בנושא החול

ל-נוקי נכון, אבל- לחול רגיל פשוט אני מוסיפה אבקה נגד ריח או סודה לשתיה. למרבה המזל יש לי חתול שגם ככה אצלו אין כמעט ריח, אני לא יודעת איך זה, כי הפרשות חתולים הם מה זה מ... לגבי האבק , נכון אולם חול מתגבש מתפזר עוד יותר ואחר כך אני רואה אותו בכל הבית.

אצלי, אם זה לא גובה של 10 ס"מ,

פיצי בוחש ובוחש לאחר העשיה ולא מפסיק...

אני לא בעד חול מתגבש לא הסתדררתי עם זה, מסריח תמיד כי הוא תמיד רטוב למעלה , צריך לנקות אותו יותר מפעם ביום לדעתי, הוא נגמר מהר מאוד. לחשוב שהחתול צריך כל הזמן לדרוך על השתן שלו. אני משתמשת בחול פשוט מהסופר, זול ויעיל. למעלה יבש, את המוצקים הגסים שהוא קובר בחול, אני מסננת יום יום ופעם בשבוע בקיץ ( שבוע וחצי בחורף) אני מחליפה. בגלל שיש בו הרבה שאוהבים חול מתגבש, התפתיתי לקנות עוד פעם ועוד פעם ולנסות, אבל זה לא הלך לי. נסי כמה סוגים עד שתמצאי מה שמתאים לך.

dimitrygo

Active member
מנהל
אף חול מתגבש שניסיתי אפילו הכי פשוט וזול לא

יצר מצב של רטיבות לא למעלה ולא למטה.

אם כך דימה, כנראה שאני לא יודעת איך להשתמש בו האם יש הוראות מיוחדות? אצלי חול מתגבש תמיד נשאר רטוב למעלה. והיתה המון עבודה להוציא גושים רטובים כל הזמן. זכור לי ששאלתי פה בפורום אבל התשובות לא היו מתאימות לי,לא זוכרת מה ענו אבל אני החלטתי שחול כזה אינו מתאים לי.

dimitrygo

Active member
מנהל
אולי את שמה שכבה דקה מדי? או שהחולות שניסית

היו ממש גרועים? באמת שאין לי מושג. הבעיות שאני נתקלתי הן או גושים שמתפוררים, או לחילופין גושים שנדבקים חזק מאוד לתחתית ודפנות, פיזור מחוץ לארגז וריח כמובן.

דימה בקשר לחול- אבר קלין אכן החול מפזר החוצה כי הוא דק. זו הבעיה - לא ידעתיכמה לשים. חול אבר קלין מכיל 5 קילו והוא ממש יקר, שמתי חצי חבילה בארגז חול סטנדרטי של חתול מהסוג הפתוח. זהמספיק או צריך לשים הכל? כנראה שצריך לפנות את כל הגושים הלחים , אבל זה המון עבודה. החתול שלי שותה יחסית הרבה ( מזל!). לכן אני מעדיפה חול פשוט מהסופר, הוא בשבילי יותר טוב. תמיד יבש למעלה והחתול קובר היטב את כל מוצקים כך שלא רואים אותם בעין. נקוי פעם ביום מספיק בהחלט ואין ריח ( גם בזכות האבקה שאני מוסיפה)

dimitrygo

Active member
מנהל
אני לא יכול להגיד לך לפי חבילה, את צריכה לשים

שכבה של 4-5 ס"מ ולדעתי חצי קופסא של אוור קלין לא מספיק בשביל זה. אני לא אומר שאת חייבת לעבור לחול מתגבש, אם נוח לך אם החול הנוכחי זה בסדר גמור.

GeJuFan

New member
באיזה ארגז את משתמשת?

אצלי עם האוור קלין היו בעיות של העפה החוצה כשהשתמשתי בארגז פתוח או נמוך או שהדלת לא הייתה מחוברת. לגבי סוגים, באוור קלין אני מצאתי שה-cedar היה הכי נוח לשימוש. הוא בקושי התפזר (ולי יש חתול שמעיף כמויות של חול) בקושי היה רוח, והוא עמד בצורה מעולה בעבודה עם שלושה חתולים.

GeJuFan

New member
אגב אוור קלין מכיל 11 ק"ג

בקופסא הגדולה, ו-6 ק"ג בקופסא הקטנה. קופסא אחת של 11 ק"ג אמורה להספיק לחודש לחתול אחד. כשאני ממלא את כל הארגז עם חול כמו אוור קלין אני בודקת עם האצבע שלי אם יש כמות מספיקה, דוחפת את האצבע ואם החול מגיע בעומק בערך עד לחיבור בין האצבעות אז זו הכמות המספקת.

dimitrygo

Active member
מנהל
כל החנויות כותבות שזה 10 ק"ג, נדמה לי אריזות

ישנות היו 11.5 ק"ג

GeJuFan

New member
אכן, שיחה עם המוכר

בחנות הקבועה שלי תמכה בכך שבארץ כיום נמכר קופסאות של 10 ק"ג. או שהחברה הפסיקה להכין 11 ק"ג או שהיבואן הפסיק להביא קופסאות בגודל הזה. בכל מקרה זה לא משנה הבדל של קילו וחצי עם חתול אחד הוא לא כזה משמעותי, ו-10 ק"ג עדיין אמור להספיק לחודש שלם. אגב דמיטרי רק רציתי להוריד את הכובע ולומר ש: עקב עצלנות קשה שלי לעלות לסופר שבוע שעבר ולקנות סולת לארגז חול, ובגלל שבמילא הייתי צריכה אוכל הזמנתי שני שקים של קטס-בסט, ואני ממש מתרשמת ממנו לטובה, אין ריח (ועם שלושה חתולים שנינו יודעים כמה זה חשוב) והוא מתגבש לא רע בכלל. מה שכן אם תוכל לספר לי איך לכל הרוחות אתה מצליח לנקות עם כף חול רגילה זה יהיה נהדר. כי אצלי בכך עולה מלא מהשבבים אבל הם לא רוצים לרדת אלא אם אני ממש מכריחה אותם...
חוץ מזה הכאב היחידי זה לכיס שלי (55 ש"ח לכ-6 ק"ג אאוץ..)

dimitrygo

Active member
מנהל
אהה, יש לי פטנט ../images/Emo13.gif יותר נכון לא לי אלא לחברת

MARCHIORO http://www.petplanet.co.il/product.asp?id=555 אגב זה מאוד מוזר כי התחלתי בסוף השבוע שק חדש של קטס בסט אחרי יותר מחודשיים של הפסקה (היה מחסור ונאלצתי לקנות חול אחר) וגיליתי שהחול נהיה ממש דק, אולי טיפה יותר גדול מחול מתגבש רגיל אבל לא מה שהה בעבר. אז אולי זה רק השק הזה שלי?

באסטM

New member
לגבי שימוש בסולת

ערבבת את הסולת עם חומר נוסף? ניסיתי לעבור לשימוש רק בסולת, וזה היה קשה לניקוי- נדבק כמו מסטיק לארגז. יש איזו שיטה לניקוי קל יותר?

GeJuFan

New member
האם השתמשת בארגז חדש ונקי

או שהשתמשת בארגז שהיה בשימוש של חול אחר בעבר? אני מצאתי שהסולת מתנקה הכי טובה כשהארגז הוא חדש ולא עבר שימוש קודם. ולא לא ערבבתי את הסולת עם משהו אחר. אולי הכף שאת משתמשת היא לא מתאימה? אני מצאתי שהכף הכי טובה היא זו: http://www.all4pet.co.il/sg_product~8010690030647~33~178.htm מוזר אצלי זה היה הופך למעין בצק (או מסטיק) רק אם החתול היה עושה פיפי כמה פעמים באותו איזור ואז אין לסולת מספיק זמן להתייבש כראוי. לגבי התחתית שוב ארגז חדש שלא נעשה בו שימוש הוא הפיתרון הכי טוב. משום מה כשהשתמשתי בהתחלה בארגז שנעשה בו שימוש עם אוור קלין החול היה ממש קשה לניקוי בתחתית וממש הייתי צריכה כל פעם לגרד את התחתית, ברגע שקניתי ארגז חדש ונקי זה די נפטר (מלבד הפעמים הנדירות שקורה ואני לא מנקה להם את הארגז במשך יומיים ואז היה צורך קצת לגרד, כי היו קטעים שהתייבשו בקרקעית.

באסטM

New member
נקי בטח, אבל לא חדש

אם גם אצלך זה קרה אז כנראה החול הורס איזו שכבה שיש על הפלסטיק. עוד סיבה שלא רצוי ללקק את החול... אצלי יש לפחות שני חתולים על כל ארגז, ולמרות שאני מפנה את התוצרת 3 פעמים ביום, היה סיוט לנקות את הארגז (כעבור שבוע של שימוש). למה הפסקת להשמש בסולת? אני שוקלת ניסיון נוסף למען בריאותם של החבר'ה אבל אני בספק אם אצליח להתגבר על הטרחה. לקנות ארגזים חדשים לא בא בחשבון כי יש לי שישה כבר... ותודה על הפירוט!!

GeJuFan

New member
זה לא שהפסקתי פר סיי

זה פשוט שהתעצלתי לרדת לסופר לקנות ובמקרה גם כבר הייתי צריכה שק חדש של אוכל אז אמרתי שיאללה ננסה את הקטס-בסט ובמקרה הכי גרוע נצטרך לשנס מותניים ולרדת לקנות את הסולת
.

אכן הארגז הוא סטנדרטי משהו כמו 60 על 40 סמ הוא פתוח ואולי לא גבוה מספיק לטעמי, נכון אבל יש לו מסגרת נשלפת כך שלא כל החול עף החוצה. הבעיה היתה גם הפיזור מסביב וגם הטירחה שבניקוי. הייתי צריכה לנקות 3 פעמים ביום ותמיד היה מלוכלך ורטוב. דימיטרי אומר שכנראה לא שמתי מספיק חול, אבל בארגז פתוח זו בעיה לשים חול כזה דק שמתפזר. אני מעדיפה ארגז פתוח עם כל הטרחה וזה אחרי עשרות שנים עם ארגז סגור. כך יש לי פיקוח על החתול, מה שלא היה לי קודם . החתול הקודם שלי חטף בעיה בדרכי השתן וכעבור שנים חטף עצירות ונזקק לניתוח ובכל פעם לא שמתי לב לזה בגלל הארגז הסגור. ואחרתי בטיפול ומאז הפסקתי וזרקתי את הארגז הוותיק.

GeJuFan

New member
נסי אולי להשתמש באמבטיה קטנה

כמו של תינוקות עם דפנות גבוהות, ואת פשוט שמה מדרגות קטנות מפלסטיק כמו ששמים לילדים לעמוד עליהם מול המראה באמבטיה, שהם יוכלו לטפס ולהיכנס לארגז.

למעלה