בנושא חיסונים

פנינצה

New member
יש גם הפתעות

אני לדוג' לפני שנכנסתי להריון בדקתי האם אני מחוסנת לאדמת והסתבר שכן. במהלך ההריון כנראה שרופאת הנשים שכחה שכבר נבדקתי ובבדיקת הדם הראשונה היא בקשה לבדוק אם אני מחוסנת והחיסון היה גבולי- התברר שזה שכיח שהחיסון פוחת בהריון- אולי אצל מי שהתחסן ממש מזמן. בכל אופן התחסנתי שוב לאחר שילדתי

jesenia

New member
לא חושבת שהבנתי, ובכ"ז

נשים בהריון יכולות להדבק מכל ילד שחולה במחלה, ולכן מחסנים את כולם כדי שהן לא תדבקנה, לא כדי שבעתיד הבנות לא תחלנה במחלה. חיסוניות זה לא דבר שמוקנה בלעדית ע"י חיסונים, יעידו ע"כ מנות הדחף והרענון שצריך לעשות במשך השנים, ולכן גם אם חוסנת בילדותך לאדמת, זה לא מגן עליך בפני אדמת. יש הרבה מקרים שגם שנה אחרי החיסון רמת הנוגדנים בגוף פשוט לא מספיקה - חברה שלי מתחסנת אחרי כל הריון...

גל 400

New member
צודקת במאה אחוז לא כדאי לחסן בכלל

אני לא הסכמתי יחסנו את ביתי בבית הספר

גל 400

New member
בנוגע לחיסונים

אני באופן אישי חיכיתי עד גיל שנה כדי שהילד יתחזק ורק אח"כ התחלנו וגם לא את כל החיסונים באופן גורף. אם הילד בבית ולא נמצא במשפחתון (מה שנראה לי שקורה בגיל זה) אז לדדעתי את לא צריכה לחשוש אך זו בחירה והחלטה שלך בלבד

tookmy

New member
כנ"ל- חיכיתי עד גיל 11 חודשים

לחיסון הראשון ואז התחלתי לתת מופרד וסלקטיבי.

אני התלבטתי המון כשיהב נולד

היה ברור לי שהפטיטיס B אני לא נותנת מיד עם הלידה, כי לא מצאתי סיבה הגיונית לתת כל כך מוקדם. אבל לא ידעתי מה לעשות הלאה. התייעצתי, קראתי כל מה שיכולתי והגעתי למסקנה הפשוטה שאין לי מספיק ידע כדי להחליט לא לחסן (מה גם שזה נראה לי לחלוטין לא נכון לעשות). המסקנה היחידה שהגעתי אליה היתה שלא חייבים להיצמד ללוח החיסונים של טיפת חלב (והראיה הטובה ביותר לכך היא העובדה שבמקום שבו אני גרה כיום, מועדי החיסונים שונים) ולכן דחיתי חיסונים, פיצלתי אבל בסופו של דבר נתתי את כולם. כך היה גם עם אדר, ולמרות שכאן לא מחסנים כנוהל שגרתי כנגד הפטיטיס A אני החלטתי לחסן, מאחר שהיתה כאן התפרצות של המחלה לא מזמן באחד מגני הילדים.

e l i z e

New member
לאחר בדיקה מעמיקה שלי בנושא

החלטתי שאת החיסונים לצהבת B וA, אני אתןואתחיל לאחר גיל שנה. אולי אתן מחומשת אחת לאחר גיל שנה וחצי- בגיל הזה מספיקה מנה אחת כדי להתחסן מפני ד.קרום המוח (למרות שיש גם וירוסים שגורמים לד.קרום המוח שנגדם אין חיסון). את הMMR, לא נותנת, אדאג שתתחסן בגיל ההתבגרות לאדמת ואיידע אותה על בדיקת הנוגדנים לפני שהיא תרצה להרות. לגבי פוליו, אני בודקת אפשרות להשיג חיסון הומיאופתי. כמובן שבדקתי את כל ההשלכות ואני יודעת מהם הסיבוכים של כל מחלה. אני גם יודעת מהם הסיכונים בכל חיסון. עשיתי תועלת מול נזק ואלו ההחלטות שקיבלתי.

ofcohen

New member
אוי ואבוי לך

אני אחות במחלקת ילדים , את יודעת כמה הפטיטיס b מסתובב ? אם את מוכנה לקחת את הסיכון ,תקחי , אני ממליצה לך בחום לעשות את כל החיסונים ולא לוותר אפילו לא על אחד , כולנו עברנו חיסונים וכולנו יצאנו בסדר , אני רק מקווה שלא תבכי אח"כ , אני ממליצה גם על חיסון נגד אבעבועות , תבואי אליי למחלקת ילדים ותראי את נפגעי הילדים שלא עברו חיסונים .זה מכעיס אותי אנשים כמוך , את צריכה יותר לפחד אם לא תתני .

למעלה