בנושא eeg

בנושא eeg

שלום רב החברה שלי ואני שמחים מאוד על שיתופה של הדוקטור בפורום. חיכינו הרבה זמן לכך. שאלותי-("דני") 1. בבדיקת EEG שעשיתי לאחרונה נראו הסימנים הברורים האופייניים לאפילפסיה, הקווים מתחילים להשתגע. בכל זאת, מאז שאני שנוטל טגרטול באופן עקבי הצלחתי לעבור עוד מעט שנה בלי התקף (טפו טפו). מה אפשר להבין מכך- א. מתי תופעה של רישום אפילפטי אופייני יכולה להתפתח להתקף ומה גורם לכך שלא יתפתח? ב מדוע הטגרטול לא מסלק את הסימנים האפילפטיים. אני נוטל את הטגרטול כבר 12 שנה . לא תמיד הייתי עקבי בלקיחתו. סתם הזנחה וחוסר אחריות. היו מספר התקפים ברווחים של כחצי שנה. באופן כללי אני באמת בסדר. מאז שאני מקפיד - אין בעיות. 2. הנוירולוג אליו פנינו יעץ לשקול החלפת תרופה לדפלפט, שהיא גם תמנע את התופעות שציינתי לעיל.הוא הזהיר אותנו שהטגרטול עלול דווקא לעודד התפרצות התקף מאותם סממנים אפילפטיים אופיניים. אני חושש מהמעבר לתרופה הזאת הן משום תופעות הלוואי והן משום שנוח לי להמשיך עם התרופה הקיימת. איך אחליט? בתודה דני ודפני

דפני אלון המקורית

שלום, דני ודפני אנו מטפלים בחולה ולא בתרשים EEG. כאשר אין התקפים אפילפטים במשך תקופה ארוכה זה סימן שהחולה מאוזן ומקבל טיפול המתאים.שוקלים הפסקה הדרגתית של תרופה כאשר שנתיים אין התקפים וכול הבדיקות תקינות. במידה שבדיקת EEG מראה פעילות אפילפטית יש סיכוי גבוהה שהתקפים ימשיכו והחולה זקוק בטיפול שמעלה את סף של הפעילות אפילפטית ונותן אפשרות להיות חיים רגילים לחלוטין. חשוב מאוד להקפיד על לקיחת תרופה בצורה מסודרת. כול טוב.

למעלה