בנושא הפגיעות..
שני שלום
קראתי את הדיון האחרון שלכם ונראה לי כי יש כאן מעט אי הבנה. מדובר בסך הכל בסוג אנשים שונה. וכמו שידוע לך - כל אחד מביא איתו את החוויות שלו, העבר והילדות, זכרונות מארועים נעימים יותר ונעימים פחות. סך הכל, ממה שאני הבנתי הוא שאת אדם יותר רגיש ממנו. זה לא עושה אותו אדם פחות טוב או יותר טוב. סך הכל עם ראיית עולם שונה משלך שנובעת מעבר שונה משלך
משהו בעבר שלך הפך אותך לאדם יותר "ער" לסביבה שלו, יותר רגיש ואיכפתי. תכונה זו אמנם מבורכת אך לא כולם ניחנים בה. זה לא עושה את אותם אנשים לפחות טובים. גם אם לפעמים זה נראה כך - אך כאן מגיעה השאלה - מדוע את לא מוכנה "לקבל" סוג כזה של אנשים. כי הרי אנשים הם-הם המראות שלנו וכי באמצעות אנשים נוכל לדעת ולהכיר את עצמנו מעט יותר טוב במסע המפרך. ולא לאהוב תכונה מסויימת אצל אחר, משמעו שאנו עדיין לא מקבלים את אותה תכונה בעצמנו. אני מסכימה עם "אין-שם" בכך שכל אדם אחראי לעצמו והבחירה בין להפגע או לא - היא של ה"נפגע" עצמו בלבד. השאיפה שלנו כבני אנוש (אלו המחפשים לדעת) הינה להגיע להכרה כי אנשים אין ולו מעט יכולת לפגוע בנו וכי כל ה"חיצים" שנראים לנו שנשלחים לעברנו - כלל לא קיימים.... אני יודעת שראית את ה´מטריקס´... כשניו שאל את מורפיוס אם הוא יוכל להתחמק מכדורים, מורפיוס ענה לו: "כשתגיע לשם תבין - שאין לך בעצם ממה להתחמק כלל..." להסכים עם אדם המרגיש פגוע ולצדד בו - דהיינו לחזק את טעותו בכך שהוא אכן יכול להפגע מדברים שאנשים אחרים מכוונים כלפיו - בעוד שכל מה שהם עושים בעצם - הם מכוונים את דיבריהם לעצמם מבלי מודע - באמצעות הסביבה שלהם. מקווה שהבאתי קצת
וגם אם לא אז לפחות מנה גדושה של
, אני.
שני שלום