בנות אנא תגובתכן....

נסיכה ג

New member
בנות אנא תגובתכן....

כשאני יושבת להכין שעורי בית עם שני ילדי במקביל המהומה רבה, הם מתגרים האחד בשני, מצחקקים, מנסים למשוך את תשומת לבי (עם מי אני אשב יותר...) בקיצור , מה אגיד ומה אומר? כאם חד הורית וADHD בעצמי תארו לעצמכם מה הולך.... אתמול הודעתי להם רשמית כי אין ביקור סבתא אם לא מכינים שעורי בית ולא סתם אלא את כל המטלות ואכן כך היה, אבל מה? אני נ ג מ ר ת י !!!!!!!!!!!!!!! נעשתי עצבנית והראש כאב, בקיצור אני מותשת בכל יום מחדש בגלל שעורי בית. יש לכם רעיון, מה עושים??? הרעיון של לשבת עם כל אחד בנפרד מאוד קשה לביצוע מכיוון שאני עובדת ולא יכולה לבצע את המטלות שמוטלות עלי מתוקף היותי אמא בשעות הבוקר, יוצא כך שהכל מתנקז לשעות אחה"צ. חשבתי לבקש מבית הספר שידאג, לבכור לפחות, חונך מפרוייקט פרח, אני חושבת שזה יכול להקל עלי לפחות פעמיים בשבוע. בקיצור אני קורסת הצילו!!!! אנא עצתכן... ותודה מראש!!!

גם אני הייתי מבקשת עזרה מבית הספר,

או שוקלת לקחת תלמידת תיכון שתעזור להם בשיעורים לפחות פעמיים שלוש בשבוע, אולי עצם היותך חד הורית מאוד תעזור לך בעניין הזה, אכן כמעט בלתי אפשרי לרקוד על כל כך הרבה חתונות

חונך מ"פרח " רעיון מצויין אבל

בינתיים תבדקו אילו מטלות כל אחד יכול לבצע עצמאית כדי שבאותו זמן תתפני לזה שזקוק לך ודבר נוסף לדאוג שלכל אחד תהייה הפינה שלו ולא באותו שולחן. תכיני דף התנהגות , כל עשר דק' מדבקה או פרצוף מחייך למי שעבד יפה ומי שצובר הכי הרבה פרצופים במהלך השבוע או אחרי כמה ימים מקבל הפתעה הפתעה יכולה להיות גם משהו קטן שלא דורש השקעה כספית גדולה אפילו תעודה כמו אני ילד בשבוע של אמא ולתלות שכל מי שנכנס הבייתה רואה.מקווה שהבנת את הרעיון, בהצלחה!!

נסיכה ג

New member
תודה על הרעיונות

הקלות מהמורות כבר יש, למרות, שהילד מאוד חכם ותחרותי וחשוב לו להצליח, בחשבון למשל כמעט ואין לו הקלות מכיוון שהוא תלמיד מצטיין. לגבי שאר התגבות... שווה לנסות. מכל מלמדי השכלתי. ושוב תודה!

הנה לך כאן,

קישור למדור בספרית הפורום העוסק בסוגיית ש"ב. מקווה כי גם כאן, תמצאי מנת טיפים בנושא

I am ADiDi

New member
אולי כדאי לבקש הקלות מהמורה?

הדבר הראשון שהמורה אמרה לי אחרי שאמרתי לה שאנחנו יושבים על שיעורי ביית (בכיתה ג') 3 שעות ביום (יש לילדה גם בעיות שפה אז שיעורים בתורה ובלשון לוקחים לנו ממש ש ע ו ת ) זה שמגיע לה הקלות ושילד לא אמור לשבת כ"כ הרבה שעות ביום על שיעורי ביית כי לא משיגים כך כלום חוץ מאנטי לביה"ס. אם הילדים יקבלו פחות שיעורי ביית אז תהיה לך הזדמנות כן לשבת עם כל אחד בנפרד לזמן קצר יותר, וכולם ירוויחו מזה. הילדים גם יהנו מתשומת לב אישית ואולי ישמחו אפילו להכין את השיעורים?!... (הילדה שלי מאד אוהבת שיעורים כי היא יודעת שאני איתה ואח שלה לא יכול להפריע לנו)

zivadina

New member
הייתי קוראת לזה התאמות

ומדריכה את המורה שבמקרים כאלה עדיף להוריד את הכמות מבלי להוריד את המגוון. למשל, אם יש 20 שאלות על פרק מסוים, שהיא תנפה חצי מן הכמות, ותתן לילד 10 שאלות שיגעו בכל הנושאים החשובים. זוהי עזרה מוכרת מאוד לילדים עם קשיי למידה בכל תחום, כאשר המטרה היא לאפשר חזרה על החומר מבלי להתיש ולערער את הבטחון של הילד ביכולותיו.

למעלה