בנושא טרויה

קשכפית

New member
בנושא טרויה

גם אני ראיתי את הסרט ובא לי לדעת יותר. יש לי את הספר "מיתולוגיה יוונית" שאותו קראתי מספר פעמים וכן יש בו את האליאדה שמספרת את הסיפור של איך התחילה מלחמת טרויה ועד סופה. הסיפור לא תואם את הסרט על כל פרטיו. למשל כתוב שהמלחמה ארכה 9 שנים ובסרט זה לא נראה הגיוני נראה כאילו מדובר באיזה שבועיים... או חודש. בכל אופן האם מישהוא כאן יודע מה האגדה ומה המציאות. האם כל מה שמסופר באליאדה למשל זה פרי דמיונו הפורה של הומרוס, או שיש אלמנטים מן ההיסטוריה כמו הדמויות למשל, האם היה קיים אדם בשם אכילס? המיתולוגיה פשוט כל כך מבלבלת, המון סיפורים על האלים וכל דמות היא בת של איזה אל או אלה כמו למשל אכילס שמסופר כי הוא בן של אלה וגם כל ארוע מייחסים לפעילות האלים, ניצחון זה בגלל שאל כזה או אחר רצה שזה יקרה וכן תבוסה וכדומה. בקיצור מי יודע מתוך כל האגדות אם היו האנשים שהיו (אכילס, אגממנון, אודיסאוס ועוד...)

double O S

New member
המלחמה כן ארכה 9 שנים../images/Emo96.gif

פשוט בסרט עשו את זה שבועיים...

Y. Welis

New member
רוב האיליאדה היא אגדה

אבל יש בה גרעין של אמת. בסוף המאה ה-19 גילה חוקר גרמני בשם שליימאן את שרידי טרויה בתל בחוף הטורקי של הים האגאי, ומצא שם כמה אוצרות מרשימים - עיטורים ותכשיטים בלתי רגילים. אח"כ הסתבר שהוא לא גילה את טרויה של האיליאדה, אלא את העיר שקדמה לה, אבל מכל מקום נראה שאכן היה מצור על טרויה בערך 1000 שנה לפני הספירה. כמובן שלא ידוע אם האנשים שהוזכרו בסיפור היו שם.

מלחמת טרויא

היי, ומצטער על התגובה הטיפ-טיפה מאוחרת. לגבי מלחמת טרויא, כיום רוב החוקרים מסכימים שאכן התחוללה מלחמה בערך בשנת 1200 לפנה"ס, בסוף התקופה המיקאנית, ותחילתה של תקופה המכונה "הפלישה הדורית". (דורים= שבטים המאוחדים תחת מניג לוחמני למטרות מלחמה בעיקר, ושתרבותם היתה נמוכה מאוד מזו של המיקאנים). מחקרים ארכיאולוגים שנערכו בשכבות אחרות בטרויא, גילו מעבר לכל ספק שהעיר נחרבה במתקפה צבאית. טרויא של שלימאן היא טרויא המוקדמת כ-400 שנים לטרויא מן האיליאדה, כלומר טרויא משנת 1600 לפנה"ס. הערת אגב לגבי התעתיק העברי לשם טרויא: היות והאלפא במילה TROIA היא ארוכה, מעתיקים אותה כ-א' ולא כ-ה', שמשמשת לציון הברה קצרה. אבל היות וזו מילה שמקורה לא עברי, לא כל חוקי הדקדוק חלים עליה, לכן אפשר לכתוב טרויה. כמו למשל בתעתיקים של שמות רומים כגון סולא, קליגולא, אגריקולא (Sulla, Caligula, Agricola), שבכולם האות A בהברה האחרונה היא ארוכה...

קשכפית

New member
תודה על התגובה

מאוד מסקרן אותי בכל זאת מה מהסיפור היה ומה לא אם הייתה מלחמה בין טרויה ליוון אם היא ארכה תשע/עשר שנים אם הגיבורים המסופרים אכן היו אם האירועים שמסופרים אכן היו הסקרנות שהרגה את החתול....
אני יודעת שאין לזה תשובות אבל מסקרן לא??

למעלה