בנות אני צריכה את עזרתכן

kisses

New member
בנות אני צריכה את עזרתכן../images/Emo53.gif../images/Emo53.gif

עכשיו אני יודעת שזה לא פורום מתכונים אבל זה גם אחד מהדברים שאנו נעסוק פה בפורום עכשיו מחר מגיעים אלי האורחים הראשונים שלי בן דודי ואשתו שמגיעים משוויץ לסוף שבוע. אני צריכה מתכונים לארוחת שישי עכשיו זה צריך להיות בגדר ההגיון פה אני לא אוכלת בשר בקר ככה שיש רק עוף או הודו המון תודות לכן שלכן ליאת
 

הילית*

New member
זו יכולה להיות ארוחת פסטות

לזניה או כל פסטה עם רוטב מיוחד. אשמח לתת לך מתכונים אם תגידי מה הכיוון או בכיוון בשרי- לטגן ירקות - בצל, קצת שום, רצועות פלפל וגמבה, קצת אננס, וכרוב אח"כ להוסיף חתיכות חזה עוף שהושרו כחצי שעה ביין לבן, מוסיפים קצת סויה ומתבלים אפשר להגיש עם אורז או פסטה אפשר גם לעשות תפוא בתנור עם בטטות- מקלפים וחותכים לפרוסות ומוסיפים גם פרוסות בצל, רוזמרין, שמן זית, מלח ופלפל. מכניסים לתנור ויוצא משהו... בהצלחה ...
 

תמרה*

New member
חזה עוף ברוטב בוטנים - סאטה

יש מתכון מדהים וקל ממש להכנה בספר הבישול הסיני של אהרוני אם תרצי אוכל לתת לך פרטים הכנתי שהמשפחה של ירון היו אצלינו בארוחת ערב וזה קצר תשואות. ביחד עם אורז לבן פשוט זה ממש מעולה. ליד זה הייתי מוסיפה ירק מבושל וסלט ירון ואני לאחרונה אוהבים מאוד רוטב לסלט הכולל דבש, שום וחומץ בן יין (יש לי מתכון מדויק) שהולך מעולה עם כל סלט ירוק, או עם סלט תרד (והוא מהספר "בישולה" ובו מתובל שם סלט של תרד, תותים ותפוחי עץ מיובשים - קצת נועז אבל מעולה)
 

תמרה*

New member
אני אתחבר מהבית בערב ואתן

מה את רוצה, את המתכון לעוף או לסלט ולרוטב?
 

תמרה*

New member
בבישולה הסלט נקרא סלט הפתעות

והוא נמצא בתחילת הספר. התלהבנו מאוד מהסלט, אבל בגלל שתרד ותפוחי עץ מיובשים זה לא דבר שזמין אצלינו בבית בד"כ החלטנו לנסות את הרוטב עם סלט ירוק ויצא פיצוץ (יש עכשיו לקנות בכל סופר כמעט תערובת עלים ירוקים הכוללים רוקט וכד´ ועם זה יוצא סלט פיצוץ בשתי דקות)
 

תמרה*

New member
לבקשתך

הכמות במתכון ל- 250 גרם חזה עוף שזה ממש מעט. אני עושה עם שתי חבילות חזה עוף מושטחות של שניצלים, שזה בערך 600 גרם. חותכים 250 גרם חזה עוף לקוביות(בערך 2*2). מערבבים בקערה 1 כף קורנפלור, 1 כף ברנדי וכך רוטב סויה. משרים את העוף בערך חצי שעה. מטגנים בצל קטן חתוך לקוביות עם שן שום כתושה בשתי כפות שמן. מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהם הופכות ללבנות. מערבבים בקערה: 3 כפות חמאת בוטנים (אני משתמשים בסקיפי כחול, שיש בו כבר חתיכות בוטנים וזה חוסך הוספת בוטנים קצוצים בסוף) 2 כפות קוקוס טחון 1 כף רוטב סויה 1 כף יין לבן יבש 4 כפות מרק צח מלח ופלפל לפי טעם. מוסיפים את הרוטב למחבת, מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל בוטנים קצוצים. אנחנו אוהבים קצת חריך לכן בשלב האחרון אני מוסיפה למחבת כמה כפיות של ריבת צ´ילי של אוליביה, זה מוסיף לרוטב טעם חריף מתוק. בתיאבון
 

shelycat

New member
ליאתי הנה התצעה קלה...

את יכולה להכין עוף ממולא בפירות יבשים (הכנה בקלי קלות ויוצא מצוין-מניסיון) ולהגיש את זה עם אורז בצימוקים. את יכולה גם להכין עוף מעוטר בתפוחי אדמה ויקרות (ואז יש לך גם את התוספות יחד עם העוף). או אפילו עוף ממולא באורז יש לי גם מתכון לעוף ממולא בקוסקוס. כמובן אפשר להכין גם (שוב קלי קלות-מתכון לעצלנים) עוף בלימון או עוף בתפוזים. אם את מעונינת יש לי מתכון לעוף בשיני שום תפוחי אדמה ויין לבן. ובעצם יש לי המון מתכונים לעוף (כמו שאת יודעת עמית אוהב עוף). בנוסף לארגן סלט ירוק גדול וטעים (חסות מיובשות היטב או כרוב סיני, אולי בצל אדום, ופלחי עגבניות ורוטב ויניגרט פשוט או אפילו רק מעט לימון מלח ופלפל ) לסיום את יכולה להכין תפוחי עץ אפויים או אגסים ביין. בכל אופן את יודעת שאת רק צריכה לבקש ואני אשלח לך את המתכונים.
 

shelycat

New member
התצעה=הצעה=הצעות

ליאת את גם יכולה להכין תבשיל כלשהו עם עוף (למשל תבשיל עוף עם תפוחי אדמה וגזר או פירות יבשים). הייתרון בתשיל הוא שזורקים יחד הכל לסיר (גם את התוספות) ואחרי כמה שעות אוכלים וזהו, זה בעצם בישול לעצלנים.
 
האמת אבל שאני חושבת על זה ....

זה ממש עצוב. יש לי פשוט ידים שמאליות בכל הקשור להכנת אוכל
 

שמופית

New member
אני דווקא מתרצת את זה בעובדה

שהמטבח שלנו נורא קטן ואין לי משטח גדול של שיש לעבוד עליו. אני כל הזמן אומרת שכשיהיה לי מטבח כמו שצריך (עם תנור אפיה וכאלה), אני בטח אבשל. אני אעדכן אותך מה יהיה התירוץ שלי אחרי שיהיה לי מטבח
 
למעלה