקות האנדוסקופיות, שבה נבדקת מערכת העיכול התחתונה (ובפרט המעי הגס) באמצעות צינור פלסטי גמיש שבקצהו מצלמת וידאו זעירה, ואשר מכיל סיב אופטי לצורך תאורה המוחדר דרך פי הטבעת. באמצעות בדיקה זו ניתן לראות את הדופן הפנימית של המעי הגס ולהגיע אף עד לתוספתן ולאיליאום הטרמינלי." ראי קישור http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%94 לעומת זה לפרוסקופיה זה ניתוח לכל דבר. "הניתוח הלפרוסקופי מתבצע בהרדמה מלאה .בתחילתו מורכב עירוי ועם תחילת הניתוח מוחדר צנתר ( קטטר) לשלפוחית השתן , שיוצא בדרך כלל עם סיום הניתוח.במהלך הניתוח נעשים 3-4 חתכים קטנים בבטן .האחד בטבור והשניים - שלושה האחרים בשיפולי הבטן .הניתוח מתבצע דרך חתכים אלו קראי על זה בלינק הבא: http://www.nashim.sheba.co.il/102/412.htm את חייבת להבין שבשניהם לא מקלים ראש ולא בוחרים אחד על פני השני. זה בערך כמו לבחור עקירת שיני בינה על סתימה רגילה. אין קשר בין 2 הדברים. על מנת לברר אם יש לך אנדו במעיים או יותר נכון האם יש מעורבות של המעיים, עושים קולונוסקופיה ושוב אני אומרת בהמשך לשרשור הקודם שלך שכתבתי לך לא לעשות את הקולונוסקופיה אצל כל גסטר אלא הכי כדאי אצל ד"ר מרק באר גבל שמתמחה בזה ומבין באנדומטריוזיס אחרת את יכולה לגרום לגוף נזק. אצל בנות לא מעטות יש בעיות במעיים ולא תמיד עושים את הקולונוסקופיה. זה הליך לא נעים (לא הכי נורא) אבל חבל לעשות אותו אם אין צורך ואם כבר עושים, לעשות אצל רופא שמבין באמת באנדומטריוזיס. אני מתנצלת אם אני קשה ואולי בוטה קצת אבל מרתיח אותי שנשים נכנסות להליגים כאלו בלי לדעת מה עומד בפניהם ואחר כך מגיעות עם נזקים לתקן את מה שהיה יכול להימנע. אם יש לך אנדו, צריך לטפל בז על כל המשמעויות של המחלה ולא לרוץ סתם ללפרוסקופיה במקום קולונוסקופיה בלי להבין מה אומר כל הליך. לפרוסקופיה זה נ י ת ו ח לכל דבר עם כל המשעויות הנלוות אליו, עם הרדמה מלאה, התאוששות והחלמה אחרי נניתוח וכמו כל ניתוח תמיד יש סיבוכים אפשריים. מציעה לך לקרוא על זה קצת יותר ולהתייעץ עוד יותר. דרך אגב, אני מאלו שהלכו ישר על ניתוח בתל השומר מהשיקולים האישיים שלי להחזיר לעצמי קודם כל את איכת החיים אבל רק כאנקדוטה, כמה ימים לפני הניתוח התגלה שיש לי אבנים בכיס מרה ובנוסף ללפרוסקופיה לנקות את מוקדי האנדו, צריך גם לכרות את הכיס מרה. נכון, לא אסון גדול אבל אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם ד"ר סוריאנו לא היה כל כך זהיר ויסודי איתי כי היה צריך להזמין כירורג מיוחד להצטרף לניתוח. בקיצור, לא להקל ראש ולחקור לעומק ולדעת בפני מה עומדים בכל אחת מהאופציות...

Shame in you

New member
את צודקת.

אני יודעת שאני צריכה לעשות את הקולונסקופיה, אבל פשוט לא מצליחה לעשות את זה. תודה רבה על המידע והכל!

זואילי

New member
הי לך

קיבלת תשובה סופר מצויינת מגלים, ובהמשך גם למה שנעמי כתבה לך - את הקולונוסקופיה עושים בכל מקרה
עם טישטוש. כשאת מגיעה מקבל אותך הרופא, וכבר בחדר הבדיקה את מקבלת הרדמה קלה. וכשאת בהתאוששות - הכל מאחורייך. את לא אמורה להרגיש את מהלך הבדיקה. אבל עצם זה שאת מדברת על חוקן - אינני יודעת מי רופאך והיכן את עומדת לעבור את הבדיקה, אבל נראה לי שאת לא מספיק מבינה את החשיבות ללכת לרופא שחזרנו והמלצנו לך עליו - ד"ר בארגבל. לנו - כל אלה שעשו קולונו' - נתנו חומר משלשל לשתות - סופודקס. וזה מגעיל, אבל זה לא חוקן. אז גם פה - אין טעם להילחץ מחוקן כשהוא ממש לא נחוץ בשלב זה! הפחד שלך ברור לגמרי, אבל חלק מההתמודדות עם הפחד הוא להבין מה את הולכת לעבור. וזה מצויין שאת מתייעצת ומשתפת - אבל קחי כל תשובה שלנו וכל שם וכל מושג ותחקרי אותם לעומק. המון המון

לא עברתי קולונסקופיה...אבל כן לקחתי חוקן...

(בשביל US פריאנלי) אז לא יודעת לגבי הבדיקה הנ"ל אבל לגבי החוקן, גם אני נבהלתי מאוד ממנו, אבל עברתי אותו בשלום. וגם אני בדעה כמו כולן, רק אצל ד"ר מרק בר גבל, כי הוא פשוט
אמיתי... בבדיקה אצלי היה עדין מאוד.

שלום חברה ../images/Emo140.gif

אני שתיתי גם סופודקס גם חומר מגעיל אחר שבאה בקנקן של 2 ליטר וגם עשיתי חוקן כמה פעמים. בפעם הראשונה עשיתי לחינם כי התור שלי לא היה לרופא הנכון
אל תפחדי כ"כ לא מהחוקן ולא מהמשלשלים. זה בקטנה... וחוץ מזה ה מאוד בריא לנקות את המעיים מדי פעם. יש כל מיני אנשים שנוסעים לנופשים מיוחדים כדי לעשות חוקנים של קפה ולשתות מיצי פרות. והקולונוסקופיה הייתה ממש חוויה "נעימה" יחסית לאולטרסאונד הרקטלי. בUS הרקטלי כל הזמן חשבתי על הבדיחה עם העז: משפחה של 10 נפשות חיות בחדר. אב המשפחה הולך לרבי ושואל אותו מה לעשות כי הצפיפות היא בלתי נסבלת. הרב ממליץ לו להכניס עז הביתה. אחרי שבוע מגיע אב המשפחה מיואש לגמרי לרב. הרב מורה לו להוציא את העז. אחרי שבוע אב המשפחה מגיע לרב כולו מלא אושר - כמה נחמד ומרווח עכשיו בבית....

למעלה