בנושא חיסונים

בנושא חיסונים

בוקר טוב וברכות לפורום החדש. הנסיך הקטן בן חודשיים והגיע שלב החיסונים.מצד אחד אני חוששת בטרוף לאחר המאמרים שקראתי ומצד שני חוששת מהמחלות. אציין שאת האפטיטים B לא עשינו. אני ממש בהתלבטות ואשמח לשמוע דעות ומנסיונכם.

גלי ר

New member
הי פריסיליה

גם אני התלבטתי בנושא חיסונים צרפתי כאן את הטבלה שהכנתי עם כל החיסונים המלצות משרד הבריאות, המלצות מי שמזהירים מנושא החיסונים וכל הסיכונים של המחלות עצמן. התינוק שלי היום בן שנה וארבע חודשים. לפני שבוע עשינו לו חיסון ראשון - חיסון פוליו. תוך שלוש שעות מרגע החיסון הוא קיבל חום גבוה וכל השבוע היה לו חום של 39.5 - 40.5. שיעבור לכם בהצלחה הרבה בריאות גלי

תודה על הטבלה ועוד שאלות

האם ניתן לפצל את החיסונים ? כלומר חלק מהמחומש לדוגמה ובקשר לשעלת- הבנתי שהמחלה מסוכנת עד גיל חצי שנה ושהחיסון בעייתי ביותר. מהטבלה הבנתי ששינו את הרכב החיסון, ידוע לך על ההבדל והאם אכן פחות בעייתי? וכל הכבוד על הטבלה המושקעת

גלי ר

New member
קצת תשובות

את המחומשת ניתן לפצל למשלולשת ושתי נפרדות. שעלת - באמת בעייתי החיסון. האם התינוק ילך לגן בגיל 3 חודשים? אם נשאר בבית יכול להיות שכדאי לתת פחות חיסונים. השבוע שלתינוק שלי היה חום כל כך גבוה אחרי החיסון ממש שמחתי שחיכיתי עם זה ולא נתתי לו בשנה הראשונה לחיים. אני פשוט רואה איך ההתמודדות עם החיסון דורשת ממנו המון "משאבי מערכת" ואלו משאבים שדרושים לו לבניית מערכת החיסון הכללית שלו. לגבי השאלה הספציפית - נסי לראות באתר חסון - האתר של אלו שמתנגדים לחיסונים. אני לקחתי את הדברים שלהם בערבון מוגבל. יש מחקרי שמראים שבארצות שבהם קמו תנועות של מתנגדי חיסונים, אז אחרי 5-10 שנים מחלות שנעלמו פתאום חזרו כמעט כמגפה, ואצלנו בארץ התנועה הזו התחילה באמת לפני 5-10 שנים כך שהגענו לשלב שצריך להזהר. בקיצור צריך לחשוב על כל חיסון בנפרד ולשקול את הסיכונים. בהצלחה גלי

עוד קצת פרטים

את המשולשת גם ניתן לפצל. דיפטריה + טטנוס, פוליו, ושעלת. וחוץ מזה מצרפת קובץ נוסף עם המלצות נוספות.

Benjamin Turner

New member
כמה שהפסקה האחרונה נכונה...

אדם שבוחר שלא לחפש עבודה ולחיות על דמי אבטלה לרוב מגונה ע"י החברה. איך זה שאדם שבוחר שלא לחסן את ילדיו ולסמוך על חסינות העדר מקבל כזו לגיטימציה? בושה וחרפה. אין בעיה, תפסיקו לחסן. יותר עבודה בשבילי ובשביל שכמותי בעתיד.

ofcohen

New member
אניאחות באיכילוב ויש עכשיו "מכה" של

שעלת , ורוב הילדים שהגיעו היו תינוקות מאוד קטנים , תמשיכו לא לחסן ,ואז נראה כמה משאבים יקח ממך אשפוז ממושך כשהתינוק שלך לא יכול לנשום מרוב שיעולים .

ayala26

New member
הפטיטיס B לא עשינו

בהולנד מחסנים נגד הפטיטיס B רק אם האם נשאית או שאחד ההורים מוצאו במדינה שבה המחלה נפוצה (כי אנשים נוסעים לבקר בארץ מולדתם..): ישראל אינה נחשבת מדינה בה המחלה נפוצה מספיק בשביל לחסן.. לכן לא עשינו. את המחומשת עשינו ובגלל שהוא הולך גם למעון אני בעד לחסן נגד מחלות שהן מסוכנות מאוד לתינוקות אך אני מתלבטת בקשר לחיסון אדמת כי בגיל 14 שבועות מחסנים נגד אדמת את כולם ולא רק בנות והרי זו מחלה שלא מסכנת ילדים בכלל אז לא מובן לי למה הבן שלי צריך להתחסן. אני עוד מתכוונת לברר את זה.

פריסליה יקירה

אני הכנתי לעצמי יומן חיסונים לבד, ראיתי מתי בטיפת חלב רוצים לעשות את החיסון קראתי על החיסונים ועשיתי לעצמי את הלו"ז לגבי החיסונים. למשל לי היה חושב שלפני שהם הולכים למסגרת (גן) הם יקבלו טטנוס עד אז זה לא עניין אותי. עוד דוגמא - טלטל (השבוע בת שלוש) עדיין לא מחוסנת ב MMR. מציעה לך ליצור קשר עם "טיפה מהטבע" ברעננה - הם עוזרים גם טלפונית, ותראי איך את בונה לעצמך ולפישפש טבלת חיסונים. (אם את רוצה את החוברת "כל מה שרצית לדעת על חיסונים ולא העזת לשאול של ד"ר חיים רוזנטל אני יכולה לשלוח לך). נשיקות.

jesenia

New member
מחסנים את כולם כהגנה לנשים בהריון

שאינן מחוסנות. המחלה איננה מסוכנת לילדים, אין לה סיבוכים משמעותיים והכי הכי כדאי לחלות בה, ואז מחוסנים לכל החיים (שמעתי ממישהי שזה לא נכון, אבל זו עובדה מקובלת שמחלה מקנה חיסוניות לכל החיים).

ayala26

New member
אבל האם לא מספיק לחסן רק את הבנות?

האם זו לא הגנה מספיקה לנשים בהריון? (או יותר נכון לומר - לעוברים שלהן הרי הבן שלי לא יהיה מעולם אשה בהריון אז למה רוצים לחסן אותו? האם זה לא לא-הכרחי?

כי יותר קל לחסן באופן גורף

בדעיוק אותו דבר עם "חזרת" המחלה לא מסוכנת לבנות, היא מסוכנת רק לבנים. ועדיין כולנו מחוסנים. (טוב לא כולנו...)

Benjamin Turner

New member
זה לא כי יותר קל (להפך, יותר זול

ופשוט שלא לחסן, במיוחד כשהקריטריון הנו מין), אלא כי יש כאן ענין של חסינות העדר (שאתם, הלא מחסנים, למעשה מתעלקים עליה ולכן צריכים לשמוח מאוד שהיא קיימת) ו50% אינם מספיקים לשם כך.

ושוב -

בואי ניקח לדוגמא אדמת. אדמת מסוכנת רק לנשים בהריון. אז או קי מחסנים את כל הבנות מגיל צעיר כדי שלא יקרה מצב שאישה תהיה חולה באדמת כאשר היא בהריון. עכשיו תסבירי לי למה בני בן ה 4 צריך לקבל את החיסון? ואני מאוד אוהבת משפטים מפוצצים עם הרבה רוח.

Benjamin Turner

New member
כי אחת המטרות של ארגון הבריאות

העולמי הא להעלים כליל את המחלות נגדן יש חיסון, אחת אחת, וזה לא יקרה אם 50% מהאוכלוסיה לא תהיה מחוסנת. עכשיו סתם אזרוק נתונים שאני לא ממש מבינה בהם, לצורך המחשה: נניח שיעילות החיסון הנה 95%. נניח גם ש95% מהאוכלוסיה הנשית מחוסנת (הרי לעולם לא מגיעים ל100%). נשים אלה שבפועל אינן מחוסנות נהנות מחיסוניות העדר המגנה עליהן, שלא תתקיים במידה ולא יחוסנו גם הזכרים. מעבר לכך, ובהמשך למה שכתבתי קודם, במצב כזה הנגיף יוותר באוכלוסיה, ורק ימתין להזדמנות. עדיף לחסן את כולם, ולצרף את כמה שיותר מהמחלות הללו לאבעבועות השחורות, כדי שבעתיד כלל לא נצטרך לחסן את האוכלוסיה נגדן. המטרה הנוכחית, אגב, הנה הפוליו.

tookmy

New member
זו לא הסיבה

הסיבה שמחסנים בנים היא שיש נשים בהריון שעלולות להידבק מילדים- בנים או בנות ולכן מחסנים בנים. כדי שנשים זרות בהריון , שאינן מחוסנות (נניח עולות חדשות, או מי שהחיסון שלה לא בתוקף או לא חלתה/חוסנה) לא תידבק מבנך.

ayala26

New member
ברור שזו הסיבה

אבל כמו שנשים רצות עם שני הפסים או אפילו לפני למאה אלף בדיקות גנטיות - מה היא כבר בדיקת דם נוספת שבודקת שהחיסון בתוקף.. לדעתי אף רצוי שנשים בהריון לא יסמכו על ההנחה שכל הילדים באיזור מחוסנים... אני לא נגד חיסונים, אבל אני גם לא בעד חיסונים גורפים. אני עוד צריכה לברר על הסיכונים בחיסון - כדי לראות אם התועלת עולה.

את צודקת. אחד הדברים שמאוד הרגיזו

אותי במתן החיסון נגד אדמת היה שהסיבה היא כדי להוריד אחריות ממי שרוצה להרות. מי שחושבת שהיא מספיק אחראית בשביל להיות אמא, צריכה להבין שהאחריות מתחילה עוד בשלב המקדים שבו בודקים האם הגוף מחוסן. אבל כמו שאמרה אמא של עופרי וטל, קל יותר לחסן את הילדים מאשר לחנך את הציבור

למעלה