בנוגע ל b12.....

• פותח הנושא k hut
  • פורסם בתאריך

k hut

New member
בנוגע ל b12.....

שלום כולם, רציתי לברר עם מישהו יודע על חיסרון כלשהוא בצריכת ויטמין b12 ע"י אכילת 4 -2 כפיות פולן דבורים ליום. יש לי קצת התנגדות לטבליות כלשהם, שמכילות כל מיני תוספים לא ידועים, ורוב המוצרים שמועשרים ב-b12 הם מוצרים מעובדים עם תוספות למיניהם שאני משתדל להמעיט באכילתם. האם יש בעייה כלשהי עם הפולן (שלא מכיל מרכיבים כימיים לא טבעיים) ?

מוצר מהחי...

לחלק מהאנשים כאן היה קצת מפריע שהפולן (אבקת פרחים) הוא מוצר שמופק באמצעות חיות (דבורים)... [בד"כ באמצעות "מלכודות אבקה" - מין רשת צפופה ששמים בכניסה לכוורת. כשהדבורים חוזרות עמוסות אבקת פרחים - הן נאלצות להדחק דרך אותה רשת לכוורת. הרשת מגרדת מגופן את האבקה, שנושרת לסל או מגרה שמותקנת בתחתית הרשת.]

k hut

New member
טוב לדעת...

בכלל, כל הנושא של דבורים הוא די חדש לי לצערי, ולא הייתי מודע אליו למרות שאני לא אוכל מוצרים ממקור חי כבר 3 שנים. ידעתי כמובן שדבש הוא אחד מהמוצרים האלו, אבל הייתי בטוח שהפולן הוא אבקת פרחים שמקורה בפרחים ולא בתעשיית הדבורים, והשם "פולן דבורים" הוא רק כינוי לאבקה שהדבורה אוספת ברגליה. תודה על ההארה!

בכל אופן...

תוסף מזון של בי-12, הוא המקור האמין ביותר לבי-12. אל תעשה ניסויים על גופך ותבדוק מתי יתחיל להתפתח מחסור בבי-12... התחל לאכול מוצרים מעושרים (ישנם מוצרים מעושרים שאינם מעובדים מאוד כמו למשל משקאות סויה מועשרים) או לקחת תוספי מזון. מצורף בזאת מאמר מוצלח מאוד ומקיף מאוד בנוגע לבי-12, אני ממליץ לקרוא אותו.

דורון ק

New member
נכון../images/Emo127.gif ו...

תוסף ויטמין B12 לא מכיל כל מיני כימיקלים מיותרים. ישנן כמובן הרבה חברות שלא משתמשות ברכיבים מן החי בתוספי ה-B12(נוטרילייף,סולגאר,גי.אנ.סי,NOW וכו'). וחסרונות בפולן כמקור לקובלמין: -הטעם.
-מוצר מן החי.
-לא מכיל את הויטמין.

לא רוצה להטעות...

אבל הבנת נכון בשני המקרים: פולן היא אבקת הפרחים שהדבורה אוספת ברגליה, אבל הדבורים לא באות לבית-הטבע ומשאירות את האבקה בתוך הקופסה שעל המדף.... "תעשיית הדבורים" (AKA הכוורנים) הם אלו שדואגים לגרד את האבקה מרגלי הדבורים בעזרת מתקנים כאלו ואחרים...

k hut

New member
תודה רבה חבר'ה, קיבלתי והפנמתי ../images/Emo140.gif

למעלה