בנושא 101 והפרויקט...

paradan

New member
בנושא 101 והפרויקט...

העברתי השבוע השתלמות "נאמני החייאה" של מד"א לצוות של מרפאת שיניים (סייעות ורופאים) וגננות מכמה גנים ונזדעזתי! אפילו הם, אשר כולם עברו לפחות פעם אחת השתלמות דומה, חלקם אנשי רפואה בכלל, עדיין לא יודעים שמד"א זה 101... מה יהיה?! הצעתי לגננות שילמדו את הילדים מה זה 101... אגב, לפני ההרצאה עברתי על כמה תכנים של AHA, ושם מצויין בפירוש שחלק מהדברים צריכים "להזיז מלמטה ולא מלמעלה", כלומר אם האזרחים לא יידרשו ויתעקשו, המחוקק והרשויות לא יספקו! אז סתם לדוגמה כשהסברתי להם על הAED אמרתי להם שאם לא יידרשו גם לא יהיה (בארה"ב הם כבר נמצאים בקניונים, משרדי ממשלה וכו´ שלא לדבר על מרפאות בקהילה...). זאת בעיה במדינה שלנו שאחרי המון אירועים אנשים חוזרים לשגרה מהר מאוד - אם לא נהרגו או נפצעו כמה מאות וברור לכולם שיש לאירוע השלכות על כולם (אני מתכוון לאולמי וורסאי) אנשים פשוט ממשיכים הלאה. אז סתם לדוגמה, האירוע שסיפרנו עליו שהיה אצלנו בקרית גת, בו ילד פצוע קשה הובא לתחנה והיא היתה סגורה, נשכח שבוע אחרי הכתבה השערורייתית שהיתה בעיתונות (כולל העיתונות הלאומית). אז אולי במקרה זה האנשים פשוט לא עושים את הקישור הנכון לגבי ההשפעה האפשרית של האירוע עליהם בעתיד (קישור שבנושא של וורסאי ותקרות פל-קל נעשה ממש מהר). מה שבמילים אחרות אפשר להגיד שפשוט לא מוכנים ללמוד ולהסיק משגיאות של אחרים. רק כשיקרה להם יבינו! חוץ מהנ"ל בתכנים של AHA מוזכר גם הנושא של מניעה. החזון לעתיד בכלל של מערכות EMS הוא שהן יקחו חלק פעיל גם בנושא זה. כפי שמכבי אש לא מתעסקים רק עם כיבוי השריפות אלא גם במניעתם מלכתחילה (יענו בדיקות בטיחות בקניונים, מפעלים וכד´), כך גם שרותי רפואת החירום צריכים לציין בהדרכות שלהם לקהילה לא רק איך לטפל אחרי, אלא גם איך למנוע (בין אם זה לזהות כבר בשלבים מוקדמים התקף לב ובין אם זה להרחיק חומרי ניקוי מהישג ידם של ילדים ובין אם זה לקבע רהיטים וחפצים כבדים למקומם - ותיזכרו בעיניין זה במקרים של הטלוויזיות שנופלות על ילדים שהיו לאחרונה...). חבריה, לכל אחת ואחד ממכם היכולת להשפיע ולשנות דברים! אל תסמכו על אחרים, תסמכו על עצמכם (או "אם אין אני לי, מי לי"...)! אז בנימה אופטימית זאת נסיים, תהיו בריאים ותשמרו על עצמכם (ועלינו...), שלכם, דני

paradan

New member
והנה אך אתמול

ילדה בת שנתיים שטבעה בבריכת דגים בעומק 50ס"מ במושב ניצלה ע"י בן משפחה שביצע בה החייאה (כנראה לא בדיוק ABC אבל בכל זאת, עובדה). הנה לכם דוגמה לכל הנושאים בצויינו - בטיחות, מניעה, ידע מציל חיים, יעילות... איזה סיכוי יש למחוסר הכרה (ללא נשימה) שאמבולנס רגיל מגיע אליו אחרי 10דקות?! ותחשבו על זה...

למעלה