בנוגע לרמת הפשיעה..

oz s

New member
בנוגע לרמת הפשיעה..

בדרום אמריקה,רציתי לשאול- מישהו פה אולי יוכל לדרג (אם זה אפשרי) את רמת הפשיעה במדינות דרום אמריקה (כלומר - אילו מדינות פחות ידידותיות למטיילים,ואילו יותר)?

shaishoo

New member
דירוג מוקשה

טוב אני לא בדיוק ידרג אבל אתן לך סדר גודל ככה שתוכל לארגן לך בראש דירוג פחות או יותר אבל המדינות הכי מסוכנות לתייר הן: ברזיל , קולומביה וונצואלה למרות שוונצואלה פחות מתויירת בידי ישראלים, שזו גם הסיבה לרמת הפשע הגבוהה שם , אין תיירות כמעט ! אז ככה בברזיל שהיא המסוכנת ביותר - הפשע הוא בעיקר בערים הגדולות : ריו, סלוודור וכ"ד ובזמן הקרבנבל הפשע גובר ! אותי שדדו בסכין בסלוודור, את חבר שלי עם בקבוק שבור בסלוודור וחבר אוסטרלי שלי התנפלו אליו בים בריו לדוגמא. קולומביה מסוכנת בעיקר בדרום הארץ, ובעיקר בנסיעות באוטובוסים בדרום ! וונצואלה הייתי מעט זמן אבל רוב הסיפורים/שמועות מדברות על הבירה ועל נהגי מוניות. ארגנטינה כיום יותר ענייה ככה שדברים טיפה השתנו (לא הרבה) אבל בואנוס איירס זו העיר המסוכנת, כלומר בעיקר בלילה(אבל לא יותר מידי אין מה להשוות לברזיל) ולא אם תהיו בקבוצה של 3-4 לפחות, אני אישית הלכתי גם לבד, אבל מה שכן מסוכן זה רובע בוקה ששם לפעמים , לעיתים נדירות , מעשי שוד לאור יום אבל שוב נדיר אקוודור-בוליביה-פרו לא ישדדו אותכם לאור יום אבל ינסו לרמות אותכם, לגנוב לכם תיק או לכייס אותכם , כלומר מעשי שוד לא אלימים צריך רק להיות ערניים ולשמור על הדברים, בבוליביה יש גם תופעה של מתחזים לשוטרים ועושים "חיפוש" סמים בתיק ואז נעלמים דולרים או המיני דיסק. יש גם בלה פז כנופיה שמרססת אתר ולוקחת את התיק אבל שוב עירנות מונעת אסון זה דברים שבשליטתכם לא כמו שוד עם אקדח/סכין וכו. זהו אני חושב שזה סוגר אותנו.. אם היית שואל אותי לדירוג מבחינת סכנה ברזיל מקום 1 עד 10 בערך 11 . דרום קולומביה 12 ונצואלה 13 בוליביה 14 -15 פרו אקוודור 16 ארגנטינה (עם דגש להיזהר ב BUENOS AIRES) 17 צילה SUERTE תומר

oz s

New member
אכן,כבר שמעתי

כל מיני סיפורים לא נעימים,בלשון המעטה,על ברזיל,והסיפור שלך רק הוסיף על מה שכבר שמעתי. תודה על התשובה המפורטת,אקח זאת לתשומת ליבי.

ashmash

New member
זה לא דרום אמריקה

אבל שהגעתי לאמסטרדם (עיר הבירה הידידותית באירופה על פי הפירסומים) שדדו אותי שני בחורים מסוממים/אלכוהוליסטים בסביבות ארבע לפנות בוקר בתוך התחנה המרכזית של אמסטרדם. זה היה שוד אלים וגנבו לי 25 גילדן (שזה היה אז משהו כמו 50 ש"ח). מסקנה כל מקום יכול להיות מסוכן, לא נעים ואלים. זה עניין של מזל בראש ובראשונה וכמובן שניתן לצמצם את הסיכון אם נוהגים בשיטות המוכרות כמו לא לטייל במקומות מפוקפקים באמצע הלילה (כמו תחנה מרכזית), לטייל עם עוד אנשים מוכרים, את עיקר הכסף והמסמכים לשים במקום ביטחה על גופכם והכי חשוב, גם אם שודדים אותכם, ברוב המקרים (עירוני משהו), רק רוצים את כספכם ולא לפגוע בכם, אז פשוט תביעו את הכסף ואל תהיו אובר חוכמים, כי בדיעבד אני משוכנע שיכלתי לנצח את שני הברנשים ששדדו אותי, אבל אני לא מצטער שלא ניסיתי והיום זו רק תאוריה...

xtream

New member
תומר אני קצת חולק על דעתך

נכון שבברזיל יש יותר שימוש בנשק חם אבל כל ער גדולה מלאה בתיירות היא מסוכנת לתייר חשוב להבין מה רוצים מאיתנו ואיך נמנעים מאי נעימויות אם כי לפעמים זה רודף אותנו שכחת לציין כי קיטו היא עיר מסוכנת לשוד כמעט במו כל עיר בברזיל בקיצור ניתן לדרג אבל זה מוטעה לפעול על פי זה חשוב להיזהר לשים לב לסובב אותנו ערנות גבוהה לא ללכת ברחובות חשוכים לא ראשיים לבד גם ביום וכן לא לקחת דברי ערך חשובים אם לא חייבים לשים מעט כסף בכיס שטרות קטנים ממטבע זר ואם נתקלים בשודד לכבד אותו בהם ללא היסוס גם אם הוא ילד בן 14 עם סכין מטבח. אי אפשר לדעת לאן תוביל התנגדות וחבל להרוס טיול בשביל 10$

shaishoo

New member
אין על מה לחלוק

אחי אתה לא חולק עליי כי מה שאמרתי זה שהדירוג הוא מאוד קשה, ואם אני מחוייב לדרג ככה אני הייתי מדרג את זה ונכון שקיטו מסוכנת אך באופן יחסי אקוודור מסוכנת הרבה פחות מברזיל זה כמו שבואנוס איירס מסוכנת אך ארגנטינה בגדול לא מסוכנת בכל אופן לא כמו ברזיל וגם בברזיל אמרתי, מסוכן בעיקר בערים הגדולות כגון :סלוודור, ריו, BELEM וכד.. ולגבי התוספת שלך שוב אתה צודק לא שווה פנס בפרצוף לכל החיים בשביל איך 50-100 ריאל ושוב אתה לא חולק עליי ! הדבר הנכון שאתה צודק שהייתי צריך להוסיף דגש על קיטו ואני מודע לך שהוספת את זה אז ALA ORDEN תומר

syair

New member
השוואת רמת הפשיעה לאזורים אחרים

האם מישהו שטייל כאן בדרום אמריקה יכול להשוות זאת לאזורים אחרים בעולם כמו המזרח או אפריקה? האם זה באמת הכי מסוכן בדרום אמריקה? האם גם מרכז אמריקה מסוכנת? והם יש פה מישהו שטייל שם ולא נשדד? לגבי הערים אם אתם אומרים שיש שוד שם, אז אולי עדיף לקחות מונית בשעות הערב או מתי שנחשב מסוכן?

shaishoo

New member
אאההמממ....

אני לא יכול להשוות את זה כלכך לשאר מקומות כמו המזרח או אפריקה אבל... במרכז אמריקה יש אזורים יותר מסוכנים מרוב דרום אמריקה אני מדבר בעיקר על מקסיקו ומקסיקו סיטי: מקומות הידועים לשמצה . אבל לגבי מוניות זה תלויי.. בקוסקו שזו בערך בירת התיירים בדרום אמריקה אפשר להסתובב בלילה חופשי ככה גם ברוב העיירות או המקומות הקטנים ביבשית אפילו בברזיל במקומות הקטנים אין פחד אבל !! בערים הגדולות צודק, מוניות זה אחלה פיתרון, ביחוד שזה עולה גרושים ! (פרט לברזיל - יותר יקר). בברזיל בלילה יש מוניות שירות רשמיות או אוטובוסים וכנ"ל בקולומביה. בקולומביה ניתן גם לקחת אוטובוסים "מיוחדים" כמו מוניות שירות שזה עולה ממש טיפה יותר ויותר בטוח למי שרוצה לנסוע באוטובוס למרות שכבר אמרתי שבקולומביה העדיפות היא לטיסות אבל לא מחייב ! די זיינתי את השכל אני מקווה שהבנת משהו.. :) תומר

flenster

New member
לא שדדו אותי !

צריך פשוט לדעת שלא מסתובבים לבד באיזורים מסויימים. לדוגמא: קיטו באקוודור, ממש ממש מסוכנת, השודים מתבצעים ברחוב של המלון של הישראלים "גן עדן". עיר נורא מסוכנת.

למעלה