בנושא עיר תחתית:

מרקש7

New member
בנושא עיר תחתית:

ציטוט מהעתון לני חמישה ימים: "לפני כמה שנים נסגרה חנות הספרים העברית האחרונה בעיר התחתית. זו הייתה חנות ספרים ותיקה ברחוב העצמאות, של רשת סטימצקי, והיא נסגרה מחוסר רווחיות. היום כשעברתי ברחוב העצמאות, ראיתי ברחוב העצמאות 82, לא רחוק מהמקום של החנות ההיא, שלט חדש: "בוקספר - ספרים חדשים ומשומשים". בפנים, בחלל החנות המסויד, סודרו הספרים על מדפים לקראת פתיחת החנות.
"בוקספר" פעלה עד כה בעיקר כאתר אינטרנט לספרים משומשים, ומחסן הספרים שלה היה בשכונת הדר. אגב, אתר זה התייחד בשירות ללקוחות: הם שלחו את הספרים לקונה, ורק לאחר שהספרים התקבלו, הועברה בקשה לתשלום. גישה יוצאת דופן של אמון בלקוחות. אז עכשיו נפתחת חנות גדולה של "בוקספר" ברחוב העצמאות, קרוב לכניסה לנמל - מן הסתם יהיו שם ספרים בעברית ובשפות אחרות, למקומיים ולתיירים, וזה מאוד משמח. בתקווה שזו סנונית נוספת המבשרת את התעוררות האזור."

שרונהה

New member
זו בהחלט הודעה משמחת

וכל הכבוד לבוקספר

kdr

New member
אכן האזור מתעורר

כל העיר התחתית בפרט וחיפה בכלל ב"מסע התעוררות".
לאורך רח' הנמל נפתחו עסקים במקום מחסנים נטושים.
כל התחתית קיבלה מתיחת פנים בשנים האחרונות.
לגבי סטימצקי, ראיתי שמשפצים, לא ידעתי שהחנות תפעל בתחום הספרים.
יבורכו היזמים.
במקום סטימצקי, הייתי הופך את החנות לחצי מוזיאון, שיידעו שזו הייתה (אני חושב) חנות ספרים מהראשונות לפחות בחיפה.
את מה שאני יודע על הנהלת סטימצקי וההתנהלות הגסה שלהם אחסוך כאן.

הקמפוסים ודאי יביאו תלמידים רבים, השאלה האם יש עדיין מקום לספרי נייר בעידן האלקטרוני.

מרקש7

New member
תודה, בנושא סטימצקי:

לסטמיצקי היו שלוש תקופות: תקופת האב,תקופת הבן ערי ותקופת מרקסטון רוח הקודש!
החנות היתה בין הראשונות בארץ. בתקופת ערי סטימצקי הם חיפשו אנשים שאכן מבינים משהו בספרים ולפעמים הוצרכו לענות על שאלות. בתקופת מרקסטון-הנוכחית רצוי עובדים שלא יודעים כלום בספרים! כנ"ל לגבי צומת. הם צריכים לדעת רק מבצעים מבצעים מבצעים
בעניין מוזיאון: אם היה עדיין סטימצקי של אז -אז היה כדאי

haifaboy

New member
את החנות של סטימצקי אני מכיר

אני "פירנסץי" אותה הרבה מאוג שנים כשעבדתי בחברת חשמל בבניין הסנה הסמוך . החנות הזאת נסגרה כבר מזמן מזן ( טוב אני כבר לא באזור איזה 10 שנים חחח .. )

kdr

New member
מי ש"העזו" להתחרות בסטימצקי

הייתה חנות קטנה בשם "הדר" ברח' הרצל, מול מה שהייתה חנות "חפצי בה" וכיום אחד מסניפי בנק דיסקונט.
את כל החוברות לקורס טכנאי אלקטרוניקה בקורספונדנציה (פעם קראו לזה כך, "לימוד בהתכתבות" היה ארוך כנראה, היום זו ה"אוניברסיטה הפתוחה") הישגתי רק אצלם.
הם גם עשו מנוי שנתי והחוברות היו ממתינות לי בקופה.
סטימצקי לא היו מספיק מפותחים באותה תקופה.

למעלה