בנות, אני מיואשת

incognito1980

New member
בנות, אני מיואשת

שלום בנות, אני קוראת סמויה בפורום, און אנד אוף, כמו שאומרים. בחורה צעירה, שנות העשרים המאוחרות, כבר כמה שנים סובלת מכאבי בטן. לפני מספר שנים עשיתי לפרסקופיה, אך היא לא העלתה דבר. לא עשו לי ביופסיה בזמנו, ואיני בטוחה שהאבחנה הייתה מדויקת. בכל מקרה, הרופא ייעץ לי על דיכוי הורמונלי, דהיינו נטילת גלולות באופן רצוף, כמה חודשים בכל פעם. זה הקל על הכאבים, ב"ה, אך לאחרונה חלה אצלי החמרה. ז"א, אני עדיין על גלולות, אך התחלתי לסבול מכאבי בטן די תכופים המלווים בכאבי ראש. זאת ועוד, יש לי רושם שהכאבים קשורים גם במערכת העיכול, כי לעיתים אני מרגישה כאבים אחרי האוכל. אני מיואשת מאד, ואין לי מושג מה לעשות. איני נשואה, עדיין אין לי ילדים, ואיני צופה כאלה בקרוב. התפקוד היומיומי של נפגע, אני שוקלת לעזוב את הלימודים, אין לי מושג ממה ואיך אני אחיה, איזו עבודה אני יכולה להחזיק עם הכאבים האלה. רציתי לדעת כמה דברים, מניסיון שלכן - האם ידוע לכן על מקרים שלא ראו אנדו' בלפרסקופיה, אך הוא עדיין היה שם? האם יש דרך לטפל במקרים כאלה, כשאין אנדו' נראה לעין שניתן לצרוב בלייזר וכיו"ב? האם ניתוחים/טיפולים שעשיתן עזרו לכן בשיפור רמת החיים, בהעלמת הכאבים? האם כריתת רחם עוזרת? האם מישהי שקלה/עשתה? האם מישהי ניסתה טיפולים משלימים, מאיזה סוג? האם עזר? הבנתי שמומלץ לפגוש את ד"ר סוריאנו? האם, לדעתכן, הוא יוכל לעזור לי במשהו, אם כבר הייתי בלפרסקופיה ולא גילו כלום? מה הוא יעשה? מה הוא יבדוק? אם אני הולכת אליו לתל השומר, ואני במכבי, איך משיגים התחייבות לתשלום על הבדיקה, ואם אין לי התחייבות - אני יכולה לפגוש אותו דרך המרפאה בתשלום כלשהו? איך זה עובד? אני אשמח לכל תובנה. ברור לי שכולכן סובלות, ואני לא היחידה, אבל אני ממש ממש מיואשת מהחיים שלי בצל הכאבים, אין לי מושג איך להמשיך מכאן, איך אני אצליח לתפקד באופן סביר. אני מוכנה לעשות הכל כדי לתפקד רגיל, כדי לא לסבול, אבל אין לי מושג מהיכן להתחיל כעת. מיואשת מהרופאים, ממערכת הבריאות, מכך שמזלזלים ולא מגלים אצלי כלום. אנא, כל עצה תתקבל בברכה.

שלום לך../images/Emo140.gif

מי ניתח אותך בפעם הקודמת? יכול להיות שהמנתח שניתח אותך לא ידע לזהות את האנדו'. מאיפה להתחיל? תרימי מחר טלפון למרפאת האנדו' בתה"ש ותקבעי תור. טופס 17 את יכולה לקבל מרופא המשפחה או מרופא הנשים, אם את לא מצליחה להשיג טופס 17 את יכולה להגיע למרפאה ולשלם 98 ש"ח (אם אני זוכרת נכון) או לשלם סכום יותר גבוה (נדמה לי 170 ש"ח) ואז יש לך אפשרות להביא טופס 17 במשך 3 חודשים. לגבי סוגי טיפולים יש את הגלולות ברצף ויש כמובן את זריקות הדיכוי לוקרין או דקאפפטיל, אשר אצל מרביתנו עוזרות בהעלמת הכאבים ובשיפור איכול החיים אבל אסור לקחת אותם יותר מחצי שנה. תרגישי טוב

sheronher

New member
היי

מחזקת את דבריה של מייקי.. אנחנו כאן לתמוך, מוזמנת להצטרף אלינו... מבינות את הסבל שלך :) תחזיקי מעמד ולכי למרפאה ותפגשי עם אחד מהרופאים שם. בהצלחה תעדכני מה קורה איתך.. שבוע מקסים לכולם

תחושה מוכרת ../images/Emo24.gif

יש מנתחים שלא יודעים לזהות אנדו' יכול להיות שנותחת ע"י אחד כזה. הסרת איברי הרביה לא עוזרת לגמרי ויעידו על כך רבקה34 וליהי (תעשי חיפוש עם שמותיהן ותקראי) טיפולים משלימים יכולים לתמוך בדיכוי הקונבנציונלי. (רפלקסולוגיה,דיקור סיני,הילינג) כדאי להיפגש עם סורי, נשמע שעד היום לא קיבלת/נותחת ע"י מומחה. מרפאת הבית שלך אמורה לתת לך טופס 17 למרפאת נשים בתה"ש שם נמצאת מרפאת האנדו. פני לשם לקבלת יעוץ

incognito1980

New member
תודה על התמיכה, ועוד כמה -

גלולות ברצף - כמה זמן אתן לוקחות כל פעם, האם יש הגבלה כלשהי מבחינה רפואית או מבחינת הסיוע של השיטה לאנדו', עד כמה שידוע לכן? למה אסור לקחת זריקות דיכוי ליותר מחצי שנה? והאם אחרי חצי שנה צריכים לעשות הפסקה לזמן כלשהו או שמקבלין וסת ואז ניתן לקחת זריקות שוב? האם מישהי ניסתה נומפאתיה או נוטרופאתיה וזה עזר?

תשובות

יש כאלו שלוקחות גלולות ברצף ועושות הפסקה ויש כאלו שלוקחות ללא הפסקה כלל, תלוי כמובן מה הרופא ממליץ. כמובן שכשאת לא עושה הפסקות לווסת אז הסיכוי שהאנדו יחמיר קטן, כי כידוע הווסת מלבה את האנדו. אני אישית לקחתי גלולות ללא הפסקה כלל. זריקות אסור יותר מחצי שנה בין השאר כי הן גורמות לירידה בצפיפות העצם. אין לי מושג האם הפסקה בין הזריקות לא פוגעת. אני אישית קיבלתי זריקות במשך 9 חודשים בגלל המצב, אבל במקביל עשיתי בדיקת צפיפות העצם והבדיקה יצאה תקינה (כי אצל
הזריקה לא פוגעת בצפיפות
לפעמים יש יתרונות
). ואחרי 9 חודשים קיבלתי שוב זריקה לקראת ניתוח שני.

שלום לך

צעירה מידי מכדי להתייאש כל כך מהר... קיבלת תשובות...וכמו שנאמר תפני לתה"ש מרפאת אנדו' סוריאנו בהחלט יכול לעזור לך..... במכבי לא צריכה להיות בעייה לקבל התחייבות אני הוצאתי ט. 17 היום להיום....היום הייתי במרפאה וקיבלתי ט.17 ללא שום בעייה....דרך משרדי הקופה. שיהיה בהצלחה ותפני לסוריאנו.

למעלה