F stops
כמה שהמספר ליד ה-F קטן יותר, משמע יהיה פחות "עומק שדה" בתמונה - במילים אחרות - פחות דברים ייראו בפוקוס. נניח אני רוצה לצלם אותך כשאתה עומד 5 מטר ממני, ואני רוצה לטשטש את הגדר שנמצאת 2 מטר מאחורייך. ככול שהצמצם יכול להיפתח יותר - הוא ייתן לי תחום יותר מצומצם בתמונה לשים ב"פוקוס" - פחות עומק שדה. למשל, רק מה שנמצא 5 עד 5.5 מטר ממני יהיה בתחום שנראה בפוקוס. (תכלס, הפוקוס נמצא רק בנקודה אחת בתמונה - במרחק מסויים ממך - אבל כמה שהצמצם סגור יותר - יותר מרחק לפני ואחרי הנקודה שבפוקוס ייראו בפוקוס.) כמה שהצמצם סגור יותר (כלומר המספר F גדול יותר) אתר תראה יותר פרטים ברורים וב"פוקוס" בתמונה. אבל צריך לזכור שכשהצמצם סגור יותר = פחות אור נכנס למצלמה = צריך חשיפה ארוכה יותר. תחשוב על זה כמו ציור: עם מברשת גדולה היית מצייר ציור תוך שתי דקות למשל - אך לא היו בו פרטים כי המברשת שלך גדולה. אם הייתה לך מברשת קטנטנה היה לוקח לך אולי שעה לצייר את הציור - אבל הציור היה מלא בפרטים. לסיכום, כמה שהמספרים שהעדשה מאפשרת קטנים יותר (כלומר הצמצם מסוגל להיות פתוח יותר) - BETTER FOR YOU. מצויינים 2 מספרים בגלל שכל אחד מציין צד אחר של הזום. f/2.0-f/2.8 כשהזום מכוון על הכי קרוב - הF הכי קטן אפשרי שיהיה יהיה 2.0, כשהוא מכוון להכי רחוק - 2.8. מקווה שעזרתי,