בנוגע לצבא ומדינה

קוכולין

New member
בנוגע לצבא ומדינה

שלום לכולם, קוראים לי דני, ואני הייתי בעבר בנוער מרצ כפר-סבא. רועי גולן בטוח מכיר אותי, ויכול להיות מאד שגם אחרים. אני די מתנגד לדיעות שהובעו בפורום הזה בנוגע לחוסר הצורך בצבא ובמדינה. בסך הכל, יש אנשים רעים בעולם, וצריך להגן על עצמנו בפניהם. מי שמאמין שאין צורך בצבא- יפקיר את האזרחים לחסדיהם של פושעים ובריונים, עוד יותר מאשר היום. אם לא יהיה צבא, מי יעצור את החמאס מלהשמיד את ישראל ולשעבד את אזרחיה? ודרך אגב- החמאס לא רוצה לחיות עם היהודים בשלום. לפי גישתו, הם צריכים להיות מגורשים כולם, או לחיות כבני חסות נחותי זכויות. לכן, צריך צבא גם במדינה דמוקרטית. גם גיוס החובה, לדעתי, הוא חשוב ונחוץ עד מאד. לא רק שהוא הכרחי כיום במדינת ישראל מבחינת מצב בטחוני, אלא הוא גם תורם לאדם עצמו. ואני אומר לכם את זה בתור אחד שנמצא בתוך המערכת הצבאית. הצבא מלמד בן אדם אחריות, הוא מלמד אותו להסתדר עם אנשים אחרים בתנאים קשים, הוא מפגיש אותו עם אנשים מכל שכבות החברה הישראלית שהוא לא ראה בעבר. השירות הצבאי יכול להיות גם מעניין ומרתק. כאשר אנחנו בצבא, אנחנו מגינים על כולם- גם על הפציפיסטים. אני, דרך אגב, תומך בברירת שירות לאומי לפציפיסטים, חרדים וערבים. כך תפתר הבעיה, מכיוון שהצבא יכול להתייעל ולהסתדר עם פחות אנשים, וכך אלו שלא רוצים לשרת לא יעשו בעיות בצבא ויתרמו בדרך אחרת. במיוחד הזדעזעתי מהדיעות שגורסות שלא צריכה להיות מדינה. אני חושב שאנארכיזם פשוט לא מסתדר עם המציאות. מי יגן על האזרחים משודדים ומרוצחים? מי ישמור על חוק וסדר? האמונה שכולם יחיו בשלום ובשלווה היא אמונה ילדותית, שבינה לבין המציאות אין שום קשר. מדינות, כיום, הם כלי נחוץ על מנת לשמור על חיי האזרחים. וזאת למרות כל חסרונותיהם. כן, אני יודע שאנשים רבים מתו בגלל המדינות, אבל בהעדר מדינות, ימותו עוד יותר אנשים. נחזור למצב הראשוני, שהובס קרא לו "מלחמת הכל בכל". כמו בימי האדם הקדמון. אני בטוח שתומכי האנרכיזם למיניהם לא רוצים את המצב הזה. כל הדברים הללו לא מפריעים לי כמובן לתמוך במרצ ולייחל לה הצלחה מלאה. אני תומך במדינה ציונית יהודית בגבולות 1967, עם זכויות שוות לערביי ישראל, פינוי ההתנחלויות והקמת מדינה פלשתינית לצידה. למרות שאני מאמין באלוהים ויש לי יחס חם מאד ליהדות, אני מתנגד לכפייה דתית מכל סוג שהוא. אבל דחילק, אנשים, זה לא קשור לדיעות רדיקליות שניתן לראות כאן לפעמים. כדאי לשמור על פרופורציות. שלכם, קוכולין

קוכולין

New member
אבל אתה חייב לדעת

שבניגוד אליך אני לא מאמין שלצבא יש מה לעשות מעבר לקוי 1967

למעלה